INGREDIENCE: 2 cibule, 250 g žampionů, 1 pórek, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 300 g rajského protlaku, 1/8 l instantního vývaru, 1 lžíce kečupu, 300 g mraženého hrášku, 160 g nakládané kukuřice, sůl, pepř, 250 g lasagní, 30 g másla, 1 lžíce mouky, ¼ l instantního vývaru, 200 g taveného sýra, 200 g kysané smetany, sůl, pepř, ml. muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno a osmáhneme ji na oleji. Rajský protlak rozředíme s vývarem. Krátce povaříme a vmícháme kečup, přidám ..
INGREDIENCE: 1 balíček špaget, 1 střední kečup, 100 g sojové drti, 100 g sterilovaného zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky majoránky, 1 střední cibule, 1 dl vody, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou drť si dáme na 10 až 15 minut nabobtnat do vlažné vody a dáme vařit špagety. Na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sojovou drť a přilijeme vodu a kečup. Za občasného míchání přidáme sůl, pepř, majoránku a sterilované zelí. Asi pět minut podusíme. Servírujeme teplé spolu se š ..
INGREDIENCE: 1 středně velká cibule, 1 středně velká mrkev, 1 řapík řapíkatého celeru, 2 lžíce olivového oleje, 500 g zralých rajčat, 125 ml vody, 2 lžíce petrželky, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 500 g špaget.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, mrkev a řapík celeru nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřátého oleje. Zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 10 minut. Rajčata nakrájíme a přidáme k zelenině, podlijeme, přidáme petrželku a cukr. Omáčku přivedeme do varu, snížíme teplotu, nádobu zak ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Budete-li je vařit opravdu po italsku, stejně tak jako špagety, nedbejte rad uvedených na obalech: "Uvařte makarony v horké osolené vodě, sceďte a prolijte studenou vodou." V žádné italské domácnosti, ani v restaurantu si tak nepočínají. Po uvaření makaronů nebo špaget je zásadně neproplachují vodou, nýbrž scezené ihned promíchají s olejem, pak polijí rajčatovým protlakem, posypou strouhaným parmazánem, navrch pokladou malé sardinky a ozdobí je dokola naloženými olivami. Ta ..
INGREDIENCE: 300g špaget, 40g rostl. tuku, lžíci sekaného libečku, 2 cibule, 400g vepřového masa, sul, sladkou a pálivou papriku, 50g mrkve, 50g celeru, 400g rajčat, 2 lžíce kečupu, petrželku, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené špagety necháme okapat. Na tuku osmahneme usekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a krátce podusíme. Směs okořeníme paprikami,osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme 1/4 hodiny. Přidáme na nudličky nakrájené mrkev a celer, podusíme 5 min. a vložíme spaře ..
INGREDIENCE: 200g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce olivového oleje, sůl ,pepř, cukr, bazalka, ½ lžičky octa balsamico, 400g Širokých nudlí. POSTUP PŘÍPRAVY: rajčata nařízneme křížem, krátce ponoříme do horké vody, přelijeme studenou a stáhneme slupku. Pak je rozčtvrtíme, vybereme zrníčka, dužinu pokrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky. Rozpálíme lžíci olivového oleje, na němž zesklovatíme cibuli a ke konci přidáme i oloupaný prolisovaný česnek. Potom přisype ..
INGREDIENCE: 500g širokých nudí, 150g slaniny nebo uzeniny, 200g čerstvých hub, 4 vejce, 200g jemného tvarohu, kopřiva nebo pórek, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Než uvaříme nudle tak si připravíme tvarohovou omáčku – kostičky slaniny rozpustíme , přisypeme krájené houby, osolíme okmínujeme, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme. Přidáme krájené kopřivy nebo pórek a smícháme za tepla s tvarohem, až vznikne hustá omáčka. A talíři přeléváme těstoviny a hned podáváme. Chutný levný a rychlý pokr ..
INGREDIENCE: 400 g makarónů, sůl, 2 lžíce oleje, 100 g cibule, 2 str. česneku, 100 g žampiónů, 200 g šunky nebo vařeného uzeného jazyka, 1 malý rajčatový protlak, ml. pepř, cukr, sklenička suchého bílého vína, 50g másla, 100g parmazánu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny a dusíme, až jsou téměř měkké. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku nebo jazyk, protlak, ochutíme solí, pepřem a cukrem, podlijeme vínem a ..
INGREDIENCE: 200g lasagní, 400g kapřího masa, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 150g eidamu, 100g oleje, oregáno, sůl, bešamelová omáčka, 100g másla, 150g hl. mouky, 500g mléka, 2 žloutky, muškátový květ, pórek, červené víno, sůl, polévkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: V rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a dobře rozvaříme v hustou omáčku. Ochutíme kořením, a až mírně vychladne, vmícháme žloutky. Kapří maso nasekáme na kostičky, pórek na plátky a na másle orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme a ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 2 lžíce vody, hrubá mouka podle potřeby.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme tužší těsto, vyválíme na tenký plát (1mm) a necháme oschnout. Nakrájíme pruhy 4-5 cm široké, z nich proužky 1 cm široké a ty nakrájíme na čtverečky. Ve vařící osolené vodě je asi 7 min. vaříme, pak promícháme se sekaným vařeným uzeným masem nebo dušenými čerstvými houbami nebo dušeným zelím. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA