INGREDIENCE: 1 naporcovaný králík, 1 lžíce sádla, 8 stroužků česneku, 2 cibule, 2 vejce, pepř, sůl, majoránka, paprika, Vegeta, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Posolené a naporcované maso králíka opečeme na sádle. Potom přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, neutřené stroužky česneku a trochu červené papriky Pak podlijeme vodou a necháme dusit. Játra z králíka nastrouháme, přidáme majoránku, pepř, sůl, vejce a strouhanku. Celou tuto směs řádně promícháme a zhotovíme z ní knedlíčky Ty pak zavaříme přím ..
INGREDIENCE: 1 králík, 250g slaniny, 30g másla, 200 ml bílého vína, 250 ml kysané smetany, lžíce mouky, hořčice, cukr, lžička pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka odblaníme, osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny. Zavážeme, aby slanina na králíkovi držela, a opečeme. Králíka podlijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, hořčici a cukr. Podáváme s bílým pečivem. ..
INGREDIENCE: 1 králík, 250 g slaniny, máslo na opečení. Marináda: bílé víno (množství podle velikosti nádoby, aby maso bylo ponořeno), 20 šalotek, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, bobkový list, tymián, sůl, mletý pepř. Do omáčky: 100 ml smetany, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce, prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. Uložíme do vhodné nádoby, přidáme pokrájenou polovinu šalotky, mrkev nakrájenou na kolečka, koření, zalijeme vínem a nech ..
INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 100 g slaniny, 1 citrón, 1 lžíce koření Divočina (jalovec, bobkový list, tymián), citrónová kůra, 2 cibule, sůl, 1 bobkový list, 100 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, pokapeme citrónem, poprášíme kořením a citrónovou kůrou, obložíme na kolečka nakrájenou cibulí, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici uležet. Na pekáčku rozpustíme zbylou slaninu, na ni položíme králíka, osolíme, přidáme bobkový list, podlijeme a v př ..
INGREDIENCE: 150g plátek vepřové kýty, plátek šunky, 50g nivy (pro 1 porci).POSTUP PŘÍPRAVY: Na naklepaný a osolený řízek položíme plátek šunky, nivu a přeložíme. Okraje sklepneme, spíchneme jehlami a opečeme po obou stranách. Položíme do pekáčku i s výpečkem a ještě 10-15 min. dusíme v troubě, podléváme až dostaneme šťávu. Maso na talíři touto šťávou přelijeme. Výbornou přílohou jsou malé bramboráčky a salát z kysaného zélí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme syrové brambory, vodu scedíme, přidáme nastrouhané vařené brambory, trochu hl. mouky a kyselé mléko, nejlépe podmáslí. Zamícháme na kaši, osolíme a tvarujeme placky. Smažíme na sádle nebo oleji. Teplé pomastíme máslem a podáváme. ..
INGREDIENCE: 1 balíček listového těsta, 400 g kuřecího masa, 1 žemle, 2 vejce, 1 cibule, sůl, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička sójové omáčky, 50 g mandlí, olej.POSTUP PŘÍRAVY:Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní na kostičky nakrájenou žemli, 1 vejce, škrobovou moučku, sójovou omáčku a nakrájené maso. Odstavíme, osolíme a dobře promícháme. Na vále vyválíme z listového těsta plát, který rádýlkem rozřežeme na čtverce. Na každý dáme lžíci smě ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 120 g cibule, 20g oleje, sůl, pepř, 750 g lyonských brambor, 50 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky mírně naklepeme, nařízneme okraje, aby se během grilování nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet. Grilujeme po každé straně 4 minuty. Na pánvičce osmažíme na sádle na plátky nakrájenou cibuli. Hotové roštěnky položíme na brambory a přelijeme je osmaženou cibulí a ozdobíme zeleninou. ..
INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 12g hladké mouky, 20g oleje, 600g brambor, 280g zeleniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané roštěnky osolíme, nasucho opečeme, podlijeme netučným vývarem z kostí nebo vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozředíme vývarem a podusíme. Nakonec přidáme čerstvé máslo. Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a v troubě upečeme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou vařenou zeleninu, rozmícháme s olejem a ještě chvíli necháme v troubě ..
INGREDIENCE: 750 g hovězího masa na pečení, 3 lžíce oleje, 300g cibule, 3 stroužky česneku, šálek vývaru, 2 bobkové listy, 3 šálky piva, 1 lžička cukru, trochu Solamylu, tymián, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky a v oleji je ze všech stran zprudka osmahneme. Odstavíme a na oleji v druhé pánvi opečeme dočervena jemně pokrájenou cibuli, kterou opepříme, osolíme a okořeníme utřeným česnekem. Polovinu dávky masa okořeníme tymiánem, bobkovým listem a s ně ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA