1. Hodně vlákniny: Z počátku jen jednu lžíci denně obilných otrub z pšenice nebo rýže jako přídavek do jídla (jogurt). Teprve po týdnu až deseti dnech zvýšit množství, až se vytvoří ve střevech potřebné mikroby. 2. Hodně pít: (průběžně), ne najednou velké množství. Denně alespoň 8 – 10 sklenic vody. 3. Při špatné funkci střev: (líná střeva) užívat kyselinu pantotenovou. V lékárně pod názvem Pantenol tab. 100mg, denně 2 tablety najednou. Možno i cucat, zlepší se sliznice v ústech a hltanu.4. Acid ..
POSTUP PŘÍPRAY: Hrst jalovčinek zalijeme ½ l čistého lihu, vodky nebo koňaku a necháme 14 dní odstát. Tinktura se užívá 2x denně po 10 kapkách na cukr. Jako prostředek močopudný při onemocnění ledvin a močového měchýře, proti ledvinovým kamenům, dně, revmatizmu, kašli a nadýmání. Zevně se jí potírají místa postižená revmatizmem a neurologickými bolestmi. Jako prevenci konzumujeme denně několik. ..
Celer: Má příznivý vliv na naší nervovou soustavou. Také je doporučován a má příznivě působit proti revmatismu. Fazole obyčejné: Při léčbě i prevenci cukrovky. Obsahuje též minerální látky jako K, S, Fe, Mg. Mrkev: Obsahuje také hodně železa. Působí proti nechutenství a neurózám. Pro kojící matky má mít konzumace syrové mrkve příznivý vliv na mateřské mléko. Petržel: Pomáhá proti kornatění cév a čistí krev. Rajská jablíčka: Obsahují mimo jiné více vitamínu E a také čistí krev. Ředkvička: Pomáhá ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 100g heřmánku, 100g lipového květu, 50g meduňky, 50gtřezalky, 50g máty peprné. To vše zalijeme sklenkou vřelé vody a necháme odstát 15 minut a procedíme. Pijeme dle potřeby, ale ne více než skleničku , vždy po dvou hodinách přestávky. ..
VÝZNAM: Patří mezi nejzdravější zeleninu. Má vysoký obsah vitamínu C a Beta-karotenu, působí proti stresu, protizánětlivě při artritidě, Obsahuje indol - 3-karbinol, jenž dokáže zastavit rakovinu prsu. ..
Artyčoky jsou velmi zdravé, zlepšují funkci ledvin a jater, čistí krev, snižují cholesterol v krvi a vylučování kyseliny močové. Nejlépe je jíst artyčoky syrové, očištěné a omyté, nakrájené na slaboučké plátky a pokapané citronem jako salát. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA