INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 2 střední baklažány, 200 g žampionů, 5 stroužků česneku, 3 cibule, 100 g oliv, 100 g strouhaného sýra, kečup, sůl, oregano, drcený kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zatímco kyne těsto, omyjeme baklažány a bez loupání je nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Osolíme je a necháme chvíli stát, pak je osušíme utěrkou. Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme olejem a kečupem. Na těsto rozložíme kolečka baklažánu a potřeme je směsí prolisovaného ..
INGREDIENCE: 300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g vepřových škvarků, 2 vejce 0,15 l mléka, 10 g droždí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové škvarky nasekáme nadrobno, spojíme je s hrubou moukou a polovinou mouky hladké, vejcem, droždím rozmíchaným ve vlažném mléce a osolíme. Zaděláme tuhé těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta rozválíme na pomoučeném vále placku, tvořítkem vypichujeme kolečka, která narovnáme na plech a podle chuti ještě na povrchu osolíme. Škvarkové placky pečeme ve vyhřáté ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozpuštěného tuku, 80 g nahrubo posekaných jader vlašských ořechů, šalvěj, l vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme do mísy, osolíme, přidáme tvaroh, rozpuštěný tuk a kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypané ..
INGREDIENCE: Na těsto: 250g hl. mouky, 1 lžičky soli, 1 kostky (12g) droždí, špetka cukru, 8 lžic mléka, 50g změklého másla, poloh. mouku na vál, tuk na vymazání formy. Na náplň: 1200g červené (případně i normální) cibule, 200g anglické slaniny,1 lžíce kmínu, 250g sýra goudy, 2 kelímky (po 150g) kysané smetany, 3 vejce, sůl, ml. bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do šlehací mísy dáme mouku se solí. Uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a posypeme je cukrem. Mléko maličko zahřejeme, 3 l ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 4 rajčata, 2 velké cibule, 2 lžíce oleje, sůl, l lžička cukru, l lžíce octa, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno pokrájená rajčata podusíme na lžíci oleje, přisladíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme pna kolečka a zpěníme ji na zbylém oleji, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vmícháme ocet, cukr a rozsekané bylinky, podle chuti opepříme. Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme ..
INGREDIENCE:250g hladké mouky, 100g hrubé mouky, 50g cukru, 150g tuku, 2 žloutky, asi 1 dl mléka, 20g droždí, sůl, hladká mouka na vyválení, 1 žloutek na potření , tuk na potření plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je pod ubrouskem vykynout na teplém místě. Z vykynutého těsta utvoříme váleček, nakrájíme jej na třicet až třicet pět kousků, které stočíme do kouliček. Rozválíme je do elipsovitého tvaru,podélně je ..
INGREDIENCE: Na těsto: 150 g másla, 200 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 3-4 lžíce vodyNa náplň: 250 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 4 vejce, 200 g kysané smetany, sůl, černý pepř, sladká mletá paprika, l svazek petrželky, máslo na vymazání formy POSTUP PŘÍPRAVY: Koláčovou formu vymažeme máslem. Máslo necháme rozpustit. Ostatní přísady do těsta přidáme k máslu a dobře prohněteme. Těsto rozložíme do formy tak, aby se utvořil menší okraj, a dáme do chladna odležet. Nastrouháme sýr a šunku nakrájí ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, jedno balení (125 g) olomouckých syrečků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme n ..
INGREDIENCE: 50 g anglické slaniny, l malá cibule, 200 g pórku, 200 g cukety, l dl smetany na šlehání, 200 g eidamu, l lžíce polohrubé mouky, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, 200 g lístkového těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi necháme zesklovatět anglickou slaninu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pórek a cuketu a krátce osmahneme. Potom ochutíme Kořením, přidáme polohrubou mouku a krátce podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme strouhaný eidam a smetanu. Vše dobře promícháme. Do dort ..
INGREDIENCE: 100 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzerva sardiniek, 150 g nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok, 10 olív (sardel), 1 zeleninová paprika, 20 g droždia, olej, tuk na vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Z múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy, vložíme do vymastenej form ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA