INGREDIENCE: 1 kg brambor vařených ve slupce, 800 g sýra blaťácké zlato, sladká mletá paprika, pepř, sůl. Postup přípravy: Vařené oloupané brambory osolíme a mírně posypeme paprikou. Potom na ně oškrabujeme na malé pánvičce roztavený sýr, podle chuti opepříme a podáváme se zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 10dkg bramborové kaše, 10dkg krupice, 10dkg hrubé mouky,2 vejce, sůl, 1 lžička másla, olej nebo sádla. POSTUP PŘÍPRAVTY: Připravíme těsto necháme 10 minut stát, pak děláme knedlíky, (podle velikosti) je vaříme 10 - 20 Min. ..
INGREDIENCE: 1/2 kg brambor, 1 velká cibule, 1/2sáčku zelených oliv bez nálevu, 1 feferonka, celá čerstvá šalvěj, olivový olel, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku nakrájíme oloupané a na klínky krájené syrové brambory a posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme olivy, najemno nasekanou feferonku, celou šalvěj, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a dáme péci. Pečeme asi 3/4 nodiny. ..
INGREDIENCE: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 30 dkg mletého mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 10 dkg hrubej múky, soľ, korenie, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mäso pomelieme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, zasypeme troškou múky a necháme odstáť. Potom zlejeme vodu. Primiešame múku, vajcia, zomleté mäso, roztlačený cesnak, čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Z masy formujeme malé guľky, ktoré vyvárame v slanej vody a podávame ako závarku do polievky alebo obalíme v strúhanke a vypražíme. Prilepšíme opraže ..
INGREDIENCE: 300 g kuřecího masa, ½ lžičky kari, ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 sklenice leča, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Kečupu, cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si těsto na bramboráčky, jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 5 stroužků česneku, 2 balení Rama Cremefine na vaření, 200 g kuřecího nebo vepřového masa, 4 lžičky Rama Classic, 5 dl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru) hovězí bujón Knorr. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatr ..
INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 500 g rýže, 8 stroužků česneku, ½ snítky zelené petrželky (může být i sušená), 4 vejce, mozarella nebo žlutý tvrdý sýr, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a rýži uvaříme v osolené vodě (pozor nerozvařit!) a necháme vychladnout. Rozmačkané brambory spojíme s rýží, petrželovou natí, rozmačkaným česnekem solí a pepřem. Dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostky. Následně tvoříme koule, do kterých vkládáme po kostce sýra a uzavřeme. K ..
INGREDIENCE: 250 g brambor vařených ve slupce, 250 g brambor syrových, 300 g jablk, 50-70 g hrubé mouky, 60 g másla, 80 g moučkového cukru, vejce, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oloupané brambory nastrouháme a vymačkáme vodu. Přidáme strouhané nebo prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sul. Nakonec do těsta vmícháme kostičky oloupaných jablk zbavených jadřinců. Směs urovnáme do vymazané formy a v troubě upečeme. Během pečení potíráme máslem. Upečený nákyp sypeme cukrem. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 60 g Hery, 50 g polohrubé mouky, 2 kysané smetany, 1 lžíce rajčatového protlaku, ocet, 1 bobkový list, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a pokrájené brambory uvaříme do poloměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, osolíme, okořeníme a přidáme k bramborám. Povaříme a nakonec přidáme smetanu a rajčatový protlak. Podáváme se sázenými vejci. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3 litre očistených zemiakov, soľ, trocha tuku (nemusí byť) – dávka pre 3 hladných ľudí 1 liter zemiakov uvaríme. Kým sa varia, zvyšné 2 litre nastrúhame ako na zemiakové placky, precedíme ( tekutinu zachytíme) a necháme v sitku odkvapkať. Získanú šťavu necháme odstáť, potom ju opatrne zlejeme a usadený škrob si necháme. Uvarené zemiaky dobre popučíme a ešte horúce dôkladne premiešame s postrúhanými surovými zemiakmi a škrobom, podľa chuti osolíme. Z hmoty formujeme väčšie guličk ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA