Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ MASO SE ZELENINOVOU KAŠÍ.

INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, sůl, 4-5 mrkví, 2 cibule, 700 g brambor, 30-50 g másla, mletý pepř, (mléko).POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso uvaříme ve slané vodě do poloměkka, potom přidáme mrkev, cibuli, na kostky nakrájené brambory a vše povaříme, až je maso měkké. Zeleninu a brambory rozemeleme na kaši, přidáme máslo, mletý pepř a podle potřeby sůl. Příliš hustou zeleninovou kaši zředíme teplým mlékem. Porce masa nakrájené na plátky pokládáme na zeleninovou kaši a podáváme. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | STAROČESKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 750 g hovězí plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklici a přelijeme j ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | BRUSELSKÉ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 750 g hovězího masa na pečení, 3 lžíce oleje, 300g cibule, 3 stroužky česneku, šálek vývaru, 2 bobkové listy, 3 šálky piva, 1 lžička cukru, trochu Solamylu, tymián, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky a v oleji je ze všech stran zprudka osmahneme. Odstavíme a na oleji v druhé pánvi opečeme dočervena jemně pokrájenou cibuli, kterou opepříme, osolíme a okořeníme utřeným česnekem. Polovinu dávky masa okořeníme tymiánem, bobkovým listem a s ně ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PLEJSKAVICE S CIBULÍ.

INGREDIENCE: 500 g zadního masa, 2,větší cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžičky jedlé sody, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso osolíme, opepříme, přisypeme jedlou sodu a promícháme. Pak ke směsi přidáme jemně pokrájenou cibuli a rukou tvoříme placičky silné necelý centimetr. Na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Podáváme s opečenými brambory. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PRAŽSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ.

Ne zcela běžná úprava hovězího masa. Ale může to být i vepřové, nebo i jehněčí či krůtí. POSTUP PŘÍPRVY: Špalíček (asi 1 kg) zadního hovězího masa vcelku naklepeme a nožem uděláme širší hluboký řez, ten naplníme nádivkou. Hned ji připravíme: na lžíci másla zpěníme nakrájenou menší cibulku, na ní krátce opečeme 100 g drobně nakrájeného měkkého salámu. Přidáme lžíci nasekané naložené kapie, lžíci petrželky, zahustíme 1 - 2 vejci, osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Malou kvedlačkou pak vtlačíme ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | BIFTEK STRÝCE JONÁŠE.

INGREDIENCE: 600g hovězího zadního masa, drůbeží játra nebo na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, sůl, pepř, pár kapek worcesteru, trochu strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pořádně umeleme, osolíme, opepříme a ochutíme, přidáme sýr, nakrájená játra nebo slaninu. Z masa tvoříme placičky a po obou stranách opékáme dozlatova. Příloha: brambory, zelenina a veškeré studené omáčky. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PRAŽSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ.

Ne zcela běžná úprava hovězího masa. Ale může to být i vepřové, nebo i jehněčí či krůtí. POSTUP PŘÍPRVY: Špalíček (asi 1 kg) zadního hovězího masa vcelku naklepeme a nožem uděláme širší hluboký řez, ten naplníme nádivkou. Hned ji připravíme: na lžíci másla zpěníme nakrájenou menší cibulku, na ní krátce opečeme 100 g drobně nakrájeného měkkého salámu. Přidáme lžíci nasekané naložené kapie, lžíci petrželky, zahustíme 1 - 2 vejci, osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Malou kvedlačkou pak vtlačíme ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ S VEPŘOVÝM BŮČKEM NA ČERVENÉM VÍNĚ (Francie).

INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího, 250 g vepřového bůčku, 1 lžíce oleje, 50 g másla, 3 lžíce brandy, 700 ml červeného vína, 3 kusy krájené šalotky, 1 lžíce citr. šťávy, 300 g nakládaných cibulek, 250 g žampionů, sůl, čerstvě drcený pepř, voda nebo vývar na podlévání.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček nakrájíme na plátky a oblanšírujeme ve vařící vodě. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme plátky bůčku a opékáme dohněda asi 5 minut. Potom vše z kastrolu vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu dáme půlku ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PARDUBICKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g slaniny, 1 cibule, 300g kořenové zeleniny, 50g margarinu, 2 dl červeného vína, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 150g pardubického perníku, citron, sůl, ml. pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Připravíme si kořenovou zeleninou krájenou na plátky a osmažíme ji do zlatova (strouhaná zelenina by se neorestovala - pustila by mnoho vody a neměla by potřebnou barvu). Přisypeme krájenou cibuli a ještě osmažíme spolu s ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PLNĚNÉ KRÁLIČÍ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: Zadní nohy ze 2 králíků, 200g mletého masa, 1 lžíce koření ze směsi na výrobu čabajské klobásy, sůl, hl. mouka, 2 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zadní nohy opatrně vykostíme, aby zůstala kapsa. Osolíme a naplníme směsí z mletého masa a koření na čabajskou klobásu, sepneme jehlou nebo párátky a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pomalu smažíme na rozpáleném oleji, aby se řízky dobře propekly. Podáváme s bramborovým salátem nebo s brambory. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz