INGREDIENCE: 1 kachna, 1 malá hlávka červeného zelí, 1 cibule, trochu sádla, červeného vína,. mouky, cukru, 6 - 8 jablk, kmín, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého polévání pečeme. Hlávku červeného zelí rozřežeme na proužky, které dáme na cibuli, zpěněnou na sádle. Osolíme je, okmínujeme a dusíme do měkka. Potom zelí ještě ochutíme octem červeným vínem a cukrem. Neoloupaná jablka seřízneme u stopky jen natolik, abychom je mohli zbavit jaderníku a vyhloubit. Na ..
INGREDIENCE: středně velká kachna, 100 g sádla, 2 cibule, 2 dl smetany, 40 g hladké mouky, 250 g hub (žampionů), 60 g másla, 2 bobkové listy, sůl, cukr, ocet, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu zbavíme křídel, očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, pak naporcujeme asi na 10 dílů, páteř a klouby odsekneme. V kastrole na sádle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, zalijeme asi 3 dl vody, přidáme bobkový list, kachnu přiklopíme a dusíme doměkka. Hotové porce přendáme do jiné nádoby, mouku rozmícháme se smeta ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 2 lžíce sádla, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, špetka cukru, sůl, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, kousek bobkového listu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky pokrájenou mrkev, celer a petržel osmažíme dožluta na sádle, přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a vložíme kachnu osolenou na povrchu i uvnitř a zlehka ji po všech st ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 100 ml bílého vína, 100 ml sójové omáčky, 200g medu, drcený pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: očištěnou a vykuchanou kachnu dobře omyjeme a osušíme. Zformujeme ji, aby nám během pečení držela tvar. V misce promícháme bíle víno, sójovou omáčku a med a připravíme si hustou marinádu, kterou ochutíme pepřem. Kachnu osolíme a pomažeme marinádou zvenku i zevnitř. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě. Kachnu pečeme nejdří ..
INGREDIENCE: 1 středně velká kachna, sůl, kmín, 4 lžíce medu, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce dezertního vína, 1 kostka drůbežího masoxu, l lžíce tekutého polévkového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží masox rozpustíme asi v 1,5 dl horké vody. Přidáme sójovou omáčku, med, dezertní víno a polévkové koření. Promícháme a zalijeme tím osolenou a kmínem posypanou kachnu na pekáči. Přikryjeme a za občasného podlévání upečeme doměkka. Podáváme s dušenou rýží. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou kachnu hodně vytřeme česnekem utřeným se solí a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku kterou kachnu naplníme a upečeme dozlatova. Zbytek nádivky můžeme dát upéct do kastrolku.Nádivka: Uvaříme doměkka pohanku nebo krupky nebo vločky, vodu slijeme a smícháme se 2 syrovými vejci, 3 nastrouhanými syrovými brambory, osolíme a okořeníme tymiánem. Vše důkladně promícháme. ..
INGREDIENCE: 1 kachna,500g tučného vepřového masa, maso obrané z uvařených drůbků, kachní játra, vařený žaludek a srdce, 3 žemle, 1/8 l smetany, 2 vejce, 30 g soli, 2 g celého pepře, 2 g nového koření, 10 g utřeného česneku, 100 g žampiónových hlaviček, 50 g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou kachnu nadijeme touto nádivkou: na strojku na maso jemně umeleme syrové vepřové maso, dále vařené maso obrané z drůbků, žaludek, srdce a játra, cibuli a žemle máčené ve smetaně, Umletou s ..
INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2 kg), kmín, 500g černého chleba, 1/4 l světlého piva, 1 kg kyselého zelí, 60g sádla, 1 velká cibule, 100g cukru, 20g hladké mouky zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a naplníme černým chlebem, namočeným ve světlém pivě. Takto připravenou upečeme do zlatova. Nádivku, po níž zbude typická vůně a chuť chleba a piva, odstraníme, kachnu rozporcujeme, na talíři polijeme její vlastní šťávou. Jako přílohu podáváme vařené kyselé zelí, ..
INGREDIENCE: 1 očištěná kachna, 2 lžíce sádla, 150g cibule, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, 4 kuličky celého pepře, lžíce octa, 1 bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou kachnu nasekáme na porce, osolíme, dáme do pekáčku s rozpáleným sádlem a po obou stranách do zlatova opečeme. Na zbývajícím sádle zpěníme najemno krájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, celý pepř, b ..
INGREDIENCE: 4 porce kachny (asi 800g), 1cibule, 1 stroužek česneku, sůl, 100g žampiónů, 20g sádla, 20g másla, 400g rajčat, 1 dl bílého vína, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kachny osolíme, okořeníme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Pak podlijeme vodou, přidáme utřený česnek a dusíme téměř doměkka. Cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme ji na másle, přidáme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, petrželku a nakrájené žampióny, osolíme, podlijeme vínem a dusíme. Na aloba ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA