Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ CELEROVOU SMĚSÍ.

INGREDIENCE: 8 rajčat (na porci podáváme dvě plněná rajčata). Náplň: 200 g strouhaného sýra, 1 čerstvého celeru (podle velikosti), 1 cibule, citrónová šťáva, 1 mrkev, špetka cukru, sůl, pepř, 3 lžíce tatarské omáčky (nebo majonézy smíchané s jogurtem), na ozdobu 4 lžičky tatarské omáčky a 4 snítky petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata po seříznutí vršků vydlabeme lžičkou a naplníme směsí sýra, jemně nastrouhaného čerstvého celeru, který hned pokapeme citrónovou šťávou, strouhané čerstvé nebo nas ..

PŘEDKRMY | RAJČATA V PEŘINCE.

INGREDIENCE: 4 velká rajčata, sůl, lžička sušené bazalky 8 lžic strouhanky, 8 lžic oleje, 2 lžíce strouhaného parmezánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanku nasypeme do misky a smícháme s bazalkou a olejem. Takto připravenou směs naneseme na omytá a na půlku rozkrojená rajčata. Potom rajčata vložíme do pekáčku, osolíme a posypeme parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut. ..

PŘEDKRMY | PÁRKY NA CIKÁNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 4 nožičky silných párků, 2 plátky anglické staniny, 70g tvrdého sýra, 1 větší zelená paprika, 1 cibule, olej.POPSTUP PŘÍPRAVY: Párky po délce nařízneme o něco hlouběji než do poloviny a naplníme kouskem slaniny, sýra, papriky a cibule. Potřeme olejem a pod předehřátým grilem opékáme, až se sýr začne tavit a zlátnout. Podáváme s chlebem a můžeme doplnit salátem. ..

PŘEDKRMY | OMELETKY PO LORENTINSKU.

INGREDIENCE: 30g másla, 150g špenátu, 50g sýra, 30g rajčatového protlaku, 15 cl šťávy z pečeně.Příprava palačinek: Z vajec, hladké mouky a mléka s trochou soli se připraví jemné těstíčko, ze kterého se na másle upečou tenké omeletky - palačinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Tenké slané palačinky (3 kusy) se potřou nebo naplní směsí smaženého, jemně umletého, na másle podušeného špenátu, promíchaného s tvrdým strouhaným sýrem. Naplněné omeletky se v polovině přeloží nebo stočí a vkusně naskládají do máslem vy ..

PŘEDKRMY | PALAČINKY PLNĚNÉ KUŘECÍM MASEM A HOUBAMI.

INGREDIENCE: Těsto na palačinky – 1 malý chemicky neošetřený pomeranč, 150 g hl. mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50 g rozpuštěného másla, 375 ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň – 5 jarních cibulek, 250 g žampionů, 2 lžíce citr. šťávy, 500 g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200 g zakysané Smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme si to na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomer ..

PŘEDKRMY | ALŽÍRSKÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Celou zelenou papriku opražíme na horké plotně, pak ji oloupeme, zbavíme zrnéček, oloupeme 1 rajče a obojí jemně usekáme. Dáme do hrnečku s dvěma vejci, osolíme, opepříme a dobře ušleháme. Pak zpěníme na oleji kousek nakrájené cibulky, zalijeme ji obsahem hrnečku, omeletu zformujeme vidličkou a necháme ztuhnout. Hotovou přeložíme na polovinu, sesmekneme na talíř a přidáme hlávkový salát. ..

PŘEDKRMY | ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY.

INGREDIENCE: 1 krabička zmrazeného špenátu, 1/4 l mléka, 4 vejce, 1 žloutek, hladká mouka, súl, pepř, 40g tuku, cibuli, utřený stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka, 2 vajec, žloutku a mouky připravíme těstíčko, které trochu osolíme. Na rozehřátém oleji děláme na pánvi tenké palačinky. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme špenát, sůl, pepř, česnek a podusíme. Do špenátu vmícháme syrová vejce. Takto připravený špenát natíráme na palačinky a podáváme. ..

PŘEDKRMY | JABLEČNÁ OMELETA

INGREDIENCE: 4 jablka, 40g másla, 4 lžíce mléka, 4 lžíce polohr. mouky, mouč. cukr na posypání, šlehačka ve spreji. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, moukou a celými vejci. Vytvoříme polotekuté těstíčko (jako na palačinky) a na másle v pánvi jej opečeme z obou stran dozlatova. Ještě teplé sypeme cukrem a zdobíme šlehačkou. Můžou se mazat i různými marmeládami a polévat čokoládovou polevou. ..

PŘEDKRMY | OMELETA NA RŮZNÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 2 vejce, lžička strouhanky, lžíce mléka, lžíce oleje, šunka, hořčice, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrníčku rozmícháme vejce s mlékem, strouhankou a solí. Těsto nalijme na pánev s rozpáleným olejem opečeme po obou stranách. Omeletu pak dáme na talíř potřeme hořčicí, posypeme na drobno nakrájenou šunkou, přeložíme na polovinu a podáváme s kyselou okurkou nebo salátem. Omeletu lze posypat dle chuti i jinými ingrediencemi. ..

PŘEDKRMY | PŘÍRODNÍ SLADKÁ OMELETA (Francouzská).

INGREDIENCE: 6 vajec, 5 lžic vody, špetka soli, 60 g cukru s vanilkou, 6 lžic zavařeniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme s vodou a se solí a lijeme je postupně sb6račkou na rozpuštěný tuk na pánvi. Opečené okraje stahujeme vidličkou ke středu a když je omeleta upečená, položíme doprostřed lžíci zavařeniny. Omeletu přehneme, hojně pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme. Místo zavařeniny můžeme dát ovoce, jako maliny, jahody, borůvky. Džem nebo zavařeninu můžeme rozředit lžičkou bílého vína. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz