INGREDIENCE: 5 vajec, 200 g moučkového cukru, 80 g mletých ořechů, 180 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 3 lžíce horké vody, 2 lžíce oleje.Krém: 3 dl mléka, l vanilkový pudink, 150 g cukru, 200 g másla, 2 lžíce rumu. Poleva: 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce mléka, 1 lžíce 100% tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky šleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, a když je hmota krémovitá, vmícháme mouku s práškem do pečiva a s kakaem, mleté ořechy a z bílků hustý sníh. Těsto vlijeme do vy ..
INGREDIENCE: 7 vajec, 220 g pískového cukru, 5 lžic horké vody, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 100 g mletých mandlí nebo ořechů, lžička prášku do pečiva, meruňková zavařenina, čokoládová poleva, šlehačka na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem šleháme, za občasného přidání lžíce horké vody, do husté pěny. Přidáme mouku s práškem, kakaem a strouhanými mandlemi, promícháme a těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků. Nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a po ..
INGREDIENCE: 500 g netučného tvarohu, 2 lžíce mleté želatiny, 1/2 l mléka, 2 dl cukru, 3 žloutky, 250 g rostlinného tuku, sáček piškotů, trochu ovocné šťávy, jahody.POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu namočíme na půl hodiny do šálku vlažného mléka. Zbylé mléko ohřejeme. Dortovou formu vyložíme piškoty, pokapeme ovocnou šťávou a poklademe očištěnými, opláchnutými a odkapanými jahodami. Několik pěkných jahod dáme stranou. Horké mléko vlijeme do mixéru, přidáme namočenou želatinu a rozmixujeme. Postupně přid ..
INGREDIENCE: Těsto – 200g hl. mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 80g cukru písek, 1 vejce, 80g másla. Krém: 400g hroznového vína, 2 vejce, 100g cukru písek, 1 vanilkový cukr, 500 ml přírodního jogurtu, 400g smetany ke šlehání, pistácie. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme moku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na ½ hodiny do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím pa ..
INGREDIENCE: 1 krabice ananasová cukrářských piškotů (podlouhlých), ananasová nebo pomerančová marmeláda, 1/4 l mléka, l lžíce vanilkového pudinkového prášku, 4 lžičky cukru, 100 g másla, l konzerva ananasových kostek, 2 banány, šlehačka.POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty k sobě slepíme marmeládou a rozložíme je do dortové formy. Pokapeme je alkoholem nebo šťávou z kompotu a necháme je odležet. Mléko smícháme s pudinkovým práškem a cukrem a uvaříme pudink. Po ochlazení do něj postupně všleháme máslo, nadr ..
INGREDIENCE: l balíček dlouhých (cukrářských) piškotů, kulatých (dětských) piškotů, 100 g čokolády na vaření, sklenka rumu, šlehačka.Náplň: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 3 žloutky, l dl sladké smetany nebo šlehačky, 3 lžíce kakaa, 50 g loupaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme náplň. Smetanu nebo šlehačku svaříme s kakaem a za občasného zamíchání ochladíme ve studené lázni. Změklé máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny a za stálého míchání (nejlépe šlehačem) přidáváme vychla ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 100g pískového cukru, citronová šťáva, 150g polohrubé mouky, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy, 300g čerstvých třešní. Na želatinu: 25g ovocné želatiny, ½ l šťávy z kompotovaných třešní. Na krém: 125 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 10g polohr. mouky, 3 žloutky, 250 ml šlehačky. Na ozdobení: 1 sáček mandlí nebo lískových oříšků, 1 větvička čerstvé meduňky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílk ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 100g krupicového cukru, 20g kakaa, 70g hl. mouky, 2 lžíce oleje, tuk na vymaštění a hr. mouka na vysypání formy, marmeláda, ovoce na ozdobu.Jogurtová náplň: 1 l smetany (12% tuku), 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 20g práškové želatiny, 1 dl mléka, 1 l bílého tučného jogurtu, 150g měkkého tučného tvarohu, 1,5 dl smetany ke šlehání, cukr, 100g strouhaného kokosu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, lehce vmícháme kakao prosáté s moukou, ..
INGREDIENCE: Na těsto - 100g mléčné čokolády, 3 vejce, 100g mouč. cukru, 75g polohr. mouky, 75g solamylu, 1 lžička prášku do pečiva.Na náplň – 1 sáček vanilkového pudinku, 400 ml mléka, 175g másla, 2 lžíce cukru, 60g mandlí.Na polevu – 300g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, 30g mouč. cukru, 1 lžička citrónové šťávy, mandlové ozdoby.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a 3 lžic studené vody připravíme pevný sníh, do kterého zamícháme cukr. Žloutky ušleháme do pěny. Přidáme změklou čokoládu, postupně mo ..
INGREDIENCE. Tuk na vymaštění formy, 6 vajec (oddělená), 180 g cukru, 150 g polohrubé mouky.NA NÁPLŇ: 1/2 balíčku čokoládového pudinkového prášku na vaření, I/4 l mléka, 1 lžíce cukru 150g malinové zavařeniny.NA OZDOBU: 100g změklého másla, 3 lžíce mléka, 250g moučkového cukru, 150 g barevné dortové rýže pestré bonbony a ovocné želé, lékořicové tyčinky, 1 sušená švestkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 175°C.Vymastíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny Z b ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA