POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci oleje opražíme několik proužků slaniny. Pak ji vyjmeme a dáme stranou. Na pánev přidáme 4 nahrubo nakrájené cibule a 4 nasekané stroužky česneku. Dále přidáme na větší kousky nakrájenou malou cuketu a 4 zralá rozkrájená rajčata. Vše okořeníme ostrou chilli papričkou a lžičkou oregana. Osolíme a přidáme 500g vařených fazolí (černé a bílé nebo červené), podusíme, aby pokrm měl málo šťávy. Potom lžící vytvoříme čtyři důlky a rozklepneme do nich čtyři vejce. Na chvíli přikl ..
INGREDIENCE: 100 g vařených bílých fazolí, 100 g čerstvých zelených fazolových lusků, 150 g vařeného uzeného hovězího jazyka (loupaný), 100 g řapíkatého celeru, 100 g brokolice, 100 g ředkviček, hladká mouka, mléko, vejce, olivový olej, sůl, bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyk, řapíkatý celer a fazolové lusky nakrájíme na malé kostičky, smícháme s vařenými fazolemi a vařenou brokolicí, přidáme do hustšího těsta z mouky, mléka a vejce. Směs okořeníme solí a kari a smažíme z ní menší placičky. Placič ..
INGREDIENCE: 3 dl žlutého loupaného hrachu, 3 dl rýže, 1,5 l zeleniny, 1 l vody, 1– 2 chilli papričky, olej, kmín, zázvor, fenykl, čerstvá petrželová nať,citron nebo jogurt.POSTUP PŘÍPRAVY: V menším množství osolené vody uvaříme hrách. Ve větším hrnci, raději se silnějším dnem, podusíme zeleninu. Zalijeme ji vodou a uvedeme do varu. Jakmile začne voda vřít, přisypeme rýži a vaříme doměkka. Přidáme uvařený hrách. Podáváme s citronem a jogurtem. ..
INGREDIENCE: Uvařené nebo sterilované fazole, cibule, pokrájený česnek, uzenina, lečo nebo paprikové lusky a rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájený česnek, uzeninu a chvíli vše opečeme. Pak vmícháme lečo a fazole, podusíme a teplé podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 150g fazolí, 150g uzeného bůčku, 100g celeru, sůl, pepř, 3 hrníčky vývaru s masoxu, 1 zelená paprika, , hrníček kysané smetany, lžička hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme den předem do vody. Bůček, papriku bez jader, celer nakrájený na kostky. Do tukem vymazané mísy z varného skla naložíme namočené fazole, bůček, celer, papriku, osolíme, okořeníme, vmícháme hořčici a zalijeme připraveným vývarem. Mísu zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Když fazole změknou, zalijeme smetanou a ..
INGREDIENCE: 300 g bílých fazolí, krupicový cukr, sůl, mletý pepř, estragonový ocet, 1 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Po 3 hodinách je uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. Nesmí se rozvařit. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a spaříme vařící vodou. Fazole promícháme s cibulí, přilijeme trochu vývaru z fazolí, v němž jsme rozmíchali cukr, sůl, pepř a ocet, a lehce promícháme. Salát necháme chvíli odležet. ..
INGREDIECE: 400 g fazolí, 400 g kysaného zelí, 150g rajčat, 100 g sádla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 100 g cibule, špetka kmínu, zelená petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme do měkka. Kysané zelí překrájíme a vaříme zvlášť. Cibuli oloupeme, nakrájíme jemně a na pánvičce na sádle osmahneme do růžova, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Pak vymastíme přiměřeně velký pekáček, smísíme fazole s cibulovou jíškou, kysaným zelím, nakrájenými ..
INGREDIENCE: 500g bílých fazolí, 600 g cibule, 200 g oleje, 1 l vody, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, špetka mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané fazole zalijeme studenou vodou tak, aby byly úplně potopené a necháme přes noc máčet. Druhý den je uvaříme do měkka a vodu z nich slijeme do nádoby. Na oleji usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme sůl, mletý pepř a papriku. Do vymazané ohnivzdorné misky klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou vždy fazole. Povrc ..
INGREDIENCE: 400g čočky, bobkový list,špetka tymiánu, 40g rostlinného tuku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 30g hladké mouky, vývar z čočky, trochu sardelové pasty, 1 lžíce kaparů, 1 steri. Okurka, sůl,mletý pepř, petrželka, ocet nebo citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočenou čočku dáme vařit s bobkovým listem a tymiánem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a utřený česnek, zaprášíme moukou, osmáhneme, zředíme vývarem z čočky, přidáme sardelovou pastu, rozsekané kapary, na kostičky nakrájeno ..
INGREDIENCE: 350g čočky, 1 cibule, olej, ml. sl. paprika, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 2 rajčata, kousek vařené mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, tymián, ml. pepř, sůlPOSTUP PŘÍPRAVY: Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme ml. papriku, po zpěnění hned přidáme na nudličky nakrájené papriky a mrkev, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a krátce osmáhneme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA