Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | ROLÁDA Z MLETÉHO BŮČKU

INGREDIENCE: Rozpis na 2 rolády: 2 kg mletého bůčku 3 vejce, pálivá paprika, vegeta, česnek. Náplň: Šunkový salám, vaječinu z 6 vajec, sladkokyselé okurky, proužky tvrdého sýra, sterilovanou papriku, (lze přidat i slaninu pokrájenou na tenké plátky). POSTUP PŘÍPRAVY: Z mletého bůčku a ingrediencí vypracujeme hmotu, kterou necháme do druhého dne odležet v chladnu. Poté rozválíme placku na igelitu. Na celou plochu rozložíme salám pokrájený na kolečka. Doprostřed dáme vaječinu. Na boky okurky pok ..

SEKANÁ | MOZAIKA Z BŮČKU

INGREDIENCE: 1 kg bůčku, 4 vejce, lžička soli, ml. pepř, drcený kmín, 2 lžičky vegety (speciál). Náplň: 500 g dietního salámu, 5 vajec uvařených natvrdo, paprika kapie, hrášek. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček umeleme, přidáme ingredience a vypracujeme. Poté přidáme salám nakrájený na kostky, vejce nakrájené na kostky, papriku pokrájenou na proužky a hrášek. Vypracujeme a vrazíme do sáčku na tlačenku. Vaříme v hrnci přikryté poklicí cca 2 hodiny. ..

SEKANÁ | SEKANÁ OD FRANTY

INGREDIENCE: 1 kg mletého předního hovězího, klobása, 30 g másla, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 paprika, 2 stroužky česneku, černý pepř, římský kmín, muškátový ořech, 3 vejce, 125 ml ostrého kečupu, 125 ml mléka, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, česnek a vše orestujeme až do změknutí. Směs dáme zchladit. Do mletého masa s klobásou přidáme mléko, vejce s kořením, kečup a strouhanku. Přidáme zeleninovou směs a promícháme. Hmotu dáme do pekáče a pečeme ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ NA DIVOKO

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky koření Divočina, sůl, 2 housky, šálek mléka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z poloviny citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo nebo oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce, citrón ..

SEKANÁ | TVARUŽKOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: Mleté maso na sekanou, olej na smažení, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucké tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme jak na sekanou. Kolečka tvarůžků obalíme v troj obalu. Poté je obalíme vrstvou mletého masa cca 1,5 cm, vytvarujeme karbanátky, které taktéž obalíme v troj obalu a smažíme do zlatova. Příloha: Bramborová kaše nebo hranolky. ..

SEKANÁ | FRANTOVA SEKANÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 200g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu, nakrájenou na kostičky a vše dobře rozmícháme. Podle potřeby přidáme ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY ZVLOČEK

INGREDIENCE: 150 g ovesných vloček, 1 l mléka, 1 lžíce tuku, j cibule, 150 g uzeného masa, 1 vejce, strouhanka, kmín, sůl, petrželka, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY:Vločky posekáme, zalijeme vařící mlékem a necháme několik hodin odstát. Přidáme sůl, na tuku osmaženou nakrájenou cibuli, posekané maso, vejce, nasekanou petrželku, kmín, promícháme, zahustíme trochou strouhanky a tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v hl. mouce, v rozšlehané vejci, ve strouhance a pečeme na rozpáleném tuku do červena. ..

SEKANÁ | MASOŽRAVÉ KNEDLÍČKY V ZELÍ

INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 500 g vařená rýže, 500 g mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme a promícháme, můžeme zjemnit smetanou. Do ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY S LEČEM

INGREDIENCE: 400g mletého masa, 1cibule, sul, pepř, 1vajce, strouhanka na zahuštění, plnotučná hořčice, kečup, 1 velká sklenice leča, 200g sýra vcelku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s cibulí nasekanou nadrobno, přidáme sul, pepř dle chuti, vajíčko a strouhankou zahustíme, vytvoříme karbanátky a naskládáme na zvýšený plech, pomažeme každý hořčicí, pak kečupem a dáme na každý hromádku leča,pečeme v troubě 30 minut, na každý karbanátek dáme hromádku nastrouhaného sýra a zapečeme 5 minut,po ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA VII

INGREDIENCE: 500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa (nejlépe uzeny bůček), 5 vajec, 1 chlebíčková veka, 1 dl mléka, svazek petrželky, nasekané kopřivy nebo další jarní bylinky, sůl, pepř, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené, a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz