INGREDIENCE: 750 g brambor, 500 g zadního hovězího masa, 60 g hladké mouky, pepř, sůl, 60 g tuku, 150 g cibule, 150 g mrkve, 3 stonky celerové natě, 1/2 vývaru, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso zbavíme tuku a kližek a nakrájíme na drobné kousky. V mouce rozmícháme trochu soli a pepře, v této směsi maso obalíme a prudce opečeme na troše tuku. Zapékací misku vymastíme zbývajícím tukem a dáme do ní polovinu opečeného masa. Pak nakrájíme drobně cibuli, celerovou nať, mrkev a syrové olou ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, 250 g vepřového masa, l cibule, půlka kapusty, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kostky, zalijeme asi 0,5 l vody, přidáme pokrájenou cibuli. Když je maso měkké, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, po chvíli pak pokrájenou kapustu, vše musí být ponořené. Když jsou měkké i brambory a kapusta, podáváme. Jako příloha se hodí tmavý chléb. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 400 g zeleného hrášku, 200 g strouhaného kokosu, 150 g másla, sůl, pepř, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky kmínu, l lžička cukru, l lžíce hladké mouky, 2 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na kostky a spolu se zeleným hráškem podusíme na másle. Po chvilce přidáme kokos a dále dusíme. Přidáme cukr, osolíme a okořeníme, podlijeme vodou a dusíme. Když jsou brambory měkké, zahustíme pokrm moukou rozmíchanou ve vodě. ..
INGREDIENCE: 1 středně velká kachna, sůl, kmín, 4 lžíce medu, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce dezertního vína, 1 kostka drůbežího masoxu, l lžíce tekutého polévkového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží masox rozpustíme asi v 1,5 dl horké vody. Přidáme sójovou omáčku, med, dezertní víno a polévkové koření. Promícháme a zalijeme tím osolenou a kmínem posypanou kachnu na pekáči. Přikryjeme a za občasného podlévání upečeme doměkka. Podáváme s dušenou rýží. ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 100 ml bílého vína, 100 ml sójové omáčky, 200g medu, drcený pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: očištěnou a vykuchanou kachnu dobře omyjeme a osušíme. Zformujeme ji, aby nám během pečení držela tvar. V misce promícháme bíle víno, sójovou omáčku a med a připravíme si hustou marinádu, kterou ochutíme pepřem. Kachnu osolíme a pomažeme marinádou zvenku i zevnitř. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě. Kachnu pečeme nejdří ..
INGREDIENCE: 5 kedluben nebo 1/2 kedlubny gigant, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 cibule, vařené hovězí žebro z polévky, zálivka ze 4 lžic olivového oleje, 2 lžic citrónové stavy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a trochy vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do salátové mísy. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a společně s cibulí osmažíme na troše oleje. Necháme vychladnout a přidáme ke kedlubnám. Vařené hověz ..
INGREDIENCE: 1 1 vody, 1 1 mléka nebo smetany, 200 g brambor, 100 g brynzy, 50 g cibule, sůl, pažitka, 20 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na kostky a necháme 10 minut vařit i s cibulí. Brynzu rozšleháme v mléce nebo ve smetaně, přidáme do polévky, nenecháme již vařit; ale hned odstavíme. Zlepšíme nasekanou pažitkou a kouskem másla. ..
INGREDIENCE: 600 g kapusty, 50 g anglické slaniny, 150 g vařeného slepičího masa, l cibule, l vejce, 150 g strouhanky, špetka pálivé papriky, majoránka, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Okapanou kapustu umeleme stejně jako cibuli a slaninu. Pak přimícháme drobně pokrájené slepičí maso, vejce, strouhanku a směs okořeníme. Dosolíme a dobře promísíme. Pak tvoříme vlhkou rukou krokety, které v rozpáleném oleji smažíme ze všech stran. Podávám ..
INGREDIENCE: 1 králík, sůl, 100g slaniny, 300g cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 lžička celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hlavu odřízneme, špičatým nožem z ní vykrojíme oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na plátky a přidáme k hotovému králičímu masu. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme očištěné vyprané porce králíka, osolíme je a chvíli pečeme. Potom ještě přidáme bobkov ..
INGREDIENCE: 200 g eidame, 2 tučné tavené sýry, 2 vejce, 200 g uzeného drůbežího masa, 1/8 másla, 2 okurky, lžíce hořčice, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, tavené sýry a hořčici utřeme dohladka, přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo a okurky a jemné kostičky uzeného drůbežího masa. Opepříme a přisolíme. Eidam necháme v teple změknout a rozválíme jej na placku, potřeme připravenou náplní, stočíme, rolku zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA