INGREDIENCE: 300 g zemiakov, 6 lyžíc majonézy, 1 malá cibuľa, 1 väčšia mrkva, 1 kúsok zeleru (1/4), 2 sladkokyslé uhorky, ocot, soľ, korenie, 2 natvrdo uvarené varia, 2 sladké jablká, 150 g uvareného údeného mäsa alebo šunky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy. Mrkvu a zeler uvaríme domäkka, nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Do misy pridáme na ..
INGREDIENCE: 250 g zmrazené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 2 sáčky rýže (v mikrotenu), sůl, 1 lžičky kari, 100 g měkkého krájeného salámu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce jemného kečupu, ml. bílý pepř, 2 lžíce worcesteru. Na ozdobu: Kousek kadeřavé petrželky, 8 sherry rajčat, 1 lžíce na nudličky nakrájené červené kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazenou zeleninu přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Do vroucí vody vložíme sáčky s rýží a na mírném ohni je vaříme asi 2 ..
INGREDIENCE: 1 konzerva kukuřice, 1 konzerva hrášku, 3 sterilizované uhorky, 5 vajec, čierne korenie, soľ, 50 dkg hydinovej salámy, 1 PL majolky, 1 nátierkové maslo, 1 PL horčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Vajcia a hydinovú salámu pokrájame na hrubšie kocky alebo rezance,pridáme kukuricu,hrášok a na malé kúsky pokrajané sterilizované uhorky. V miske zmiešame nátierkové maslo, majolku a horčicu, všetko dobre premiešame, osolíme a okoreníme.Zmiešame s nakrájanou zmesou a necháme v chladničke asi 3 hodiny ..
INGREDIENCE: 300 g kysaného červeného zelí, 3 kyselejší jablka, 4 lžíce majonézy nebo smetanového jogurtu, 2 lžíce strouhaného křenu, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené jablka, majonézu nebo jogurt a dochutíme křenem, solí a pepřem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na kolečka, posypou jemně sekanou cibulkou, polijí horkou rozvařenou vodou s octem, solí a kouskem másla, dobře promíchají a nechají přikryté uležet. 2. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na koláčky. Polijí se olejem a octem, zředěným horkou vodou, posypou na drobno rozkrájenou cibulkou, osolí, opepří a promíchá. Srovnají se na misku, zdobí se rozkrájenou kyselou okurkou a vejci natvrdo. Místo oleje mohou se mastit rozpuštěnou slanin ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkný celer se očistí, rozčtvrtí a nakrájí na malé koláčky, které se dají do hliněného hrnku, nalije se na ně polovice vody, polovice octa, přidá něco cukru a soli a do měkka uvaří. Když vychladl, vyndá se na mísu, polije ještě trochu octem, lžící oleje nebo rozpuštěnou slaninou a opepří. Všechny tyto saláty se mohou polít a promíchat s některou majonézou. Získají tím na chuti a výživnosti. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva tuňáka v oleji, 1 salátová okurka (skleníková), 50 g vypeckovaných oliv, 2 zelené papriky, sůl, zálivka ze 3 lžic olivového oleje a l lžíce vinného octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyklopíme z konzervy do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou okurku (pokud je velmi mladá, nemusíme ji loupat), přidáme olivy, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, zalijeme zálivkou a podáváme vychlazené. ..
INGREDIENCE: 400 g brambor, 2 hlávky salátu, 2 svazky^ ředkviček, 2 bílé jogurty, 1 dl kysané smetany, 1 citrón, pórek nebo nať z cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Hlávkový salát a ředkvičky dobře opereme ve studené vodě, salát nakrájíme na nudličky, ředkvičky nastrouháme. Pórek nebo nať z cibule jemně nasekáme. K takto připravené zelenině přidáme jogurt zředěný kysaným mlékem, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Vše dobře promíchá ..
INGREDIENCE: 1 oloupaná salátová okurka, 1 malá neloupaná cuketa, 200 g čínského zelí, 1 sáček oliv i s nálevem, 1 červená paprika, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce vinného octa nebo citronové štávy, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička grilovacího koření na ryby, 1 lžička sušeného česneku, špetka sušené saturejky, 1dcl vody, hrubě mletý barevný pepř, sůl, 1lžíce sladké sojové omáčky. POSTUP PŘÍRAVY: Okurku a cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka, čínské zelí a papriku na hrubší nudličk ..
INNGREDEINCE: 200 g celeru, 200 g jablk, 100 g angreštového nebo hroznového kompotu, 2 lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, l citrón, špetka cukru, sůl, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený celer rozkrájíme nadrobno nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme oloupaná, drobně rozkrájená jablka, okapaný kompot a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu nastavíme bílým jogurtem nebo kysanou smetanou, osolíme, popřípadě přisladíme a lehce promícháme se salátem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA