INGREDIENCE: 120 g studeného vařeného hovězího nebo jehněčího masa, 2 velké brambory, 250 g hrášku, 2 karotky, l okurka, 2 vejce, lžíce oleje, 2 sladká jablka, 1L dl kyselé smetany, 2 lžíce majonézy, 2-3 snítky kopru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, karotku a hrášek uvaříme odděleně doměkka a necháme vychladnout. Oloupanou okurku, brambory, karotku a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájenou vychladlou omeletu připr ..
INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové, 500 g jehněčí kýty, 300 g spišské nebo čabajské klobásy, 2 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou i jehněčí nakrájíme na menší kousky, naklepeme je paličkou, osolíme, opepříme, potřeme rozdrceným česnekem, zalijeme olejem a necháme 5 hodin v chladu proležet. Před přípravou napichujeme na jehlice nebo špejle plátky klobásy, kousky masa a cibuli nakrájenou na kolečka. Můžeme přidat i čerstvou, na d1ky nakrájenou papriku, hlavi ..
INGREDIENCE: 500 hovězího masa, 1 paprika, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, špetka čili koření, 1 l rajčatové šťávy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso v celku dáme do hrnce a zalijeme rajčatovou šťávou. Osolíme, opepříme a doměkka uvaříme. Mezitím pokrájíme na úzké proužky papriku, kterou před koncem varu přidáme k masu, stejně jako fazole, čili koření a trochu soli. Vaříme nezakryté, aby se tekutina téměř odpařila. Pak měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme s fazolemi. ..
INGREDIENCE: 4 jehněčí žebírka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, bazalka, 1 dl olivového oleje, 30 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný česnek smícháme se solí a bazalkou. Postupně přidáváme olej a dobře mícháme. Porce masa posypeme pepřem a namočíme do připraveného nálevu. Opečeme po obou stranách na teflonové pánvi. Podáváme s kouskem másla a opečenými bramborami. ..
INGREDIENCE: 600 g vypeckovaných švestek, l lžíce sterilovaného kopru (nebo svazek čerstvého - bez silnějších stonků), 2 lžíce estragonového octa, palička česneku, 2 lžíce sladké papriky, l lžička ostré papriky nebo čili, l lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované švestky rozmixujeme nebo umeleme na strojku na maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Přidáme velmi jemně nasekaný kopr, podlijeme trochou estragonového octa a vaříme dál. Mezitím prolisujeme oloupanou paličku česneku ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 200 g pórku, 200 g žampiónů, 4 lžíce smetany, 5 lžic oleje, trochu muškátového květu a trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce Solamylu, 1 lžičky kari koření, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, přisolíme, promícháme a těstíčkem připravené řízky naplníme. Zabalíme je a ovážeme nit ..
INGREDIENCE: 500 g libového masa z vykostěné vepřové pečeně, 2 lžíce oleje, 1 1 dl smetany ke šlehání, kari koření, 100 cibule, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na větší pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme asi 2 minuty. Pak vmícháme kari koření, vše zalijeme smetanou, osolíme a asi minutu podusíme. Do směsi přidáme drobně nakrájenou cibuli a dusíme další minutu tak, až cibule zůstane mírně chřupavá. Podáváme s ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 250 g brynzy, 2 vejce, olej na plech a na potření těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu rozmícháme s vejci. Těsto rozválíme na plát a potřeme ho připravenou brynzou, stočíme jako závin a dáme na plech potřený olejem. Závin rovněž potřeme olejem. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Podáváme teplé. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA