Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | KAVKAZSKÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 120 g studeného vařeného hovězího nebo jehněčího masa, 2 velké brambory, 250 g hrášku, 2 karotky, l okurka, 2 vejce, lžíce oleje, 2 sladká jablka, 1L dl kyselé smetany, 2 lžíce majonézy, 2-3 snítky kopru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, karotku a hrášek uvaříme odděleně doměkka a necháme vychladnout. Oloupanou okurku, brambory, karotku a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájenou vychladlou omeletu připr ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ZBOJNICKÁ JEHLA.

INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové, 500 g jehněčí kýty, 300 g spišské nebo čabajské klobásy, 2 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou i jehněčí nakrájíme na menší kousky, naklepeme je paličkou, osolíme, opepříme, potřeme rozdrceným česnekem, zalijeme olejem a necháme 5 hodin v chladu proležet. Před přípravou napichujeme na jehlice nebo špejle plátky klobásy, kousky masa a cibuli nakrájenou na kolečka. Můžeme přidat i čerstvou, na d1ky nakrájenou papriku, hlavi ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ S FAZOLEMI PO MEXICKU.

INGREDIENCE: 500 hovězího masa, 1 paprika, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, špetka čili koření, 1 l rajčatové šťávy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso v celku dáme do hrnce a zalijeme rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a doměkka uvaříme. Mezitím pokrájíme na úzké proužky papriku, kterou před koncem varu přidáme k masu, stejně jako fazole, čili koření a trochu soli. Vaříme nezakryté, aby se tekutina téměř odpařila. Pak měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme s fazolemi. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | FRANCOUZSKÁ JEHNĚČÍ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 jehněčí žebírka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, bazalka, 1 dl olivového oleje, 30 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný česnek smícháme se solí a bazalkou. Postupně přidáváme olej a dobře mícháme. Porce masa posypeme pepřem a namočíme do připraveného nálevu. Opečeme po obou stranách na teflonové pánvi. Podáváme s kouskem másla a opečenými bramborami. ..

OMÁČKY | ŠVESTKOVÁ OMÁČKA BALKÁNSKÁ.

INGREDIENCE: 600 g vypeckovaných švestek, l lžíce sterilovaného kopru (nebo svazek čerstvého - bez silnějších stonků), 2 lžíce estragonového octa, palička česneku, 2 lžíce sladké papriky, l lžička ostré papriky nebo čili, l lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované švestky rozmixujeme nebo umeleme na strojku na maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Přidáme velmi jemně nasekaný kopr, podlijeme trochou estragonového octa a vaříme dál. Mezitím prolisujeme oloupanou paličku česneku ..

VEPŘOVÉ KÝTA | TOULONSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 200 g pórku, 200 g žampiónů, 4 lžíce smetany, 5 lžic oleje, trochu muškátového květu a trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce Solamylu, 1 lžičky kari koření, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, přisolíme, promícháme a těstíčkem připravené řízky naplníme. Zabalíme je a ovážeme nit ..

VEPŘOVÉ PLECKO | INDICKÉ VEPŘOVÉ.

INGREDIENCE: 500 g libového masa z vykostěné vepřové pečeně, 2 lžíce oleje, 1 1 dl smetany ke šlehání, kari koření, 100 cibule, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na větší pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme asi 2 minuty. Pak vmícháme kari koření, vše zalijeme smetanou, osolíme a asi minutu podusíme. Do směsi přidáme drobně nakrájenou cibuli a dusíme další minutu tak, až cibule zůstane mírně chřupavá. Podáváme s ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

MOUČNÍKY SLANÉ | SRBSKÁ GIBANICA.

INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 250 g brynzy, 2 vejce, olej na plech a na potření těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu rozmícháme s vejci. Těsto rozválíme na plát a potřeme ho připravenou brynzou, stočíme jako závin a dáme na plech potřený olejem. Závin rovněž potřeme olejem. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Podáváme teplé. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz