INGREDIENCE: 800g svíčkové, 200g slaniny, 100g mandlí, 1 vejce, 5 jablek, máslo, sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, brusinky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je na drobno posekanými mandlemi, které jsme předtím upražili na másle. Slaninové plátky se směsí pokapu vínem, položíme na ně studenou svíčkovou, zabalím ..
INGREDIENCE: 625g svíčkové, sůl, pepř, 250g vařeného uzeného, 1 malá cibule, 70g ruku, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou rozkrojíme po délce, vložíme do ní nasekané vařené uzené maso, opět uzavřeme a omotáme silnější nití. Maso pečeme na plátcích cibule a horkém tuku asi 1 1/2 hodiny. Šťávu zaprášíme nakonec moukou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso vyjmeme z tuku a na pánev přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, tymián mletý pepř, drobně nakrájenou cibuli, šťávu z pomeranče a sítem protlačená husí játra. Do povařené a procezené omáčky nasypeme nasekané pražené mandle. Tyto svíčkové řezy podáváme se smaženými hranolky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na plátky, ty potom na dlouhé nudle, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme jemně nasekanou cibuli, nepatrné množství sladké papriky, na plátky pokrájené žampióný či hříbky a trochu šťávy z pečeně. Podušené dáme na střed talíře a obložíme kolem dokola malými opečenými brambory. K tomu podáváme jablkovou kaši, promíchanou s jemně nastrouhaným křenem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji po obou stranách. Po vyjmutí z tuku přidáme na pánev máslo, rozkrájené olivy, žampióny, rajská jablíčka, kostičky cibule, nudličky kyselých okurek. Zalijeme červeným vínem. Svíčkové řezy t7ambujeme kodakem, přelijeme povařenou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Na maso potom položíme plátky uvařeného hovězího morku, přelijeme jej vlastní šťávou a obložíme salátem z červeného zelí, cibulovým a ředkvičkovým salátem. Jako přílohu podáváme jen vařené brambory, posypané zelenou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 750 g hovězího ze svíčkové, plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklic ..
INGREDIENCE: 600g svíčkové, 150g slaniny, 3 menší cibule, 3 papriky, 2 rajská jablíčka, 50g oleje, 2 dl bílého vína, pepř, sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na menší plátky a naklepeme tupou stranou nože. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Do hlubší misky položíme vždy vrstvu cibule a masa. Každou vrstvu svíčkové posypeme mírně pepřem, sladkou paprikou a pokropíme vínem. Vše necháme zaležet asi půl dne. Plátky cibule, slaniny, papriky, rajských jablíček a masa, kte ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaníme a očistíme 3/4 kg svíčkové, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo (asi 100g) a rychle je po všech stranách opečeme. Pak k němu přidáme 100g nastrouhané cibule, když zpění, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme jižní omáčku, 1/4kg kyselých, na kostičky nakrájených okurek, stroužek utřeného česneku, zalijeme 1 dl přírodního červeného vína, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Podáváme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na kostky velké asi jako dvě kostky cukru. Lehce je naklepeme, opepříme, dáme do porcelánové mísy nebo polévaného hrnce, posypeme drobně nakrájenou cibulí, pokapeme octem a promícháme. Necháme tak v chladu marinovat nejméně 3 hodiny. Pak tyto kousky masa napícháme na rožeň (jehlu), osolíme a nad rozžhavenými uhlíky nebo na grilu opékáme za pozvolného otáčení asi 10 minut. Upečené kousky masa sesuneme na ohřátou mísu a ozdobíme je plátky ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA