POSTUP PŘÍPRAVY: Do nudlového těsta přidáme kousek másla a vyválíme je na plát, který rozkrájíme na malé čtverce. Nyní si připravíme nádivku: na másle osmažíme na drobno nasekanou cibuli, přidáme na hrubo umleté syrové telecí maso, kostičky čerstvých hříbků (nejlepší by byly ovšem smrže), vše osolíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme do měkka. Potom přidáme žloutky, zelenou petrželku, muškátový květ a mletý pepř. Tuto nádivku necháme vychladnout, potom ji rozmístíme do středu čtverců, které uza ..
INGREDIENCE: 1000g telecí kližky, 150g másla, 1/4 l kyselé smetany, 200g cibule, 80g hladké mouky, sladká paprika, 1 l hovězího vývaru, sůl, 500g párků, 40g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme drobně nakrájenou cibuli a do ještě světlé cibule přidáme sladkou papriku. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme na větší kusy nakrájenou telecí kližku. Po změknutí maso vybereme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a kyselou smetanou. Provařenou omáčku přecedíme na maso. Při podávání dáme na každou porc ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme to, co zabere nejvíc času: nádivku. Nakrájenou žemli namočíme v mléce, po chvíli vymačkáme; jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní vymačkanou žemli, osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme na pánev osmahnout na mírném ohni. Potom hranou ruky naklepeme tenké řízky z telecího masa a na každý dáme po jedné lžíci připravené nádivky: řízky stočíme, ovážeme nití a osolíme. V rozpáleném tuku je opečeme tak, že je vidličkou otáčíme, aby byly z ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme na strojku 1/2 kg telecího masa, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, trochu nastrouhané citrónové kůry a muškátového oříšku, nasekanou petrželku, osolíme a prohněteme. Do směsi uděláme důlek, do něhož rozklepeme 2 vejce a dáme 4 lžíce v mléce máčené strouhanky a 1 lžíci v mléce máčených ovesných vloček. Vše propracujeme, z hmoty naděláme kuličky velikosti holubích vajec, obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a do zlatova vysmažíme v rozpáleném oleji. Na porci ..
INGREDIENCE: 1/4 kg telecího masa, 80g másla, 1/8 l mléka, 1cibule, 50g hladké mouky, 2 vejce, 70 g strouhané housky, sůl, muškátový květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso uvaříme v trošce osolené vody. Z jednoho deka mouky a stejného množství tuku připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou mléka a vývarem z masa; připravíme tak hustý bešamel. Do mixéru dáme trošku mléka, prochladlé kousky masa a bešamelovou omáčku, 1 vejce a směs okořeníme. Mixujeme jednu až dvě minuty; přendáme do misk ..
INGREDIENCE: 1/2 hrníčku vody, 200g telecího masa, 2 vejce, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu a na kousky nakrájené syrové telecí maso mixujeme 1 až 2 minuty. Rozmixované přendáme do kastrolu a dusíme asi 10 minut. Pak vrátíme směs nazpět do mixéru a znovu mixujeme, přidáme 2 vejce, sůl, kousíček citrónové kůry a i to rozmixujeme. V kastrolku, znovu na ohni, umícháme do husta. Pyré je lahodné a rozplývavé. ..
INGREDIENCE: 2 telecí srdce, 1/2 malého celeru, 1 syrové vejce, 2 zralá rajčata, 6 špekových plátků velikosti 10 – 15 cm, 50g másla, 1 cibule, 25g hříbků nebo jiných tvrdých hub, 1 rohlík, 3 lžíce hovězího vývaru nebo vody, 1 lžíce kyselé smetany, 0,5dl Malaga nebo šumavského vína,1 lžíce soli, 30g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce pečlivě zbavíme zbytků krve a pak je na 10 minut namočíme do studené vody. Mezitím nakrájíme cibuli a celer na drobné kousky a podusíme dozlatova na másle. Pak př ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA