Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | JAK NA STARÉ OŘECHY.

Starší vlašské ořechy jsou vetešinou vyschlé, ale proto je nevyhazujeme. Vložíme je i se skořápkou na 4-5 dní do slabě osolené vody a jsme příjemně překvapeni, protože jádra se nejen lehce vylupují, ale mají i velmi dobrou chuť. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | CITRÓN JAKO ČISTIDLO

I vymačkaný citrón se dá použít: dobře jim vyčistíme potřísněné ruce, skvrny na prádle, vnitřky zašlých váz a hliníkového nádobí. Také skvrny od nikotinu na prstech odsraní silní kuřáci pomocí citrónové šťávy a školní děti týmž způsobem očistí ruce od inkoustu. Šťáva zjemňuje chuť omáček a salátů. Šťáva smíchaná se solí je výborným odrezovačem a odstraní také skvrny od RZI na prádle. Další použití je stručné: čistí pere DEŠNÍKY, HEDVÁBÍ, pozlacené KOVY, měděné NÁDOBÍ, PERLY, předměty ze SLÁMY, S ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KÁVA.

Praženou kávu uchováváme v láhvi z tmavého skla a dobrým uzávěrem. Před mletím ji lehce nahřejeme- lépe se mele a lépe voní. Pokud chceme mít v šálku kávy pěnu, musíme mletou kávu v šálku zalít menším množstvím vody, zbývající vodu znovu uvést do varu a pak teprve dolít plný šálek. Labužníci si mohou kávu vylepšit špetkou kakaa. Před přípravou kávy se má ohřát všechno náčiní, protože jinak káva zhořkne. Kávu také vždy zaléváme vodou, která přichází do varu. Voda, která již vře, chuť kávy kazí. N ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KNEDLÍKY.

Knedlíky se nám při vaření nepřilepí ke dnu, když do nádoby vložíme talířek nebo dřevěnou destičku. Bramborové knedlíky budou kypřejší a bělejší, přidáme-li do nich rohlík nakrájený na drobné kostičky. A dáme-li do vody v niž knedlíky vaříme, špetku hladké mouky, knedlíky se nám určitě nerozvaří. Přidáme-li do knedlíkového těsta na špičce nože jedlé sody, nebudou tolik slizké. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | BANÁN.

Slupky z banánu můžete použít k čištění obuvi. Skvrny odstraníme vypíráním peroxidem vodíku rozředěný vodou 1: 1 a ještě mokré vystavíme na slunce. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | NAMRZLÉ BRAMBORY.

Namrzle brambory přeneseme do tepla a necháme je tam několik dnů vydýchat. Tím ztratí část cukru, který se v nich vytvořil. Tyto brambory vaříme tak, že je loupáme, namočíme do teplé vody a uvedeme do varu. První vodu slijeme a teprve ve druhé vodě je dovaříme. Pro zlepšení chuti přidáme do druhé vody trochu octa. Pokud chceme uvařit brambory co nejrychleji a nemáme tlakový hrnec, přidáme do nich lžíci másla jakmile se začnou vařit, stejný účinek má sklenka světlého piva. Opékáme-li brambory v o ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak na přesolenou polévku

Trik s přesolenou polévkou Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SÝR.

Smažíme li tučnější sýr obalíme je po obou stranách krájenou šunkou nebo salámem, a tak předejdeme nepříjemnému roztékání sýra. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | STARŠÍ VLŠSKÉ OŘECHY:

Vložíme do osolené vody na pět dnů. Jádra se pak lehce vylupují a mají lepší chuť ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | HROZINKY

Hrozinky nebo jiné drobné sušené ovoce nejdříve obalíme v cukru a potom teprve dáváme do těsta,neklesnou ke dnu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz