INGREDIENCE: 500g libového vepřového masa, 3lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, stroužek česneku, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme sladkou mletou papriku a maso nakrájené na menší kostky; za stálého míchání je osmažíme, podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, papriky nakrájené na nudličky, utřený česnek, pepř, sůl a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem nebo peči ..
INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, kmín, 400g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku,1 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme rozkrájený vepřový bůček, osolíme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. K poloměkkému masu přidáme pokrájené kysané zelí a jíšku připravenou ze zbytku s ..
INGREDIENCE: 300g vepřového masa z ramínka, 200g párků, 70g sádla, 2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, vývar nebo voda podle potřeby, 1 stroužek česneku, sůl, kmín, 1lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sterilovaná okurka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na části sádla osmažíme jednu drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme dvě třetiny mleté sladké papriky, necháme zpěnit a přidáme na menší kostky nakrájené maso; po osmahnutí podlijeme vývarem nebo vodou, potom přidáme utřený česnek, sůl, kmín a dusíme p ..
INGREDIENCE: 400g vepřové libové kýty, 1 cibule, 3 lžíce oleje,sůl, mletá sladká paprika, 6 lžic rajčatového protlaku, 6 lžic sterilovaného leča, 1 dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, osmažíme na oleji, přidáme drobné nakrájenou cibuli a opět osmažíme. Směs osolíme, vmícháme mletou sladkou papriku, potom rajčatový protlak a osmahneme. Guláš zalijeme smetanou a lečem, krátce povaříme a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového plecka nebo ramínka, 3 lžíce sádla, 1 cibule, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla zpěníme drobně pokrájenou poloviční dávku cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, dobře vše podusíme nejdříve bez podlévání a pak podlijeme vždy jen malou naběračkou vody. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, při ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, škrobová moučka, 3 lžíce oleje, 1 středně velká cibule, 100g žampiónů, 4 nepálivé papriky, 1 menší pálivá paprika, 4 lžíce mladého hrášku, 4-5 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme jednu a půl lžíce oleje a maso na něm za častého míchání opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a osmahneme je, potom př ..
INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka (bez kostí) nebo libovějšího žebírka, 2 lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 2 pórky střední velikosti, 3 kedlubny, 1 rajče.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme (u ramínka vyjmeme kost, kterou můžeme uvařit v polévce), přebytečné sádlo odkrojíme a ihned je vyškvaříme. Je-li tuku mnoho, slijeme jej do menšího hrnečku i se škvarky a ponecháme jako pomazánku na chléb. V kastrolu necháme jen dvě lžíce ..
INGREDIENCE: 450g vepřového masa z plecka nebo ramínka, sůl, mletý pepř, 40g sádla nebo tuku, 1 velká cibule, 5 zelených paprik, 5rajčat, 1 sterilovaná okurka, šálek smetany, lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plecka nebo ramínka, 1 lžíce sádla, sůl, 1 menší cibule, vývar, 1 konzerva rajčatové šťávy, půlka menší hlávky bílého zelí, 1 lžíce hladké mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli (nesmí zežloutnout). Potom přidáme na nudličky pokrájené maso, osolíme a po celém povrchu opečeme. Podléváme po částech rajčatovou šťávou a vývarem a dusíme téměř doměkka. Zelí nakrájíme na čtverečky o straně asi 2 cm a přidáme je k masu. Podle potřeby p ..
INGREDIENCE: 600g vepřového mase z plece nebo libovějšího bůčku, 50g sádla, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce octa, kmín, sůl, 6 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 700g brambor, 1/8 l kysané smetany, lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle zpěníme drobné nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění nakrájené maso, kmín, sůl, zastříkneme octem a za občasného podlévání vývarem maso dusíme do poloměkka. Potom šťávu necháme vysmahno ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA