Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY DRŮBEŽ | KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g krůtího masa (stehna nebo prsa), 4 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžičky máčeného škrobu, 2 vejce, 2 cibule nebo pórky, 1 salátové okurky, 1 l vývaru, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce glutasolu, 1 lžičky chilli, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso po vlákně nakrájíme na nudličky, zkapeme ho sójovou omáčkou, citrónem a promícháme se škrobem a vejce. Necháme v chladničce odležet. Na rozehřátém oleji opékáme tak, aby se kousky neslepily. Přidáme nakrájený pórek jemně osmáhn ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | JARUŠČINA ČÍNA.

INGREDIENCE: 2-4 kuřecí řízky nebo kuřecí prsa (varianty: krůtí nebo vepřové maso), sůl a pepř, 4-6 větších nakládaných okurek (varianty: pórek; nakládané žampióny; papriky - žlutá, zelená, červená, oranžová, sojová omáčka, rýže (varianty: čínské těstoviny; vařené brambory; bramborová kaše). POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky (nudličky), osolíme. Na oleji osmahneme cibulku a přidáme maso. Můžeme trochu popepřit. Nakrájíme okurky a přidáme je k masu. Po chvíli přidáme sojovou omáčku ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | SMAŽENÉ KULIČKY Z KUŘECÍHO MASA (á LaTaliana).

INGREDIENCE: 1 uvařené kuře, - nebo zbytky pečeného kuřete, bez kůže, - pak samozřejmě musíme zmenšit i proporčně množství ostatních přísad - 2dl mléka, 150g žampionů, 50g másla, 2 vrchovaté lžíce mouky, 1 celé vejce + 2 žloutky, 1 citron, oliv. olej, sůl, pepř, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné maso z kuřete rozmixujeme. Žampiony očistíme a umyjeme vodou, do které jsme přidali citrónovou šťávu. Tak houby nezhnědnou. Nakrájíme je na tenké plátky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | SLOVÁCKÉ TAJEMSTVÍ.

INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou, curry, sůl, 1,5 dcl slivovice, 1 banán, 10 čerstvých nebo sušených švestek, 100 g šunky, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso naklepeme, osolíme a okořeníme curry kořením. na každé maso položíme plátek šunky, přidáme banán a švestky, které jsme předem naložili do slivovice a z masa vytvoříme kapsu. Tu obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance. Smažíme v oleji. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | MASOVÉ PALAČINKY OD JARKY.

INGREDIENCE: 600 g kuřecího masa., 4 vejce, 1 lžička polévkového koření, 5 lžiček škrobové moučky, 4 lžičky oleje, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, curry, 4 menší cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na velmi drobné kostičky, přidáme vejce, polévkové koření, škrobovou moučku, olej, pepř, sůl, sladkou a pálivou papriku, curry a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Řádně promícháme, vytvoříme placičky a smažíme na oleji. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ČÍNSKÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA.

INGREDIENCE: 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce vinného octa, 1/4 lžičky chilli, 1 lžička zázvoru, 1 badyán, sůl, pepř, 24 kuřecích křidélek. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou omáčku, cukr, vinný ocet a koření svaříme na pánvi. Kuřecí křidélka vložíme do pekáče a potřeme horkou marinádou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 30-40 minut a během pečení potíráme marinádou. Servírujeme horké nebo studené. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | MYSLIVECKÉ BIFTEČKY.

INGREDIENCE: 600g srnčí plece, 400g vepřové plece, 120g cibule, 200g žemlí, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl, pepř, 150g oleje, 350g studené ďábelské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí plec a vepřové maso semeleme najemno na masovém strojku společné s cibulí a v mléce máčenou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř, promícháme a tvoříme malé ploché placičky, které opečeme na horkém oleji po obou stranách doměkka. Biftečky podáváme s ďábelskou omáčkou. Můžeme je také nechat vychladnout, naložit do ďábelské omáčky a ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | SMAŽENÁ SRNČÍ KAPSA.

INGREDIENCE: 750g srnčí nebo jelení kýty, sůl, pepř, 50g hořčice, 100g cibule, 100g sterilovaných okurek, 50g hl. mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme krájenou cibulkou a sekanými okurkami. Plátek masa přehneme, okraje sklepneme paličkou nebo spíchneme párátkem, obalme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme zvolna na horkém oleji dozlatova. Příloha: různě upravené brambory, brusink ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | SRNČÍ RAGŮ.

INGREDIENCE: 800g předního srnčího masa, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer petržel), 30g másla, 30g hl. moky, 2 lžíce brusinkového kompotu, šťáva z 1 citrónu, 1 lžíce octa, , špetka cukru, 1 l červeného vína, koření: 4 celé pepře, tymián, 1 bobkový list, 2 zrna nového koření, 2 zrna jalovce, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i vnitřnosti (plíce a srdce). Maso osolíme. Na 2 lžících oleje osmáhneme nadrobno pokrájen ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | DIVOKÝ ŠÍP.

INGREDIENCE: 400g srnčí kýry, 200g telecího, 200g vepřového, 60g prorostlé slaniny, 80g másla, bobkový list, 100g cibulek, trochu bílého vína, mletý pepř, trochu vodky. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso, které musí být dostatečně odleželé, nakrájíme na plátky, trochu naklepáme, okořeníme, osolíme a střídavě s cibulkami napíchneme na rožeň. Pečeme je v troubě na másle, přičemž je poléváme šťávou, do které jsme přidali bílé víno. Nakonec flambujeme vodkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz