Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | VÍKENDOVÉ RACLETTE SE ZELENINOVÝM SALÁTE

INGREDIENCE: 1 kg brambor vařených ve slupce, 800 g sýra blaťácké zlato, sladká mletá paprika, pepř, sůl. Postup přípravy: Vařené oloupané brambory osolíme a mírně posypeme paprikou. Potom na ně oškrabujeme na malé pánvičce roztavený sýr, podle chuti opepříme a podáváme se zeleninovým salátem. ..

BRAMBORY | DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 10dkg bramborové kaše, 10dkg krupice, 10dkg hrubé mouky,2 vejce, sůl, 1 lžička másla, olej nebo sádla. POSTUP PŘÍPRAVTY: Připravíme těsto necháme 10 minut stát, pak děláme knedlíky, (podle velikosti) je vaříme 10 - 20 Min.   ..

BRAMBORY | PEČENÉ BRAMBORY NEJEN KE KRÁLÍKOVI

INGREDIENCE: 1/2 kg brambor, 1 velká cibule, 1/2sáčku zelených oliv bez nálevu, 1 feferonka, celá čerstvá šalvěj, olivový olel, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku nakrájíme oloupané a na klínky krájené syrové brambory a posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme olivy, najemno nasekanou feferonku, celou šalvěj, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a dáme péci. Pečeme asi 3/4 nodiny. ..

BRAMBORY | ČESNEKOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 30 dkg mletého mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 10 dkg hrubej múky, soľ, korenie, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mäso pomelieme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, zasypeme troškou múky a necháme odstáť. Potom zlejeme vodu. Primiešame múku, vajcia, zomleté mäso, roztlačený cesnak, čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Z masy formujeme malé guľky, ktoré vyvárame v slanej vody a podávame ako závarku do polievky alebo obalíme v strúhanke a vypražíme. Prilepšíme opraže ..

BRAMBORY | KUŘECÍ SMĚS V BRAMBORÁKU

INGREDIENCE: 300 g kuřecího masa, ½ lžičky kari, ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 sklenice leča, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Kečupu, cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si těsto na bramboráčky, jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic. ..

BRAMBORY | ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU A ČESNEKEM

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 5 stroužků česneku, 2 balení Rama Cremefine na vaření, 200 g kuřecího nebo vepřového masa, 4 lžičky Rama Classic, 5 dl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru) hovězí bujón Knorr. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatr ..

BRAMBORY | BRAMBOROVO RÝŽOVÉ KOULE SE SÝREM

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 500 g rýže, 8 stroužků česneku, ½ snítky zelené petrželky (může být i sušená), 4 vejce, mozarella nebo žlutý tvrdý sýr, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a rýži uvaříme v osolené vodě (pozor nerozvařit!) a necháme vychladnout. Rozmačkané brambory spojíme s rýží, petrželovou natí, rozmačkaným česnekem solí a pepřem. Dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostky. Následně tvoříme koule, do kterých vkládáme po kostce sýra a uzavřeme. K ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP S JABLKY

INGREDIENCE: 250 g brambor vařených ve slupce, 250 g brambor syrových, 300 g jablk, 50-70 g hrubé mouky, 60 g másla, 80 g moučkového cukru, vejce, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oloupané brambory nastrouháme a vymačkáme vodu. Přidáme strouhané nebo prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sul. Nakonec do těsta vmícháme kostičky oloupaných jablk zbavených jadřinců. Směs urovnáme do vymazané formy a v troubě upečeme. Během pečení potíráme máslem. Upečený nákyp sypeme cukrem. ..

BRAMBORY | BRAMBORY NAKYSELO

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 60 g Hery, 50 g polohrubé mouky, 2 kysané smetany, 1 lžíce rajčatového protlaku, ocet, 1 bobkový list, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a pokrájené brambory uvaříme do poloměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, osolíme, okořeníme a přidáme k bramborám. Povaříme a nakonec přidáme smetanu a rajčatový protlak. Podáváme se sázenými vejci. ..

BRAMBORY | ORAVSKÉ ZEMIAKY (predvýplatové jedlo)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 litre očistených zemiakov, soľ, trocha tuku (nemusí byť) – dávka pre 3 hladných ľudí 1 liter zemiakov uvaríme. Kým sa varia, zvyšné 2 litre nastrúhame ako na zemiakové placky, precedíme ( tekutinu zachytíme) a necháme v sitku odkvapkať. Získanú šťavu necháme odstáť, potom ju opatrne zlejeme a usadený škrob si necháme. Uvarené zemiaky dobre popučíme a ešte horúce dôkladne premiešame s postrúhanými surovými zemiakmi a škrobom, podľa chuti osolíme. Z hmoty formujeme väčšie guličk ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz