Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ – Diplomat.

INGREDIENCE: 800g svíčkové, 200g slaniny, 100g mandlí, 1 vejce, 5 jablek, máslo, sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, brusinky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je na drobno posekanými mandlemi, které jsme předtím upražili na másle. Slaninové plátky se směsí pokapu vínem, položíme na ně studenou svíčkovou, zabalím ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ S UZENÝM.

INGREDIENCE: 625g svíčkové, sůl, pepř, 250g vařeného uzeného, 1 malá cibule, 70g ruku, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou rozkrojíme po délce, vložíme do ní nasekané vařené uzené maso, opět uzavřeme a omotáme silnější nití. Maso pečeme na plátcích cibule a horkém tuku asi 1 1/2 hodiny. Šťávu zaprášíme nakonec moukou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÉ ŘEZY MISTRA MAXE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso vyjmeme z tuku a na pánev přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, tymián mletý pepř, drobně nakrájenou cibuli, šťávu z pomeranče a sítem protlačená husí játra. Do povařené a procezené omáčky nasypeme nasekané pražené mandle. Tyto svíčkové řezy podáváme se smaženými hranolky. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | MALINSKÉ MASO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na plátky, ty potom na dlouhé nudle, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme jemně nasekanou cibuli, nepatrné množství sladké papriky, na plátky pokrájené žampióný či hříbky a trochu šťávy z pečeně. Podušené dáme na střed talíře a obložíme kolem dokola malými opečenými brambory. K tomu podáváme jablkovou kaši, promíchanou s jemně nastrouhaným křenem. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | VINAŘSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji po obou stranách. Po vyjmutí z tuku přidáme na pánev máslo, rozkrájené olivy, žampióny, rajská jablíčka, kostičky cibule, nudličky kyselých okurek. Zalijeme červeným vínem. Svíčkové řezy t7ambujeme kodakem, přelijeme povařenou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ZAHRADNICKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Na maso potom položíme plátky uvařeného hovězího morku, přelijeme jej vlastní šťávou a obložíme salátem z červeného zelí, cibulovým a ředkvičkovým salátem. Jako přílohu podáváme jen vařené brambory, posypané zelenou petrželkou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | STAROČESKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 750 g hovězího ze svíčkové, plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklic ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ NA ROŽNI.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, 150g slaniny, 3 menší cibule, 3 papriky, 2 rajská jablíčka, 50g oleje, 2 dl bílého vína, pepř, sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na menší plátky a naklepeme tupou stranou nože. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Do hlubší misky položíme vždy vrstvu cibule a masa. Každou vrstvu svíčkové posypeme mírně pepřem, sladkou paprikou a pokropíme vínem. Vše necháme zaležet asi půl dne. Plátky cibule, slaniny, papriky, rajských jablíček a masa, kte ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | GRUZÍNSKÁ SVÍČKOVÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaníme a očistíme 3/4 kg svíčkové, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo (asi 100g) a rychle je po všech stranách opečeme. Pak k němu přidáme 100g nastrouhané cibule, když zpění, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme jižní omáčku, 1/4kg kyselých, na kostičky nakrájených okurek, stroužek utřeného česneku, zalijeme 1 dl přírodního červeného vína, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Podáváme ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | RUSKÁ SVÍČKOVA NA ROŽNI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na kostky velké asi jako dvě kostky cukru. Lehce je naklepeme, opepříme, dáme do porcelánové mísy nebo polévaného hrnce, posypeme drobně nakrájenou cibulí, pokapeme octem a promícháme. Necháme tak v chladu marinovat nejméně 3 hodiny. Pak tyto kousky masa napícháme na rožeň (jehlu), osolíme a nad rozžhavenými uhlíky nebo na grilu opékáme za pozvolného otáčení asi 10 minut. Upečené kousky masa sesuneme na ohřátou mísu a ozdobíme je plátky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz