Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | ČERNÉ MUŠLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Koupíme černé mušle – počítejme, že z 1 kg vyjdou asi 3 porce, tj. na 6 porcí potřebujeme 2 kg. Mytí je velmi pracné a zdlouhavé. Výsledek je však skvělý. Umyjeme je ve dřezu, alespoň ve třech vodách, pak vezmeme malý kartáček, a každou mušli musíme vydrhnout a pak vytrhnout chlupatý provázek z prostředku, kterým byla přirostlá k trsu. Potom mušle znovu vymyjeme v další čisté vodě ve dřezu a necháme okapat. Ve velikém širokém kastrolu na olivovém oleji osmahneme pár nakrájenýc ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ PEPŘENKY.

INGREDIENCE: Potřebujeme: 1 l vody, 300 ml octa, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, slunečnicový nebo olivovým olej, 4 kuličky celého pepře 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (obalit v soli) a uložíme do mísy (nejlépe kameninové). Necháme 1 hodinu uležet při pokojové teplotě a potom slijeme vodu, která pustí z ryb. Mísu uložíme na 24 - 48 hodin do chladu (nejlépe do chladničky). Poté filety vyndáme a vypereme ve studené nebo vlažné vodě. Vypr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŠKVARKOVÉ PAGÁČE.

INGREDIENCE: 200 g vepřového sádla z bůčku, 370 g hladké mouky, 0,1 l mléka, 20 g droždí, 2 vejce, 0,1 l vody, lžička cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, přesekáme najemno a se sádlem necháme vychladnout v lednici. Sádlo se škvarky smícháme se 100 g hladké mouky, rozválíme, složíme a znovu dáme do lednice. Droždí nadrobíme do vlažného mléka s lžičkou cukru a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, ml ..

SPECIALITY RŮZNÉ | LOSOS NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE. drcený pepř, sůl, jarní cibulku, losos, olej, rýžové víno, lehkou sojovou omáčku,n omáčka z černých sojových bobů. POSTUP PŘÍPRAVY: Na ohřátý talířek dáme lososa, trochu osolíme a opepříme, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme trošku rýžového vína a zlehka potřeme omáčkou z černých bobů. Dáme do čínského pařáčku, přikryjeme a vložíme do woku, kde jsme dali trochu vody a přivedli do varu. Podle tloušťky lososa necháme v páře asi 5-8 minut, v případě větších kousků je nutno lososa připr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 375 g tresky - řízky nakrájené na kousky o síle 2 cm, olej na smažení (větší množství), 1/2 svazku naťových cibulek na ozdobu. Marináda: 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sherry. Omáčka: 1/2 lžičky koření "pěti vůní" (viz samostatný recept), 1 nadrobno usekané naťová cibulka, 3/4 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého nadrobno usekaného, kousek sušené mandarinkové kůry, 1/4 pomeranče, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, 300 ml vody. POSTUP PŘ ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KVĚTY ČERNÉHO BEZU A AKÁTU V PIVNÍM TĚSTĚ.

Vybereme krásné květenství, položíme je na papír a necháme několik minut ležet, aby mohl vylézt drobný hmyz. ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTÍČKO: 200g moky, 1 lžíce soli, 1/4 litru piva, minerální voda nebo víno, 2 celé vejce, 2 žloutky, 20až 30 květenství černého bezu nebo akátu, tuk nebo olej na smažení, práškový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: mouku smícháme se solí, tekutinu promícháme, přidáme celé vejce a žloutky. Dobře promísené těstíčko necháme 1 až 2 hodiny odpočinout-kynout. Pak se potáhn ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŠVÝCARSKÉ FONDUE.

INGREDIENCE: 400 g sýra Primátor, 1 stroužek česneku, 1/2 l bílého aromatického vína, 1 lžíce škrobové moučky, 20 ml třešňovice, špetka mletého pepře, špetka muškátového oříšku, 1 chlebíčková veka. POSTUP PŘÍPRAVY: Misku, ve které budeme připravovat sýrovou taveninu, vytřeme rozetřeným česnekem, nalijeme do ní bílé víno a zahřejeme až skoro k varu. Za stálého míchání přidáváme na drobné kostičky rozkrájený nebo rozstrouhaný sýr a necháme ho v horkém víně roztavit. Potom přidáme v nepatrném množs ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PROVENSÁLSKÁ PIZZA.

INGREDIENCE: Těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 20 g droždí, trochu soli, 4 lžíce oleje nebo rozehřátého rostlinného tuku, 2 vejce, 200 ml vody, špetka cukru. Náplň: několik lžic paprikového kečupu nebo rajčatového protlaku promíchaného se lžící hořčice, 2 cibule, 3 rajčata, sůl, 100 g uzeného masa, 2 papriky, 1 malý pórek, 150 g sýra Blaťácké zlato. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Necháme ho vykynout a potom přidáme do mouky ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ROLÁDA OD JARKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 6 celých vajec šleháme hodně dlouho ve šlehači. Pak přidáme 7 lžic cukru(ne vrchovaté) a ještě chvíli šleháme. Nakonec už jenom vmícháme 6 lžic kakaa.Vymažeme a vysypeme alobal, dáme ho na plech a na něj nalijeme těsto. Pečeme v dobře vyhřáté troubě(ne na dlouho jenom aby těsto ztuhlo-začne vonět). Pak překlopíme na mokrou utěrku, sundáme alobal, potřeme šlehačkou a svineme. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PROLOŽENÝ UTOPENEC.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené ostravské klobásy necháme vychladnout a pak je podélně nakrojíme. Vymažeme hořčicí,posypeme pepřem a do otvoru nakonec vložíme dlouhou bulharskou papriku. Spojíme párátkem. Vrstvy utopenců prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme vychladlou zálivkou z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Dáme aspoň na týden odležet do chladu. Toto je nejlepší bašta po velkém flámu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz