INGREDIENCE: 1 kg křidélek (cca 16 kusů), 4 plátky toustového chleba, sůl, bílý pepř, chilli, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 100 ml ananasové šťávy, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Křidélka opereme a osušíme. Plátky toustového chleba jemně nadrobme, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Rozšleháme celá vejce a křidélka v něm namočíme. Poté je obalíme v rozdrobeném chlebu. Trochu uhněteme, aby se drobečky nepřipalovali v oleji při smažení. Česnek utřeme se solí dojemna se špetkou ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou a stehen, 120 g uzeného drůbežího masa, 80 g kuřecích jater, 120 g uzeného sýra, l feferonka, 30 g cibule, 50 g hladké mouky, 130 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vykostěného kuřecího masa upravíme 4 řízky, které opatrně rozklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kostičky kuřecích jater a uzeného drůbežího masa, kostičky sýra, pokrájenou feferonku a vše osmahneme. Připravenou náplň urovnáme do polov ..
INGREDIENCE: 500 g kuřecího masa, bílý pepř, 200 g nivy, 1 kelímek šlehačky, 1 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso si nakrájíme na kousíčky, opepříme a osmažíme do měkka, přidáme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit, zalijeme šlehačkou s přidáním kečupu a prohřejeme. Podáváme s americkými bramborami. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 250 g žampionů nebo hřibovitých čerstvých hub, 1/2 paličky česneku, sůl, lžička koření na kuře nebo grilovacího koření, l cibule, sklenka bílého vína, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, potřeme česnekem, solí a kořením a necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladničce. Pak rozehřejeme olei, po všech stranách opečeme dočervena, řízky vyjmeme a dáme na teplo. Do vypeku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampi ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 2 plátky veky, sůl, pepř, snítka petrželky, snítka rozmarýnu, 3 řapíky celeru, ½ zelené a červené papriky, lžíce oleje, 3 lžíce cukrové kukuřice, 70 ml vývaru z kuřete, 3 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře dobře omyjeme a osušíme, poté osolíme a opeříme. Plátky veky nakrájíme na malé kostičky. Papriky nakrájíme nadrobno, celer na plátky. Bylinky nasekáme nadrobno. Rozpálíme olej a na něm opečeme nakrájené veky. Vyjmeme je a na oleji podusíme zeleninu. Kukuřici smíchám ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehýnka, 100 g másla, 60 g anglické slaniny, 80 g mrkve, kyselá okurka, nakládané cibulky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme, maso osolíme, opepříme a prošpikujeme polovinou dávky slaniny. Zbytek slaniny drobně pokrájíme, necháme zesklovatět a pak k ní přidáme nudličky mrkve. Podlijeme a dusíme doměkka. Kuřecí maso z obou stran dočervena opečeme a porce na talířích obložíme dušenou mrkví, kouskem okurky a cibulkami. Podáváme s opékaným bramborami a zelen ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 60 g másla nebo rostlinného tuku, l cibule, l mrkev, 100 g sterilovaných fazolek, 20 g hladké mouky, l dl bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené porce kuřete vložíme na zpěněnou cibuli a necháme osmahnout. Potom podlijeme trochou horké vody a dusíme. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme a zředíme vlažnou vodou. Přidáme očištěnou rozkrojenou nebo nastrouhanou mrkev, sterilované fazolky a dobře povaříme. Nakonec šťávu ochutíme bílým vín ..
INGREDIENCE: 1 kuře, sůl (nebo grilovací koření, případně koření na kuře), l lžička hladké mouky. Nádivka: 2 rohlíky rozmáčené v mléce, 2 vejce, vrchovatá lžíce másla, petrželka, muškátový květ, sůl, máslo na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře omyjeme, osušíme, osolíme nebo potřeme uvedeným kořením. Rohlíky z minulého dne pokrájíme na kostičky, přelijeme studeným mlékem a necháme nasáknout. V misce umícháme žloutky se změklým máslem do pěny, osolíme a okořeníme špetkou muškátu, přidáme drobn ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 120 g másla, sůl. Nádivka: 100 g čerstvých žampionů, l lžíce másla, špetka kmínu, sůl, 10 plátků šunky, 2 vejce, lžička másla, l houska, mléko, 2 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala. Na lžíci másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Housku nakrájíme, zalijeme mlékem a vmícháme do ní ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 1,5 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, 100 g másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY:Očištěné kuře osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Podlijeme je bílým vínem a za častého podlévání, přelévání a potírání upečeme doměkka. Vypečenou šťávu zředíme trochou horké vody, promícháme, vlijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenými brambory. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA