Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA DIVOČÁK | KANČÍ KÝTA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 2 kg kančí kýty, 150 g tuku, 150 g kořenové zeleniny, 200 g cibule, 150 g rybízového džemu, 150 g brusinkového kompotu, 100 g pomeranče, 50 g křenu, 100g hladké mouky, divoké koření (bez tymiánu), sůl, 30 g hořčice, 10 g muškátového oříšku, 2 dl červeného vína, 1 citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V polovině tuku dorůžova osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu, zalijeme vlažnou vodou, přidáme na kolečka krájený ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ DŽUVEČ.

INGREDIENCE: 500g jehněčího masa, 1 kg rýže, 8 rajčat, 8 zelených a žlutých paprik, 2 větší brambory, 4 cibule, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na olei. Rajčata pokrájíme na kolečka a papriku na proužky Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Na témže oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, její část pak rozložíme na dno pekáčku. Na ni dáme vrstvu spařené a osolené rýže, pak brambory, rajčata a papriky, na ně zase maso a část cibulky Takto pokra ..

KRÁLÍK | BELGICKÁ PAŠTIKA Z KRÁLÍKA.

INGREDIENCE: Králičí předek, 250 g vepřového bůčku, 250 g slaniny, králičí játra, 1 vejce, 50 g cibule, 5 cl smetany, 20 g másla, 1 lžičky koňaku, strouhaný muškátový oříšek, tymián, špetka drceného jalovce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a pod tekoucí vodou opereme. Vložíme na cibuli osmaženou na másle, přidáme kostky vepřového bůčku a králičí játra, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom maso obereme z kostí a s játry i cibulí dvakrá ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA SMETANĚ II.

INGREDIENCE: 1 k srnčí kýty bez kosti, 50 g slaniny, 150 g oleje, 200 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 1 citrón, 200 hladké mouky, cukr, ocet, sůl, divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián), obyčejná hořčice, mléko, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Na polovině tuku osmažíme dorůžova na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu. Zakapeme octem, přidáme d ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA ROZMARÝNU.

INGREDIENCE: 1 králičí hřbet a kýta, 6 plátků anglické slaniny, rozmarýn, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného bůčku, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenka suchého vína, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci ovineme plátkem slaniny, který jsme předtím posypali rozmarýnem. Máslo a olej rozehřejeme v kastrole a vložíme na ně porce masa. Přidáme nadrobno okrájený uzený bůček a cibuli. Porce opečeme po všech stranách, nakonec přidám ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ ROLKA.

INGREDIENCE: 500 g vykostěného jehněčího hrudí, pepř, sůl, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla. Nádivka: 3 starší rohlíky, 2 dl mléka, 1 lžíce rozpuštěného másla, 2 vejce, muškátový oříšek, pepř, posekané bylinky (petrželka, kopřivy, různé natě). POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozložíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a obložíme nádivkou. Pečlivě svineme a ovážeme nití. Rolku vložíme do pekáče, pokapeme olejem a pečeme dozlatova. Během pečení podléváme horkou vodou. Nádivka: rohlíky nakrájíme na kosti ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ČÍNSKÉ ŘÍZKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme. Rozšleháme 2 celá vejce, 1 lžíci Solamylu, 1 lžíci hořčice, 2 lžičky worcesteru, 3 stroužky česneku utřeného se solí, sůl, pepř. Řízky do směsi na 3 dny uložíme. Pak je prudce osmažíme jako minutku a podáváme s hranolky a oblohou ze zeleniny. ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ MUSAKA.

INGREDIENCE: 1 menší králík, 150 g slaniny, 300 g brambor, 2 cibule, sladká paprika, hladká mouka, šálek kysané smetany, šálek vývaru, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme je a ze všech stran opečeme na jedné třetině dávky slaniny Do ohnivzdorné misky slijeme škvařený tuk ze slaniny, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou. Na tuto vrstvu narovnáme králičí maso, k ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 100 g srnčího masa z kýty, plece nebo hřbetu, 100 g slaniny, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, šálek, nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3 lžičky koření, 1lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, zbytek nakrájíme a s přidáním oleje rozškvaříme. Přidáme osolené maso a po všech stranách ho opečeme. Pak do tuku vsypeme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nastrouhanou zeleninu a rovněž ji opečeme. Maso posypeme k ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SRBSKÁ JEHNĚČÍ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 jehněčí žebírku, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 30 g anglické slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepeme, na kraji nařízneme, osolíme a opepříme. Po obou stranách je důkladně opečeme v rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, proužky cibule, pokrájenou papriku a oloupaná a pokrájená rajčata. Krátce podusíme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s hranolky, rýží či vařenými bramborami. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz