INGREDIENCE: 150 g vepřové kotlety, sůl, pepř, 3 g hladké mouky, 10 g oleje, 10 g cibule, kmín, netučný vývar z kostí, houby.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaný kotlet osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Opečený vyjmeme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, kmín a na lístky nakrájené houby; osmažíme, přidáme předem připravený kotlet, podlijeme netučným vývarem a dusíme doměkka. ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 80 g žampiónů, 180 g cibule, 120 g másla, 1 vejce, 120 g sterilované papriky, 120 g sušených švestek, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřové pečeně odsekneme kotlety, které středem prořízneme. Polovinu nadrobno nakrájené cibule slabě osmahneme, přidáme nakrájené žampióny, které osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Touto směsí plníme kotlety, spíchneme )e párátkem a po obou stranách do zlatova opékáme. P ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičky tlučeného kmínu, mletý pepř, mletá paprika, 1 lžičky tlučeného kardamomu, sůl, 1 kelímek bílého jogurtu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek a cibuli roztlučeme v hmoždíři (nebo jemně rozetřeme) a promícháme s kořením. Kotlety nakrojíme u kostí a po obvodu, naklepeme, potřeme připravenou směsí, zalijeme rozšlehaným jogurtem a necháme v chladničce několik hodin proležet. Před podáváním kotlety vyjmeme a ..
INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety nebo řízky, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dl bílého vína, 1 nožička čabajky, 100 g strouhaného sýra, 1 žloutek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme česnekem. Okraje opatrně, ne příliš hluboko nařízneme a do každé kotlety vytvoříme kapsu, kterou plníme připravenou směsí: drobně pokrájenou cibuli zpěníme na 1 lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme. Pak ji necháme vyc ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, sůl, grilovaní koření, olej, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 1 menší jablko, 100g žampiónů, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nakrojíme asi třikrát po obvodu a částečně od kosti, naklepeme , lehce osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet. Rajčata spaříme vařící vodou, necháme stát asi 10 vteřin, pak je z vody vyjmeme, oloupeme a nakrájíme kousky. Okurky a jablko nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zpěníme na oleji, přidáme ..
INGREDIENCE: 4 ks vepřové kotlety, 100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku, 50g žampionu, 100g květáku, 50g zeleného hrášku, 1 dl bílého vína, 80g oleje, česnek, sůl, ml. pepř, Vegeta, 1 lžíce hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou mrkev, pórek a celer nakrájíme na kousky, květák rozebereme na růžičky a žampiony nakrájíme na plátky. Kotlety nasolíme, mírně naklepeme a opečeme z obou stran prudce na oleji. Poté i s výpekem přemístíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí spolu se zeleninou ..
INGREDIENCE: Vepřové kotlety. Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry, 3 lžíce vody, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 jemně nakrájené cibule, 1 velká loupaná hruška.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, česneku, rýžového vína, vody, cukru, pepře, cibule a hrušku oloupanou a nakrájenou na drobné kostky. Maso grilujeme z obou stran do zlatohněda. ..
INGREDIENCE: 1500g vepřových žebírek, 200g sádla, 500g hříbků, 300g rajských jablíček, 20g česneku, 100g cibule, 50g másla, pepř, sůl, zelená petrželka. Bramborové placky.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme směs, která přijde na žebírka. Nakrájíme hříbky, oloupaná rajská jablíčka, která podusíme s česnekem a nasekanou petrželkou na cibuli. Osolíme ji a opepříme. Nyní usmažíme po obou stranách do zlatova placky ze syrových brambor, které mají být v průměru o 3 cm širší než maso. Na ně potom kl ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 2 papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na oleji a vložíme do ohnivzdorné misky. Do oleje, na kterém jsme opékali maso, dáme drobně nakrájený česnek, na proužky nakrájené papriky a krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem rozředěným trochou vývaru, povaříme a přilijeme na žebírka, která přiklopíme a dusíme asi půl ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, drcený pepř, sůl, olej, 1 natvrdo vařené vejce.Na omáčku: 20g másla, 2 lžíce hl. mouky, 1,5 dl smetany ke šlehání, 120g šunky, sůl, 1 lžičky kari.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší misky a necháme dole v ledničce pod alobalem přes noc uležet. Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 4 minuty.Příprava omáčky: Na roze ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA