Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | FEIJAOADA COMPLADA – Brazílie.

INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5-3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 1 klobása, 100 g slaniny, 3 cibule, 6-8 stroužků česneku, mletý pepř, 1 bobkový list, tlučený kmín, mleté chilli, petrželka, dobromysl, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme všechno maso a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, osmahneme na ni drobni= nakrájenou cibul ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BURGUNSKÝ HRNEC – Francie.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 500 g vepřového bůčku, 500 g vepřové plece, sůl, voda, 6 větších mrkví, 1 kapusta, 3 vodnice, 6 pórků, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 4 hřebičky, 6 větších brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme vařit všechno maso, které jsme předem nasolili a vaříme pomalu na mírném ohni. Po 2 1 hodinách varu přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu, celý česnek, cibuli s napíchaným hřebíčkem. Po další půlhodině přidáme nakrájené brambory a ještě půl hodiny povaříme. Celé ku ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | GARBANZO – Mexiko.

INGREDIENCE: 2-3 hrnky žlutého hrachu , 3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 2 telecí nožičky, 2 cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl, 200 g paprikové klobásy, 1 větší brambor, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 lžička natě koriandru, 150 g slaniny, 3 pálivé papričky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do velkého hrnce namočíme hrách přes noc. Druhý den přidáme kolena, nožičky, sekanou cibuli, papriku a přikryté vaříme na mírném ohni doměkka. Pak maso vyjmeme, vykostíme, i s kůžemi nakrájím ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MEXICKÉ MAČAMANTEL.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 1 l kuřecího vývaru, 1 lžíce dobromysli, 4 kuličky nového koření, 8- 10 masitých pálivých paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g rajčat, 50 g jader vlašských ořechů, máslo, sůl, 3 kompotovaná jablka, 3 kompotované hrušky, 200 g zelených fazolek, 200 g sterilovaného hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostky, v kotlíku nasucho prudce opečeme dohněda, zalijeme vývarem, přidáme dobromysl, tlučené nové koření a necháme asi hodinu ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOTLÍK VOŇAVÉHO VEPŘOVÉHO – Mexiko.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 kuliček pepře, voda, sůl, sádlo, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 750 g rajčat, 70 g mandlí, 70 g rozinek, 4 hřebíčky, 1 lžičky skořice, 12 oliv, čerstvá nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do jednoho kotlíku dáme maso v celku, cibuli a česnek pokrájené na kusy, celý pepř, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme asi 45 minut. V druhém kotlíku na sádle osmahneme hrubé pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčat ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ZÁVITKY CANCÚN (Escalopes de Cancún) – Mexiko.

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 velká cibule, 6 vepřových řízků, sůl, 6 čerstvých pálivých chilli papriček, sladká paprika, 50 ml tequily, vodky nebo borovičky, olej, omáčka ajilimójili (viz. omáčky). POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné nakrájené slanině zpěníme nahrubo sekanou cibuli. Řízky naklepeme, rozpůlíme každý na dva kusy, osolíme, do středu dáme cibuli se slaninou, půlku pálivé čile papričky, posypeme sladkou paprikou, zakápneme tequilou, zabalíme, sepneme jehlou nebo párátkem, potřeme olejem a ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SELE V ASPIKU.

INGREDIENCE: 1 sele, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, několik kuliček celého pepře, 2 natvrdo vařená vejce, hřebíček, bobkový list, citrónová šťáva, 1 citrón, 2 plátky želatiny, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyvrhnuté sele dobře očistíme, opálíme štětiny, opereme, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou (aby bylo jen ponořené), osolíme, přistavíme na mírný oheň a vaříme do měkka. Uvařené necháme ve vývaru vychladnout. Vychladlé sele vyjmeme z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, sr ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ ŘÍZKY PO DALMATSKU.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hladká mouka, sádlo, 50 g cibule, špetka mleté papriky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, šťáva a kůra z 1 citrónu, 1 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme lehce v mouce a prudce opečeme po obou stranách na sádle. Když jsou všechny řízky opečeny, vyjmeme je, na sádlo po opékání nasypeme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme papriku, rozložíme na to opečené řízky; přidá ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÁ PANENSKÁ PO STUBICKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové panenky, 16 sušených švestek, 400 g másla, 0,3 dl oleje, 0,3 slivovice, 3 dl kysané smetany, 1,5 dl sladké smetany, svazeček petrželky, 2 dl bdé6o vína, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme je do panenek. Panenky osolíme a.opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalijeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak př ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ KOTLETY PO HORTOBÁĎSKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata a 2 papriky (nebo 100 g sterilovaného leča), kmín, majoránka, česnek, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými.zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku je po obou stranách dočervena opečeme. Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuků od opékání s přidáním dalšího sádla dorůžova usmažíme jemně nastrouhanou cibuli, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz