INGREDIENCE: l velký květák, sůl, 30 g tuku. Zásmažka: 30 g tuku, 20 g mouky, 1/8 l sladké smetany, trochu zelené petržele, 2 žloutky, 50 g šunky, 30 g sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák uvaříme ve slané vodě. Vodu použijeme na polévku. Vymastíme kastrůlek a květák do něho stejnoměrně rozložíme. V jiné nádobě připravíme jíšku, vmícháme sladkou smetanu a přidáme trochu zelené petrželky. Nakonec rozmícháme do omáčky žloutky, přidáme rozsekanou šunku, omáčku vlijeme do kastrůlku na květák a dáme d ..
INGREDIENCE: l květák, 8 vajec, 40 g oleje, kečup, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák uvařený v osolené vodě rozebereme na malé růžičky. Vejce rozšleháme se solí a čtvrtinu vlijeme do pánve vymazané olejem. Částečně ztuhlou omeletu posypeme připraveným květákem, sekanou petrželkou nebo pažitkou a dopečeme. Upečenou omeletu přehneme, přendáme na talíř a popřípadě pokapeme kečupem. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 8 větších rajčat, 5 cibulí, 40g kaparů, 40g oliv, špetka soli, 80g oleje, kadeřavá petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme a pomalu dusíme na dvou třetinách oleje. Pak cibuli nepatrně podlijeme a přiklopíme. Do měkka udušenou cibuli necháme vychladnout. Rajčata vypereme a rozkrojíme na poloviny vodorovným řezem a vydlabeme. Prázdné půlky rajčat uvnitř posolíme naplníme dušenou cibulí. Povrch zarovnáme, zdobíme kapary, vypeckovanými olivami a snítkami petrže ..
INGREDIENCE: l květák, 4 vejce, 80 g droždí, 80 g cibule, 40 g rostlinného tuku, pažitka nebo petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jemně pokrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí a zhnědne. Uvařený a okapaný květák nakrájíme, přidáme k droždí spolu s rozmíchanými, osolenými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit. Nakonec podle chuti přisolíme a posypeme petrželkou nebo pažitkou. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: l vařený květák, 100 g hrubé mouky, l vejce, sůl, 200 g strouhaného eidamu, 2 dl mléka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák rozmačkáme vidličkou, přidáme mouku, sýr, sůl, mléko a důkladně promícháme. Dle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto by mělo byt jako na lívance. Smažíme na rozpáleném oleji malé placičky po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 10 paprik, 2 lžíce másla, l cibule, 100g šunkového salámu, 4 vejce, sůl, pepř, l stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky očistíme, vyjmeme semeníky a 4 papriky rozkrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo (nebo jiný tuk), osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky paprik, podusíme, vmícháme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný česnek, zalijeme vejci, osolíme a opepříme. Směsí naplníme zbylé papriky, vložíme je do kastrole na rozehřátý tuk, podlijeme trochou vod ..
INGREDIENCE: 750 g mrkve, l dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, 3 lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev jemně nastrouháme a dusíme na másle s trochou vody. Zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, smetanu a můžeme přidat i několik čerstvě nastrouhaných mrkví. Dále nevaříme, podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 600 g mrkve, 50 g másla, l cibule, 100 g anglické slaniny, petrželka, nové koření, bílé sladké víno, 30 g mouky, cukr, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka, která dusíme na másle a usekané cibulce. Okořeníme novým kořením, přisladíme a přisolíme. Měkkou mrkev zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a vínem, dokořeníme nasekanou petrželkou a dodusíme. Porce na talířích přelijeme rozškvařenou anglickou slaninou. ..
INGREDIENCE: 1 kg paprik, 100 g rajčat, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 2 dl mléka, l dl oleje, 150 g starého pečiva, petrželka, majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka, potom ho vymačkáme a důkladně rozmělníme vidličkou. Přidáme sýr, vejce, nadrobno pokrájená rajčata, petrželku, osolíme a okořeníme. Promíchanou směsí plníme očištěné papriky. Vložíme je do zapékací misky, pokapeme olejem a pečeme v středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 500 g pórku, 500 g vařených oloupaných brambor, 50 g anglické slaniny, 100 g pečeného vepřového bůčku, 2 vejce, 1/4 l smetany, kousek másla, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat a mezitím dno máslem vymazané ohnivzdorné misky pokryjeme plátky vařených brambor. Ty posypeme kostičkami rozškvařené slaniny a na kostky pokrájeným pečeným vepřovým masem. Pak urovnáme vrstvu připraveného pórku ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA