Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR S MANDLEMI

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, citrónová stává, 2 lžičky sladké papriky, 1/8 másla, 100 g spařených, sloupnutých a na plátky pokrájených mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky připraveného kapra pokapeme citrónem a osolíme. Necháme chvíli odležet. Mouku smícháme s paprikou, pepřem a solí a rybu v této směsi obalíme po všech stranách. Máslo rozehřejeme, vložíme upravennou rybu a pomalu opékáme z obou stran, aby se máslo nepřepalovalo. Můžeme přidat i trochu ..

RYBY KAPR | KAPR V JEDNODUCHÉ ÚPRAVĚ

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 4 stroužky česneku, sůl, hladká mouka, 2 lžíce oleje, drcený kmín, 40 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladnu odležet. Lehce obalíme v mouce, na oleji po obou stranách opečeme, posypeme kmínem, přidáme máslo a v troubě dopečeme. Během pečení maličko podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory. ..

RYBY KAPR | KAPR VE VINNÉM TĚSTÍČKU

INGREDIENCE: 600 g filátek z kapra, 100 g hladké mouky, 150 ml sektu (polosuchého), 50 g strouhaného parmezánu, kůra z jedné limetky, sůl, pepř, citron na zakápnutí ryby, olivový olej na pokapání ryby, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře. Jedno ..

RYBY KAPR | KAPR PEČENÝ NA ŽAMPIONECH

INGREDIENCE: 4 porce kapra, petrželka, 120 g žampionů, l malá cibule, 60 g másla, sůl, pepř, 4 lžíce bílého vína, kousek bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, posypeme drobně pokrájenou cibulí a rozsekanou petrželkou, přidáme porce kapra, osolíme je, opepříme, podlijeme vínem, potom přidáme bobkový list a drobně pokrájené, na kousku másla osmažené žampiony. Porce kapra poklademe vločkami zbývajícího másla a upečeme doměkka. Při pečení je několikrát přelijeme vyp ..

RYBY KAPR | KAPR SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 300 g brambor, 50 g másla, 3 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 200 ml smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na plátky, vložíme do zapékací misky, osolíme, přidáme kousek másla a zapékáme asi 10 minut. Mezitím rybu očistíme, osolíme, nakrájíme na porce, protkneme slaninou a obalíme v mouce s paprikou. Na opečené brambory dáme vrstvu krájených rajčat, vrstvu papriky, cibule a na závěr obaleného ..

RYBY KAPR | KAPR NA RAJČATOVÉ ŠŤAVĚ

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100 g čerstvých hub nebo žampionů, 500 g rajčat, 100 g oleje, 50 g másla, l cibule, l citrón, l dl bílého vina, 100 g paprik, l stroužek česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené stavy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 4 porce kapra, olej, česnek, 2 cibule, 4 lžíce bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a pomalu opékáme po obou stranách. Měkké porce přeložíme na talíře, do oleje přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a česnek pokrájený na plátky, zpěníme, zalijeme vínem, minutu podusíme a nalijeme na porce kapra. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem. ..

RYBY KAPR | NADÍVANÝ KAPR

INGREDIENCE: 1 kapr, 50 g slaniny, máslo, Nádivka: 2 vejce, 100 g sterilovaných žampiónů, 1 houska, 1 lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do změklého másla přidáme vejce, nakrájený česnek, žampióny, namočenou a vymačkanou housku, sůl a nasekanou petrželku. Směs promícháme a naplníme jí vykuchaného a osoleného kapra. V pekáčku rozpustíme kostičky slaniny, vložíme rybu, poklademe plátky másla a upečeme. ..

RYBY KAPR | KAPR S KYSANÝM ZELÍM

INGREDIENCE: 400 g kapra, 250 g kysaného zelí, ml. pepř, sůl, kmín, ml. červená paprika, 60 g cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžička másla, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené kysané zelí, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Dusíme do poloměkka. Poté na zelí rozložíme porce kapra, podlijeme trochou vody a dusíme a ..

RYBY KAPR | PIKANTNÍ KAPR.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 30 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky čili koření, l lžička sladké mleté papriky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra protáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách pod pokličkou. Porce ryby přeléváme výpekem. Podáváme s brambory. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz