Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S ÚDENINOU

INGREDIENCE: 300 g zemiakov, 6 lyžíc majonézy, 1 malá cibuľa, 1 väčšia mrkva, 1 kúsok zeleru (1/4), 2 sladkokyslé uhorky, ocot, soľ, korenie, 2 natvrdo uvarené varia, 2 sladké jablká, 150 g uvareného údeného mäsa alebo šunky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy. Mrkvu a zeler uvaríme domäkka, nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Do misy pridáme na ..

SALÁTY | RÝŽOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 250 g zmrazené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 2 sáčky rýže (v mikrotenu), sůl, 1 lžičky kari, 100 g měkkého krájeného salámu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce jemného kečupu, ml. bílý pepř, 2 lžíce worcesteru. Na ozdobu: Kousek kadeřavé petrželky, 8 sherry rajčat, 1 lžíce na nudličky nakrájené červené kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazenou zeleninu přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Do vroucí vody vložíme sáčky s rýží a na mírném ohni je vaříme asi 2 ..

SALÁTY | PARÍŽSKY ŠALÁT

INGREDIENCE: 1 konzerva kukuřice, 1 konzerva hrášku, 3 sterilizované uhorky, 5 vajec, čierne korenie, soľ, 50 dkg hydinovej salámy, 1 PL majolky, 1 nátierkové maslo, 1 PL horčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Vajcia a hydinovú salámu pokrájame na hrubšie kocky alebo rezance,pridáme kukuricu,hrášok a na malé kúsky pokrajané sterilizované uhorky. V miske zmiešame nátierkové maslo, majolku a horčicu, všetko dobre premiešame, osolíme a okoreníme.Zmiešame s nakrájanou zmesou a necháme v chladničke asi 3 hodiny ..

SALÁTY | SALÁT Z KYSANÉHO ČERVENÉHO ZELÍ S JABLKY

INGREDIENCE: 300 g kysaného červeného zelí, 3 kyselejší jablka, 4 lžíce majonézy nebo smetanového jogurtu, 2 lžíce strouhaného křenu, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené jablka, majonézu nebo jogurt a dochutíme křenem, solí a pepřem ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na kolečka, posypou jemně sekanou cibulkou, polijí horkou rozvařenou vodou s octem, solí a kouskem másla, dobře promíchají a nechají přikryté uležet. 2. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na koláčky. Polijí se olejem a octem, zředěným horkou vodou, posypou na drobno rozkrájenou cibulkou, osolí, opepří a promíchá. Srovnají se na misku, zdobí se rozkrájenou kyselou okurkou a vejci natvrdo. Místo oleje mohou se mastit rozpuštěnou slanin ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkný celer se očistí, rozčtvrtí a nakrájí na malé koláčky, které se dají do hliněného hrnku, nalije se na ně polovice vody, polovice octa, přidá něco cukru a soli a do měkka uvaří. Když vychladl, vyndá se na mísu, polije ještě trochu octem, lžící oleje nebo rozpuštěnou slaninou a opepří. Všechny tyto saláty se mohou polít a promíchat s některou majonézou. Získají tím na chuti a výživnosti. ..

SALÁTY | SALÁT Z TUŇÁKA S OKURKOU

INGREDIENCE: 1 konzerva tuňáka v oleji, 1 salátová okurka (skleníková), 50 g vypeckovaných oliv, 2 zelené papriky, sůl, zálivka ze 3 lžic olivového oleje a l lžíce vinného octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyklopíme z konzervy do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou okurku (pokud je velmi mladá, nemusíme ji loupat), přidáme olivy, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, zalijeme zálivkou a podáváme vychlazené. ..

SALÁTY | UKRAJINSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 400 g brambor, 2 hlávky salátu, 2 svazky^ ředkviček, 2 bílé jogurty, 1 dl kysané smetany, 1 citrón, pórek nebo nať z cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Hlávkový salát a ředkvičky dobře opereme ve studené vodě, salát nakrájíme na nudličky, ředkvičky nastrouháme. Pórek nebo nať z cibule jemně nasekáme. K takto připravené zelenině přidáme jogurt zředěný kysaným mlékem, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Vše dobře promíchá ..

SALÁTY | SALÁT

INGREDIENCE: 1 oloupaná salátová okurka, 1 malá neloupaná cuketa, 200 g čínského zelí, 1 sáček oliv i s nálevem, 1 červená paprika, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce vinného octa nebo citronové štávy, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička grilovacího koření na ryby, 1 lžička sušeného česneku, špetka sušené saturejky, 1dcl vody, hrubě mletý barevný pepř, sůl, 1lžíce sladké sojové omáčky. POSTUP PŘÍRAVY: Okurku a cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka, čínské zelí a papriku na hrubší nudličk ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OVOCEM

INNGREDEINCE: 200 g celeru, 200 g jablk, 100 g angreštového nebo hroznového kompotu, 2 lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, l citrón, špetka cukru, sůl, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený celer rozkrájíme nadrobno nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme oloupaná, drobně rozkrájená jablka, okapaný kompot a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu nastavíme bílým jogurtem nebo kysanou smetanou, osolíme, popřípadě přisladíme a lehce promícháme se salátem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz