INGREDIENCE: 300 g pórku, 60 g šunky, 1 svazek kopru, 4 filety z tresky, bylinková sůl, mletá sladká paprika, 60 g bylinkového taveného sýra, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 malé konzervy rajčat (300 g), sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek očistíme a omyjeme, 12 kusů natě odložíme stranou. Zbylé pokrájíme na kolečka, šunku na kostičky. Kopr omyjeme, osušíme a posekáme. Tresku omyjeme, osušíme a po obou stranách okořeníme bylinkovou solí a mletou paprikou. Rybu potřeme bylinkovým sýrem. Navrch roz ..
INGREDIENCE: 600g filé z mořského lososa (nebo jiný druh bílého filé), 3 lžíce citrónové šťávy, 1 konzervu sladké kukuřice, 4 středně velká rajčata, 2 středně velké cibule, 150 g sýra nivy, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 300 g hrášku, hrubě mletý pepř, .estragonové lístky na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na dost velké kostky. Pokapeme je citrónovou šťávou, zakryjeme a necháme krátce odležet. Propláchneme kukuřici a necháme ji okapat. Ra ..
INGREDIENCE: 450 g filé z bílé ryby, olej na smažení, 60 g šunky, čerstvý zázvor, 6 vodních kaštanů, 4 jarní cibulky, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 280 ml masového vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 chilli paprička, 2 lžičky cukru krystal.Těstíčko: 5 lžic hladké mouky, 1 vejce, 6 lžic bílého vína, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce smícháme s moukou, vínem, solí a pepřem. Nakrájené filé obalíme v hladké mouce a těstíčku. Jednotlivé kousky usmažíme v oleji a vyjmeme. Na druhé pánvi o ..
INGREDIENCE: 450 g filé z bílé ryby, olej na smažení, 1 velká cibule, 1 lžička curry, 4 kolečka ananasu, 100 g mandarinek, 100 g vodních kaštanů, 1 lžíce škrobové moučky, 1 citrón. Těstíčko: 1 bílek, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce bílého vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce smícháme se škrobovou moučkou, vínem, solí a pepřem. Nakrájené filé namočíme do těstíčka, smažíme dozlatova v oleji, vyndáme a necháme okapat. Na druhé pánvi orestujeme zprudka cibuli, přidáme curry, zalijeme šťávou z ..
INGREDIENCE: 600 g zmrazeného mořského filé, šťáva z poloviny citrónu, sůl, 4 sardele, 30 g hladké mouky a 80 g másla. Sardelové máslo: 100 g másla promícháme se lžičkou sardelové pasty.POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé necháme pozvolna a jen napolo rozmrazit. Potom je osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, protáhneme na proužky nakrájenými sardelemi, slabě poprášíme moukou, vložíme na pekáč, přelijeme horkým tukem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Při pečení filé často poléváme vla ..
INGREDIENCE: 250 g rybího filé, 120 g másla, 40 g cibule, 1 lžíce sekané petrželky, 70g žampiónů, sůl, mletý pepř; 300 g špaget nebo jiných těstovin, 100 g strouhaného čedaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, sekanou petrželku a očištěné, oprané a na plátky nakrájené žampióny, do středu pánve dáma osolené a opepřené kousky rybího filé, opečeme je po obou stranách, podlijeme třemi lžícemi teplé vody, promícháme s houbami a ..
INGREDIENCE: 4 plátky tresčího nebo jiného rybího filé ( asi po 125g),2 lžíce citrónové šťávy, 1 konzervu loupaných rajských jablíček, 2 cibule, 5 lžic oleje, 250g dlouhozrnné rýže, 200ml čirého vývaru z kostky, 2 vejce, sůl, 150g hladké mouky, černý p ..
INGREDIENCE: 500 g rybího filé,1/2 hlávky čínského zelí (dá se nahradit naším zelím, ale nutno odstranit košťál), hrneček vody,1/2 hrnečku rýžového vína nebo bílého vína, 1/3 hrnečku vývaru, 2 1/2 lžíce cukru, 1 1/2 lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánev dáme rýžové nebo bílé víno a do něj vložíme na plátky nakrájené rybí filé. Přidáme hrneček vody a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni vaříme asi čtyři minuty a přidáme cukr. Vaříme další čtyři minuty a přidáme polovinu množství sój ..
INGREDIENCE: 500 g špenátu, 2 cibule, lžíce másla, sůl, pepř, 800 g rybího filé, 1/4 l vývaru ze zeleniny, 100 ml bílého vína, 3 rajčat, 1 citrón, 250 g sýra gouda, rostlinný olej, špetka tymiánu POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut ulež ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA