INGREDIENCE: 300 g kapusty, 4 vejce, 2 dl mléka, 100 g hrubé mouky, 1 palička česneku, 100 g sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý lívanečník a pečeme dozlatova. Lívanečky získají zlatězelené mramorové zabarvení (jako skutečně travnaté drny). Servírujeme s našlehanou bramborovou kaší. ..
INGREDIENCE: 600g čerstvých Klobouků václavek, 60g másla, 60g cibule, 3strouiky česneku, sůl, půl lžičky jemně rozsekaného kmínu, 70g sladké mleté papriky, 40g hladké mouky4 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostky masoxu a 3 lžíce rajčatového kečupu.POSTU PŘÍPRAVY: Kloboučky václavek krátce spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme pokrájené václavky, osolíme, okořeníme a dusíme ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 600g koňského masa, sůl, 2 stroužky česneku, mletý pepř, kmín, krajíček tvrdého chleba na zahuštění, sladká mletá paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla osmažíme dožluta nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran necháme opéci, až zešedne. Pak maso osolíme, přidáme rozetřený česnek, pepř, kmín, sběračku horké vody a dusíme doměkka; podle jakosti masa dusíme dvě až čtyři hodiny. Potom maso vybereme, omáčku přecedíme ..
INGREDIENCE: 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, 1 velká cibule, 2-3 lžíce Moravské polévky z Vitany, 2 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, na dochucení mletý pepř, paprika a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli zpěníme na tuku z konzervy, mírně zasmažíme s polévkou z Vitany, přidáme hovězí maso z konzervy, které případně rozkrájíme, pak zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali hladkou mouku. Dochutíme pepřem, sladkou mletou paprikou a solí. Vaříme asi šest minut. Přílohou může být rýže, knedlík, ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, sůl, vývar,2 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku,6 žampiónů, malá sklenka pálenky (meruňkovice, brandy, vodka) POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmahneme dozlatova na kousky nakrájené kuře spolu s nakrájenou cibulí. Zasypeme mletou paprikou (sladkou i pálivou), osolíme, podlijeme vývarem, přidáme pokrájené papriky a žampióny a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme rajčatovým protlakem. Guláš ..
INGREDIENCE: 2 půlky kapra, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 40g slaniny, 2-3 cibule, sladká mletá paprika,¼ l vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kysané smetany 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje. Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibulku, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi deset minu ..
INGREDIENCE: 700g kapra, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 50g slaniny, 1 menší cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky,2 zelené papriky, 3-4 rajčata, 1/4 l sladké smetany, mletý pepř, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené rozškvařené slanině opečeme kousky kapra, opečené vyndáme a dáme stranou. Na zbylém základě zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, zaprášíme mletou paprikou, po zpěnění přidáme pokrájené zelené papriky a pok ..
INGREDIENCE: 600g hub, 30g slaniny, 2lžíce sádla, 2 menší cibule, 2lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, malý stroužek česneku kmín, sůl, kousek masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby (nejlépe směs) nakrájíme na vetší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jednu lžíci sádla a drobné nakrájenou cibuli a usmažíme dorůžova. Vmícháme mletou sladkou papriku, pak houby, utřený česnek, kmín, sůl a za.stálého míchání osmažíme. Houby zaprášíme moukou, osmažíme je, podlijeme vodou ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 600-700g kapra, citrónová šťáva,sůl, mletý pepř, 3lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 30g slaniny, 2 větší cibule, sladká mletá papírka, sáček zmrazeného hrášku, 2 až 3lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku, vývar z hlavy nebo z masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme půl hodiny odležet. Na pánvičce rozehřejeme olej, rybí maso osušíme, poprášíme moukou a osmahneme. Na rozškvařené ..
INGREDIENCE: 30g slaniny, 2 lžíce sádla, 1 větší cibule, mletá sladká paprika, 500g hub 150g uzeniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, (strouhaný chléb) .POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a drobné nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme nakrájené houby a dusíme. Na kostky nakrájenou uzeninu osmahneme na teflonové pánvičce s rajčatovým protlakem, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme k houbám (neb ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA