Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | MAĎARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g libového vepřového masa, 3lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, stroužek česneku, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme sladkou mletou papriku a maso nakrájené na menší kostky; za stálého míchání je osmažíme, podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, papriky nakrájené na nudličky, utřený česnek, pepř, sůl a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem nebo peči ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA.

INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, kmín, 400g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku,1 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme rozkrájený vepřový bůček, osolíme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí a jíšku připravenou ze zbytku s ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | PŘESNÍDÁVKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 300g vepřového masa z ramínka, 200g párků, 70g sádla, 2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, vývar nebo voda podle potřeby, 1 stroužek česneku, sůl, kmín, 1lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sterilovaná okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmažíme jednu drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme dvě třetiny mleté sladké papriky, necháme zpěnit a přidáme na menší kostky nakrájené maso; po osmahnutí podlijeme vývarem nebo vodou, potom přidáme utřený česnek, sůl, kmín a dusíme p ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ MINUTKOVÝ GULÁŠ PO MAĎARSKU.

INGREDIENCE: 400g vepřové libové kýty, 1 cibule, 3 lžíce oleje,sůl, mletá sladká paprika, 6 lžic rajčatového protlaku, 6 lžic sterilovaného leča, 1 dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, osmažíme na oleji, přidáme drobné nakrájenou cibuli a opět osmažíme. Směs osolíme, vmícháme mletou sladkou papriku, potom rajčatový protlak a osmahneme. Guláš zalijeme smetanou a lečem, krátce povaříme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | CIKANSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového plecka nebo ramínka, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla zpěníme drobně pokrájenou poloviční dávku cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, dobře vše podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, při ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | ZBOJNICKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, škrobová moučka, 3 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, 100g žampiónů, 4 nepálivé papriky, 1 menší pálivá paprika, 4 lžíce mladého hrášku, 4-5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme jednu a půl lžíce oleje a maso na něm za častého míchání opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a osmahneme je, potom př ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | LETNÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka (bez kostí) nebo libovějšího žebírka, 2 lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 pórky střední velikosti, 3 kedlubny, 1 rajče.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme (u ramínka vyjmeme kost, kterou můžeme uvařit v polévce), přebytečné sádlo odkrojíme a ihned je vyškvaříme. Je-li tuku mnoho, slijeme jej do menšího hrnečku i se škvarky a ponecháme jako pomazánku na chléb. V kastrolu necháme jen dvě lžíce ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ S VEPŘOVÉHO MASA SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 450g vepřového masa z plecka nebo ramínka, sůl, mletý pepř, 40g sádla nebo tuku, 1 velká cibule, 5 zelených paprik, 5rajčat, 1 sterilovaná okurka, šálek smetany, lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ GULÁŠ S RAJČATOVOU ŠŤÁVOU.

INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plecka nebo ramínka, 1 lžíce sádla, sůl, 1 menší cibule, vývar, 1 konzerva rajčatové šťávy, půlka menší hlávky bílého zelí, 1 lžíce hladké mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (nesmí zežloutnout). Potom přidáme na nudličky pokrájené maso, osolíme a po celém povrchu opečeme. Podléváme po částech rajčatovou šťávou a vývarem a dusíme téměř doměkka. Zelí nakrájíme na čtverečky o straně asi 2 cm a přidáme je k masu. Podle potřeby p ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA S BRAMBORY NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 600g vepřového mase z plece nebo libovějšího bůčku, 50g sádla, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce octa, kmín, sůl, 6 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 700g brambor, 1/8 l kysané smetany, lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění nakrájené maso, kmín, sůl, zastříkneme octem a za občasného podlévání vývarem maso dusíme do poloměkka. Potom šťávu necháme vysmahno ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz