Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÁ ROLÁDA JIHOČESKA.

INGREDIENCE: 800g vepřové kýty, olej, sůl, hořčice, ml. pepř, 20g másla, 1 lžíce hl. mouky.Nádivka: 150g salámu, 2 vejce, olej, petrželka, 2 rajčata, 15g žampiónů, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce hrášku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu rozřízneme v rovný plát a naklepeme. Potřeme jej tence hořčicí, osolíme, opeříme, poklademe kolečky salámu, spařenými, oloupanými a na hranolky nakrájenými rajčaty a nudličkami okurky. Žampióny nakrájíme na plátky, osmáhneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, ..

VEPŘOVÉ KÝTA | TATRANSKÁ ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 200g vepřové kýty, 200g hovězí svíčkové (nebo roštěné), 100g vepřových jater, 150g klobásy, 100g slaniny, 2 cibule, 100g kapií, 2 brambory, 1 dl červeného vína, pepř, červená paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, ochutíme zalijeme červeným vínem a necháme 4 hodiny odležet. Pak střídavě napichujeme na grilovací jehly spolu s plátky nakrájené cibule, brambor, kapie a klobásy. Maso a zeleninu dobře přitlačíme k sobě a zabalíme do alobalu. Grilujeme při 240°C horkým vz ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ NUDLIČKY PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g libové vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce solamylu, zázvor, olej, 4 žampióny, kousek bílé části pórku, 1 cibule, 1 menší kapie, česnek, 1 lžička medu, ocet, chilli, 2 lžíce bílého vermutu, 2 lžíce sojové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pak pokrájíme na hranolky. Vejce rozšleháme se lžící solamylu a se zázvorem, přidáme maso, promícháme a necháme 1-3 hodiny odležet. Pak je opečeme za stálého míchání na oleji, scedíme, na oleji osmáhneme žampióny nakrájen ..

VEPŘOVÉ KÝTA | PLNĚNÁ KAPSA.

INGRDIENCE: 4 plátky libové kýty, 50 g šunky, 3 nakyslá jablka, česnek, hořčice, sůl, pepř, rostlinný olej, kapie na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: V mase vytvoříme kapsu, kterou vytřeme hořčicí a vložíme do ní oloupané jablko zabalené v šunce. Kapsu uzavřeme, maso osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem z obou stran a pečeme na oleji. Zbylou šunku, jablko a česnek přidáme při pečení k masu a vzniklou šťávou maso poléváme. Zdobíme kapií a podáváme se salátem z kysaného zelí.Příloha: Salát z kysa ..

VEPŘOVÉ KÝTA | HUSARSKÉ PTÁČKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky (z kýty), 60g měkkého salámu, 20g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce oleje, ml. sl. Paprika, 40-60g hl. mouky, 1 dl kysané smetany, 1 dl mléka, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky rozklepeme hodně do šířky, osolíme, lehce poprášíme paprikou, pokryjme kolečky salámu, plátky anglické slaniny, čtvrtkami cibule a stočíme v závitky. Upevníme je jehlami nebo párátky. Druhou cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, shrneme ji stranou, na oleji krátce opečeme závitk ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ PLÁTKY SE ŠUNKOU A VEJCEM.

INGREDIENCE: 4 libové vepřové plátky (z kýty), 2 lžíce oleje, sůl, 2 rajčata, 600g šunky, 1 vejce, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plátky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opečeme na teflonové pánvi, mírně potřeme olejem, podlijeme trochou vody a dusíme. Rajčata ponoříme na 10 vteřin do vařící vody, potom do studené vody, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kousky. Přidáme je k poloměkkému masu a dusíme, až maso změkne. Mezitím na lžíci oleje p ..

VEPŘOVÉ KÝTA | KOŘENĚNÁ VEPŘOVÁ KÝTA.

INGREDIENCE: 1 kg kýty (plecka), 4 stroužky česneku, 3 cibule, tymián, ml. pepř, ml. nové koření, ml, kmín, majoránka, citrónová šťáva, sůl, 3 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme. Česnek rozetřeme nebo prolisujeme. 2 cibule drobně nakrájíme a promícháme je se solí, kořením a citrónovou šťávou. Maso ovineme silnou nití tak, aby vznikl pěkný váleček, potřeme jej připravenou směsí, vložíme do mísy, pokapeme olejem a necháme pod poklicí v chladničce proležet dva dny. Jednu cibuli nakrájíme ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ČOU SE ŠOU I

INGREDIENCE: 1 kg vepřového masa, 3 lžíce oleje, 1 lžíce, solamylu, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce magi, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 vejce, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké hranolky, cibuli na kolečka a spolu se všemi ingrediencemi smícháme. Dáme do chladna na 24 hodin odležet. Potom dáme dusit na rozpáleny tuk. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 500g vepřového z kýty, 50g tuku, 1/8 l kyselé smetany. Nádivka: 100g vepřového masa, 20g tuku, 1 malá cibule, několik hříbků, 1/2 žemle, 1 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do semletého masa na nádivku přidáme tuk, jemně nasekanou cibuli, na plátky nakrájené udušené hříbky, půlku namočené housky, kterou jsme předtím vymačkali, vejce, sůl a pepř. Všechno řádně promícháme. Nyní nakrájíme z masa tenké řízky, naklepáme je, osolíme, naneseme na ně směs, zabalíme a převážeme. Závitky op ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÁ KÝTA NA DIVOKO.

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 100g sádla, 3 lžíce kořenové zeleniny, cibule, 6 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, tymián, trochu hladké mouky, 1/8 červeného vína, 2 lžíce sušených šípků bez jader nebo 2 lžíce šípkové zavařeniny, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině sádla osmažíme kořenovou zeleninu do růžova a vložíme na ni maso s cibulí, nakrájenou na kolečka. Opečeme je, osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. K poloměkkému masu přidáme sušené šípky i s vodou, ve které byly ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz