Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | FORMANSKÁ VODVÁŘKA.

800g hovězího roštěnce, 8 zrn hřebíčku, 40g perníku, 20g medu, 150g másla, 120g cibule, 50g sádla, 1 citrónu, 2 dl červeného dezertního vína, strouhaný zázvor, ml. pepř, 30g slaniny, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a pečeme na másle spolu s krájenou slaninou. Potom dáme maso do hrnce (i s tukem, na kterém se peklo), zalijeme studenou vodou, přidáme na sádle osmaženou cibuli, trochu octa, citrón nakrájený na plátky, med a vař ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU (Od Jarky a Ludvy).

INGREDIENCE: 800g hovězího roštěnce, 60g hl. mouky, 100g šípkového protlaku, 50g strouhaného perníku, 3 lžíce rajčatového protlaku, worcester, 1 badyán , 1 citron, cukr, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečeme maso, okořeníme solí, pepřem a worcesterem, podlijeme a pečeme pod poklicí v troubě. Potom přidáme mouku, rajský protlak a po prohřátí zalijeme necelým litrem vody. Přidáme šípkový protlak s perníkem, ochutíme citronem, cukrem a mletým badyánem. Vše povařímeŠÍPKOVÝ PROTLAK. POSTUP PŘÍP ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY NA HOUBÁCH A ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, ml. pepř, olej, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla, vývar (z kostky), 200g hub, 2 papriky, 3 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky několikrát nařízneme po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji po obou stranách. Vyjmeme je, na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme máslo rozetřené s moukou, opět osmáhneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Přivedeme do varu, přidáme roštěnky a dusíme pod poklicí, až maso téměř změkne. Přidáme houby n ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LYONSKÁ ROŠTĚNÁ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, l lžíce oleje, 120 g cibule, olej na potření roštěnek, mletý pepř, 750 g lyonských brambor (asi 50 g másla a 2 středně velké cibule), sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky mírně naklepeme, nařízneme okraje, opepříme je, potřeme z obou stran olejem a.necháme dobře hodinu v chladnu odležet. Pak je grilujeme pod předehřátým grilem po každé straně 4 minuty. Mezitím na oleji osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Grilované roštěnky osolíme, položíme na lyonské brambory, p ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY PO MEDJIMURSKU.

INGREDIENCE: 4 větší roštěnky, 4 lžíce oleje; 1 stroužek česneku, 3 cibule, 1 lžička mouky, 3 rajčata, 50 g slaniny, 400 g brambor, 1 lžíce sekané petrželky, špetka sl. mleté papriky, mletý pepř, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme z obou stran na polovině množství oleje a podusíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek á petrželku, přilijeme trochu hovězího vývaru a podusíme. Nahoru na tento zá ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ZÁVITKY Z ROŠTĚNÉ S KLOBÁSOU.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 80g sádla, 200,g klobásy, 2 cibule. 2 stroužky česneku, pepř, sůl, mletá paprika, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí promíchanou s křenem. Na roštěnky dáme oloupanou a pokrájenou klobásu, svineme je do válečků, spojíme jehlami na závitky a potřeme utřeným česnekem. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme paprikou, vložíme na ni pravené závitky a za mírné ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNÁ PO NÁMOŘNICKU.

INGREDIENCE: 500 g roštěnky, 40 g uzeného masa, 40 g oleje, 10 g hladké mouky, 4 lžíce usekaného uzeného lososa nebo kaviáru, 4 vejce, sardelová pasta, 4 olejovky, 4 proužky kapie, 50 g křenu, vývar, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Pak je osolíme, opepříme, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou. Takto připravené roštěnky opečeme dorůžova po obou stranách na oleji. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S LEČEM.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, 40 g sádla, 40 g uzené slaniny, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 dl vývaru, 100 g uzené klobásy, 150 g paprik, 120g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča). POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné roštěnky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku. Maso vložíme do nádoby z jenského skla, ve zbylém tuku rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a zpěníme ji. Zaprášíme ji mletou paprikou ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY CSÁKY.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 40 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 papriky a 4 rajčata (nebo 150 g. sterilovaného leča), 2 dl kysané smetany. Nádivka: 40 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 paprika, 2 rajčata, sůl, 3 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme loje a. šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nádivkou. Roštěnky stočíme do závitků a svážeme tenkou nití. Závitky osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřát ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO PO STROGANOVSKU.

IGREDIENCE: 500g nízkého roštěnce, olej, ml. paprika, lžíce másla, 1 cibule, 200g žampiónů, sklenka bílého vína, 1 dl smetany, sůl, ml. pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, jemně naklepeme, pak nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem a necháme v chladničce odležet. Mezitím zpěníme na másle cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a žampióny pokrájené na plátky, zalijeme několika lžícemi vína a krátce podusíme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je prudc ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz