Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE KALKATA.

INGREDIENCE: 2 kuře, 4 hrnečky dušené rýže, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky mletého zázvoru, l lžíce spařených rozinek, 3 lžíce másla, 4 jablka, l kolečko ananasu, hrst mandlí, 1/2 pomeranče, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dušenou rýži necháme vychladnout. Poté do ní přimícháme kari, sůl, zázvor a spařené rozinky. Omyté kuře osušíme, osolíme a naplníme rýží. Vezmeme čtvercový plát alobalu, potřeme ho máslem a položíme na něj kuře. Obložíme je zbytkem másla a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě ..

DRŮBEŽ KUŘE | GRUZÍNSKÉ KUŘE TABAKO.

INGREDIENCE: 2 menší kuře, 1 palička česneku, pepř, olej (2 porce), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, nůžkami na drůbež rozstřihneme podél páteře z obou stran a páteř vyjmeme. Kuřecí půlky osolíme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a mírně opepříme. Půlky kuřete vložíme do pánve s vyšším okrajem na rozpálený olej, zatížíme (nejlépe hrncem naplněným vodou) a pečeme asi 15 minut po každé straně. Opečené půlky kuřete vyjmeme a podáváme posypané petrželkou s chl ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE Á LA KACHNA.

INGREDIENCE: l kuře, 500 g kysaného zelí, sůl, mletý kmín, 30 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře posolíme a hodně napěchujeme kysaným zelím. Zašijeme otvor a silně pokmínujeme. Podlijeme vodou a omastíme sádlem a dáme péct. Z upečeného kuřete vybereme zelí a dáme na mísu. Kuře rozporcujeme a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím z kuřete. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE Á LA BAŽANT.

INGREDIENCE: l kuře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100 g slaniny, l cibule, l lžička hladké mouky, lžíce koření Divočina (nebo po půl lžičce pepře, novéno koření, zrnek jalovce a kousek bobkového listu), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře osolíme, prsíčka a stehna protkneme částí slaniny, posypeme divokým kořením, dovnitř vložíme půlku cibule, zbytek slaniny rozškvaříme na oleji, zalijeme vodou a na tento základ kuře položíme. Pečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení potíráme máslem, přeléváme vy ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE NA LOVECKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 1 naporcované kuře, 3 polévkové lžíce oleje, 120 g hub (mohou být žampiony), l cibule, 2 stroužky česneku, 140 ml vermutu, l polévková lžíce octa (může být z bílého vína), 140 ml kuřecího vývaru, l lžička oregana, půl lžičky rozmarýnu, 450 g sterilovaných rajčat, 60 g vypeckovaných černých oliv, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi rozehřejeme olej a houby smažíme asi 1-2 minuty. Vyndáme je a dáme prozatím stranou. Na oleji osmahneme kousky kuřete a ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ŘÍZKY PO BAKOŇSKU.

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky z prsíček, 80 g cibule, sladká paprika, 80 g leča, 1/4 l kyselé smetany, 40g hladké mouky, 80 g sádla, vývar, lžíce másla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky lehce naklepeme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle z obou stran lehce opečeme a pak urovnáme do ohnivzdorné misky. Pak v pánvi na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vmícháme papriku, zalijeme vývarem a povaříme. Povařenou směs nalijeme na kuře. Pod poklicí krátce podusíme. Přilijeme smetanu s roz ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | BRYNZOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 250 g brynzy, 100 g krupice, 150 g strouhanky, 1 vejce, 100 g slaniny, sůl, l lžíce škvarků. POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu rozmačkáme a zpracujeme s krupicí, vejci a solí. Zahustíme strouhankou a děláme menší knedlíčky a ve vroucí vodě je vaříme asi 8 minut. Uvařené vyjmeme, omastíme kostičkami slaniny, ozdobíme škvarky a podáváme. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BULHARSKÁ MUSAKA S BRAMBORAMI.

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (vepřové, hovězí, skopové), 2 cibule, 80 g tuku, 700 g oloupaných brambor, 6 rajčat, mletá paprika,1 lžíce hladké mouky, 4 dl mléka, 2 vejce, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je. Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Na dno dobře vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru po ..

RÝŽE | RÝŽE S MASEM PO INDICKU.

INGREDIENCE: 1 hrnek rýže (1/4 l), 1/2 l vody, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 300 g mletého vepřového masa 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 lžička kari koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, větší špetka zázvoru, malý kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, 2 naběračky vývaru z masoxu, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předchozích receptů. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření, promícháme, přidáme ..

RÝŽE | RÝŽE PO INDONÉSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1/2 vařené slepice, kuřete nebo grilovaného kuřete, 100 g šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, špetka glutasolu, 1 lžička papriky, balíček zmrazených krevet, 2 vejce, několik krabích tyčinek na ozdobu, rajčata, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předešlého předpisu. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, lehce osmahneme, přidáme na kousky nakrájené maso ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz