INGREDIENCE: 250 g hl. mouky, 2 žloutky, 210 g Hery, 100 g mletých ořechů, 70 g mouč. cukru, strouhaná citronová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici. Pote, tvoříme rohlíčky a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Za tepla je obalujeme v mouč. cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 560 g hl. mouky, 300 g mouč. cukru, 3 lžíce medu, 50 g másla, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 vrchovatá lžíce jedlé sody, 3 vejce, perníkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto, a tvarujeme perníčky, které klademe na plech dále od sebe, aby se neslepily, pečeme při 150° C asi 10 minut. Vychladlé můžeme namáčet v čokoládové polevě. ..
INGREDIENCE: těsto: 200 g hl. mouky, 80 g mouč. cukru, 120 g másla, 50 g vlaš. ořechů, 2 žloutky, ¼ lžičky ml. skořice, čokoládová poleva. Rozinková hmota: 80 g rozinek, 3 lžíce rumu, 140 g piškotů, 100 g másla, 50 g vlaš. ořechů, 50 g kandovaného ovoce, citronová šťáva, trochu slazeného mlék Salko. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, cukru, másla, nastrouhaných ořechů, žloutků a ml. skořice vypracujeme těsto. Vyválíme plát a formičkou vykrajujeme rohlíčky. Přeneseme je na papír na p ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 250 g cukru, 6 žloutků, 2 lžíce kakaa, 60 g hl. mouky, 60 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva, z 6 bílků sníh. POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla, cukru a žloutků vyšleháme těsto, vmícháme kakao, a oba druhy mouky s práškem do pečiva, do této hmoty zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech a upečeme v předem rozehřáté troubě. Upečený koláč potřeme meruňkovým džemem a poklademe okapanými meruňkami po celé ploše koláče. 250 g mletých ořechů sm ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 150g mletých ořechů, 140g cukru, 80g másla, 50g hl. mouky, 160g, pomerančové kůry, sekané ořechy na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady mimo sekaných ořechů vaříme ve vodní lázni. Na vymazaný plech uděláme placičky a posypeme je sekanými ořechy a zvolna sušíme v troubě. ..
INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 370 g Hery, 250 g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 5 balíčků vanilkového pudinku. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto se lisuje strojkem na maso s nástavcem na cukroví. Bud tvoříme tyčinky nebo rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě do jemně růžova. Po upečení slepit marmeládou a konce namočit v čokoládě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto: 600 g hladké mouky, 660 g másla, 450 g moučkového cukru, 300 g jemně mletých oříšků, 6 lžic kakaa, 6 lžic rumu-vše smícháme v hladké těsto. Náplň:450 g mletých ořechů, trochu mléka-uvaříme na hustou kaši-necháme vychladnout. Krém:450 g másla,450 g moučkového cukru, trochu rumu-vše utřeme do hladka. Do krému lehce po troškách vmícháváme kaši-náplň a naplníme sní ořechy (tak dva dny před štědrým dnem). ..
INGREDIENCE: 100 g vlašských ořechů, 100 g lískových ořechů nebo mandlí, 250 g tuku, 250 g moučkového cukru, 350 g hladké mouky, lžička skořice, lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, mletý hřebíček (6-7kusů), citronová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom těsto vtlačujeme do formiček a upečeme. Po upečení pracny vyklopíme a pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 420 g hladké mouky, 280 g tuku, 140 g moučkového cukru, 4 vařené žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Z těsta vyválíme plát, vykrájíme různé tvary a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou. ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 1 hera, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 8 lžic vlažného mléka, 60 g droždí, 1 lžička cukru. Ořechová náplň: 1,5 dl mléka, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 300 g mletých ořechů, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, žloutku, mléka, droždí a cukru zaděláme těsto a vytvoříme váleček, který rozdělíme na 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na placku. Vhodnou poklicí vykrojíme z těsta kolo. Čtyřmi řezy ho rozdělíme na osm dílů. Ty pak plníme náplní a pečeme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA