Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VEJCE SE ŠPANĚLSKOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g oleje, 3 stroužky česneku, 20 g mouky, 1 l masového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce usekané petrželky, 50 g uvařeného hrachu.POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Když začne hnědnout, zaprášíme tuk moukou a připravíme zlatou jíšku. Podlijeme vývarem, dobře rozšleháme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme petrželku a vařený hrách a touto omáčkou přelijeme vejce uvařená natvrdo. Podáváme s vařenými brambory. ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA PLNĚNÁ KAPUSTOVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 5 vajec, sůl, 5 lžic vody, petrželka, 50g ztuženého pokrmového tuku nebo oleje. Náplň: 40g tuku, 30g mouky, 1 hlávky kapusty, 1 cibule, 1/8 l vody, paprika, sůl, pepř, česnek (zázvor).POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce s vodou a se solí rozšleháme a na rozpáleném tuku upečeme tenkou omeletu. Teplé omelety plníme předem připravenou náplní. Náplň: na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme mouku, papriku a uděláme zlatavou jíšku. Zředíme ji studeným vývarem nebo vodou či mlékem a dobře pro ..

VEJCE | VEJCE V ŽUPANU (v lístkovém těstě).

INGREDIENCE: 4 vejce, 30 g másla, 1 sardel, trochu mléka, 1 žemle, pepř, hořčice, 1 lžička petrželky. Těsto na obalení: 120 g tuku, 120 g hl. mouky, 1 žloutku, 1 lžička citrónové šťávy, 3 lžíce vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky a z tuku a z ostatních přísad vypracujeme obvyklým způsobem lístkové těsto, dvakrát je přeložíme, necháme odpočinout a pak vyválíme na plát. Krájíme čtverce tak veliké, aby se do každého dalo zabalit vejce. Vejce uvaříme natvrdo, rozpůlíme po délce a vybereme žloutky, kt ..

VEJCE | VEJCE UVAŘENÁ NATVRDO MARINOVANÁ.

INGREDIENCE: 4-6 vajec, sůl; na marinádu: 1 l vody s octem (octa asi třetina ), 3 lžíce oleje, sůl, bobkový list, pepř, nové koření, 1 cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s octem, soli a s kořením krátce povaříme a necháme prochladnout. Vejce uvařená natvrdo složíme do zavařovací sklenice, proložíme plátky rajčat, cibule a paprik, zalijeme marinádou, sklenici uzavřeme a vejce necháme tři až čtyři dny odležet v chladničce. Podáváme s chlebem a nejlépe k pivu. ..

VEJCE | PLNĚNÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 4 vejce, 10g šunky, 3g hladké mouky, 2 lžíce mléka, 40g telecího, hovězího nebo libového vepřového masa, 5 g másla, petrželka, rajče na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Dušené maso, šunku a uvařené žloutky umeleme, spojme bešamelem, podle chuti osolíme. Můžeme přidat trochu rajčatového protlaku. Naplní naplníme půlky bílků. Naplněné posypeme pažitkou nebo petrželkou a ozdobíme plátkem rajčete. U žlučníkové diety nepřidáváme do masové náplně žloutky. ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA S PÓRKEM.

INGREDIENCE: 4 vejce, 300g mléka, 200g mouky, 8 pórků, máslo, 1 sklenka bílého vína, olej, 100g fontina – měkký sýr, 1 lžíce parmezánu, 1 šálek smetany, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a lehce osolíme. Uděláme těsto a necháme odpočinout. Pórky nakrájíme – jenom bílou část a podusíme na másle. Podlijeme vínem a necháme vypařit na mírném ohni. Nakonec oheň vypneme a přidáme smetanu a sýr za stálého míchání. Trochu opepříme. Na pánvi osmažíme rozšlehané vej ..

VEJCE | VAJEČNÝ NÁKYP.

INGREDIENCE: 1 vejce, plátek veky, 5 lžic mléka, 30 g ementálu nebo eidamu, máslo na formu, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do máslem vymazané ohnivzdorné misky dáme na kostky nakrájenou veku a zalijeme ji v mléce rozšlehaným vejcem. Osolíme, posypeme strouhaným sýrem a pažitkou a dáme do trouby srazit. Podáváme k bramborové kaši. ..

VEJCE | SEGEDÍNSKÁ MÍCHANÁ VEJCE.

INGREDIECE: 4-8 vajec, 50 g slaniny, lžičku mleté sladké papriky, zelenou papriku, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu. V misce rozmícháme vejce se solí a jemně nakrájenou paprikou. Směs nalijeme na pánev a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Porce obkládáme na talíři rajčaty a na kroužky nakrájenou cibulí. Podáváme s chlebem nebo toasty. ..

VEJCE | MAROCKÁ SÁZENÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 4 vejce, 2 papriky (žlutá, červená), 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule , 1 feferonka, sůl, čerstvý pepř.POSTUP PŘÍRAVY: Na másle s olivovým olejem orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku. Očištěné papriky a feferonku nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Okořeníme solí a čerstvým drceným pepřem a chvíli podusíme. Do zeleniny vyklepneme čtyři celá vejce, pánev přiklopíme a pečeme asi 4 minuty, až jsou vejce hotová. ..

VEJCE | PAPRIKÁŠ Z VAJEC.

INGREDIENCE: 10 vajec uvařených natvrdo, 3 dl kysané smetany, kousek cibule, 1 paprika, 1 rajčatová paprika, 40g másla, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme papriky pokrájené na nudličky, potom sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zalijeme několika lžícemi vody, osolíme a podusíme několik minut. Do omáčky přidáme vejce pokrájená na kousky a před podáváním polijeme paprikáš kysanou smetanou. Podáváme s rýží. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz