Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | VALAŠSKÁ KYSELICA

INGREDIENCE: 1 kg uzené žebro, 3/4 kg kyselého zelí, kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list, karpatský bujon, cibule, česnek, hladká mouka, sladká smetana, majoránka, zemáky(brambory). POSTUP PŘÍPRAVY: Do 5 litrového hrnce(vařím více, protože rozdávám rodičům + dětem)dáme vařit uzené žebro,popř.uzené špice atd.Přidáme, pokrájené kyselé zelí,pokrájenou cibuli a nasekané 2 stroužky česneku.Dále přídáme cca 3 bobkové listy, 6 - 8 kuliček nového koření a pepře, lžičku kmínu,kostku karpatského ..

POLÉVKA RŮZNÁ | STAROČESKÁ RYBÍ POLÉVKA

INGREDIENCE: 400g ořezu z kapra, 200g rybích vnitřností, 150g kořenové zeleniny, 1 menší cibule, sůl, divoké koření, 100g žlutého hrachu, 100g smetany ke šlehání, 50g másla, žemle na opečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez z kapra povaříme v osolené vodě s divokým kořením, v jiné nádobě uvaříme rybí vnitřnosti. Oba vývary scedíme a rozmixujeme v nich uvařený hrách. Vložíme pokrájenou kořenovou zeleninu opečenou na másle, pokrájené rybí vnitřnosti a obrané maso z ořezu. Krátce povaříme a zjemníme smetan ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA BOUILLABAISSE

INGREDIENCE: 1 kg různých druhů ryb, 4 stroužky česneku, 160g cibule, 4 brambory. 2 bílé části pórku, bobkový list, fenykl, tymián, petrželka, 2 dl bílého vína, 2 dl olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, šafrán, 2 tenké plátky bílého tvrdého chleba. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby pokrájíme na porce, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a brambory pokrájíme na kolečka. Do hrnce vložíme koření, ryby brambory, česnek, cibuli a kolečka pórku, přidáme drobně nasekanou petrželku ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BABIČČINA SVÁTEČNÍ ČOČKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g čočky, 750 ml vody, bobkový list, bujón, syrová brambora, 5 sušených švestek, sušené hřiby, cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky polohrubé mouky, 500 ml mléka, šálek šlehačky ,polévkové koření, sůl, práškový cukr, černý mletý pepř, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vsypeme do 3/4 l vody, přidáme bobkový list, bujón, na kostky pokrájenou bramboru, 5 sušených švestek a sušené hřiby. Vše společně uvaříme. Odstavíme a uděláme jíšku – nakrájíme cibuli, přidáme česnek a polohrubou mouk ..

POLÉVKA RŮZNÁ | JIHOČESKÁ RYBÍ PLÉVKA

INGREDIENCE: 500 g odřezků z ryb, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g přepuštěného másla, 2 vejce, 70 g krupice, libeček, celerová nať, kopr, zelená petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí odřezky vaříme zvolna v osolené vodě spolu s cibulí a svazkem zelených bylinek. Do scezeného vývaru pak zaváříme krupicové noky připravené z osmažené zeleniny, vejce, krupice a soli. Těsně před podáním přidáme nasekanou petrželovou nať. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | MLÉČNÁ POLÉVKA SE SÝREM.

INGREDIENCE: 1 l mléka, 100 g tučného sýra, sůl, (drobení z 1 vejce, 80 g hrubé mouky), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme drobení a necháme je uschnout na utěrce. Do osoleného vařícího mléka zavaříme drobení a asi pět minut povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr a jemně usekanou petrželku. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | JABLKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g petržele, 250 g celeru, 3 jablka, 30 g másla, 1 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky sušené šalvěje, 150 ml šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, petržel a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Orestujeme dozlatova na másle, přilijeme a dochutíme šalvějí, solí a pepřem. Zjemníme šlehačkou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KULAJDA IV.

INGREDIENCE: 2 l vod, 1 l kyselé smetany, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké mouky , 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 6 brambor, 2 lžíce octa, 2 lžíce sterilovaného kopru (nebo svazeček čerstvého, jemně nakrájeného), 1 lžičky drceného kmínu, 1 kostka masoxu, sůl, 4 čerstvá vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej a máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme masox, kmín a necháme povařit. Pak přidáme na kostičky na ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BANÁNOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l mléka, 1 l vody, 250 g banánů, 30-40 g bramborové moučky, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, špetka soli, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným v části studené vody. Ten necháme už jen prohřát. Banány vaříme v cukrovém roztoku a prolisované nebo mixované přidáme do mléka. Jako vložka jsou dobré sněhové nočky, suchary, piško ..

POLÉVKA RŮZNÁ | SELSKÁ CHLEBOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: Na 1 l vody 250 g suchých chlebových kůrek, 80 g tuku, 2 vejce, 150 g cibule, sůl, paprika, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Suché chlebové kůrky osmažíme na tuku s trochou drobně rozsekané petrželky a s drobně nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přidáme sůl, špetku papriky a dáme vařit. Před dovařením rozšleháme celá vejce a za stálého míchání je pomalu přidáváme do vroucí polévky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz