INGREDIENCE: 250 g vepřových jater, 250 g vepřového sádla, l cibule, l červená paprika, 100 g spařených a sloupnutých mandlí, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra posypeme pepřem, nakrájíme na kousky a na 2 lžících rozpáleného sádla osmažíme doměkka. Hotová játra vyjmeme a do zbylého sádla vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dožluta. Přidáme zbytek sádla, rozpustíme ho a vmícháme mletá nebo nastrouhaná játra, na velmi drobné kostičky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájené mand ..
INGREDIENCE: 200 g různých zbytků pečeného masa (vepřové, kuře, králík, krůta), 200g žampionů (nebo jiných dobrých hub), l vrchovatá lžíce sterilované kapie (nebo 1 čerstvá podušená paprika), 2 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, špetka pepře, 2 str. česneku, sůl, kečup podle chuti, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Na troše oleje podusíme jemné nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je a přidáme špetku drceného kmínu a pepře a za občasného promíchání dusíme, až se odp ..
INGREDIENCE: 200 g ementálu, 6-8 plátků bílé veky, 2 Žloutky, 1/8 l bílého vína, špetka soli, pepře a muškátového oříšku, olej na smažení POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nastrouháme, smícháme se žloutky a bílým vínem a směs podle chuti okořeníme. Směsí potíráme plátky veky, pomazanou straním klademe do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. ..
INGREDIENCE: 1 krabička olejovek, l Lučina, 2 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 cibule, hořčice, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lučinu rozmícháme s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Z olejovek slijeme přebytečný olej a ryby i s kostmi rozmělníme. Potom rozmělněné ryby vmícháme do misky a dochutíme hořčici a solí. Na ozdobu použijeme celerovou nebo petrželovou nať či červenou kapii. ..
INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 2 cibule, 2 papriky, 3-4 rajčata, 4 lžíce pikantního kečupu, 2 konzervy ryb v tomatě, 1 lžička mleté sladké papriky a 2/2 lžičky mleté pálivé papriky, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr na posypáni. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nudličky papriky, plátky rajčat a osmahneme, Zakapeme kečupem, vložíme ryby v tomatě i s nálevem, okořeníme mletou paprikou, osolíme a na mírném ohni za stálého míchám podusíme do zhoustnuti. Pikantní pomazánko ..
INGREDIENCE: 200 g sýra Hermelín, 2 jablka, vlašské ořechy, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr utřeme s nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme nasekanými ořechy. ..
INGREDIENCE: 1 ½ kg vepřového bůčku, 250 g uzených žebírek, několik kousků kůže od slaniny, 250 ml vody, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, 500 g vnitřního sádla, 1 kg vepřové krkovičky, sůl, pepř, drhnutá majoránka, 250 g vyškvařeného vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku odřízneme kůži. Bůček, žebírka, kůži z bůčku a ze slaniny vložíme do tlakového hrnce s vodou. Oloupeme cibuli a česnek a přidáme s hřebíčkem a bobkovým listem k masu. Hrnec uzavřeme a vaříme ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 60 g másla, 4 natvrdo vařená vejce, mléko, sůl, kmín, hořčice, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh a za postupného přilévání mléka vyšleháme hladkou pomazánku, kterou osolíme, ochutíme trochou hořčice, drceného kmínu a jemně nakrájené pažitky. Nakonec vmícháme prolisované vejce. ..
INGREDIENCE: Pivní sýr, máslo, hořčice, cibulka, pivo, sladká paprika mleta. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmačkáme vidličkou sýr, přidáme jemně nakrájenou cibulku, přilijeme nepatrně piva, přidáme hořčici a lehce zasypeme mletou paprikou. Vše promícháme a podáváme s čerstvým chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 kg cukety, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 3 velké cibule, 10 feferonek nebo 4 paličky česneku, 1 kg mletého masa nebo 2 konzervy vepřového ve vlastní šťávě, 1/2 balíčku Deka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso orestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směs osolíme, přikořeníme. Plníme do menších skleniček, ihned zavíčkujeme a na 10 min obrátíme dnem vzhůru. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA