Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY UKRAJINA.

INGREDIENCE: 800 g vepřové pečeně, 80 g žampiónů, 180 g cibule, 120 g másla, 1 vejce, 120 g sterilované papriky, 120 g sušených švestek, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřové pečeně odsekneme kotlety, které středem prořízneme. Polovinu nadrobno nakrájené cibule slabě osmahneme, přidáme nakrájené žampióny, které osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Touto směsí plníme kotlety, spíchneme )e párátkem a po obou stranách do zlatova opékáme. P ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ESTONSKÉ VEPŘOVÉ MUGLI.

INGREDIENCE: 600 g vepřového plecka, 80 g slaniny s kůží, 500 g kysaného zelí, 80 g krup, 40 g cibule, 8 g cukru, bobkový list, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně prosolené vepřové maso nakrájíme na kousky a klademe do nádoby střídavě s vrstvou kyselého zel smíchaného s cukrem a jemně pokrájenou cibulkou. Posypeme vařenými kroupami, přidáme koření, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými brambory. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | MARINOVANÉ KRŮTÍ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, l vejce, 2 lžíce mléka, hladká mouka a strouhanka na obalení marináda: stává ze 3 citrónů, 2 jemně posekané cibule, hrst nakrájené petrželové natě, rozdrcený bobkový list, sůl, pepř, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky vložíme do připravené marinády a necháme odležet do druhého dne. Pak řízky osušíme a už běžným způsobem obalíme v trojobalu. Smažíme nebo fritujeme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | MOLDAVSKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 150 rýže, 80 g mrkve, 60 g petržele, 80 g cibule, 80g rajského protlaku, tuk, mouka, 1 dl smetany, pepř, sůl, listy z hlávkového zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme, přidáme dušenou rýži, na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou kořenovou zeleninu, drobně nasekanou cibulku, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Připravíme si spařené listy hlávkového zelí, do kterých vložíme náplň a listy zavineme. Narovnáme do pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou smíchan ..

PŘEDKRMY | ŽAMPIÓNY NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 400 g žampiónů, 200 g pórku, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce bílého vína, 1 lžíce Solamylu, 2 stroužky česneku, Glutasol, sójová omáčka, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané žampióny nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek a cibuli velmi jemně rozsekáme. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme žampióny, sůl, bílé víno a podusíme. Během dušení vmícháme nakrájený pórek, Solamyl a Glutasol. Měkké žampióny dochutíme sójovou omá ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOŘENĚNÉ INDICKÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičky tlučeného kmínu, mletý pepř, mletá paprika, 1 lžičky tlučeného kardamomu, sůl, 1 kelímek bílého jogurtu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek a cibuli roztlučeme v hmoždíři (nebo jemně rozetřeme) a promícháme s kořením. Kotlety nakrojíme u kostí a po obvodu, naklepeme, potřeme připravenou směsí, zalijeme rozšlehaným jogurtem a necháme v chladničce několik hodin proležet. Před podáváním kotlety vyjmeme a ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PLNĚNÉ ČABAJKOU.

INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety nebo řízky, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dl bílého vína, 1 nožička čabajky, 100 g strouhaného sýra, 1 žloutek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme česnekem. Okraje opatrně, ne příliš hluboko nařízneme a do každé kotlety vytvoříme kapsu, kterou plníme připravenou směsí: drobně pokrájenou cibuli zpěníme na 1 lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme. Pak ji necháme vyc ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ROSTOCKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 30 oleje, 15 g másla, 15 g hl. mouky, 30 g slaniny, 30 drůbežího salámu, 4 vejce, 4 sardelová očka (nebo 2 sardinky), 4 plátky citrónu, vývar z kostí, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného masa nakrájíme řízky, naklepeme je, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Pak řízky poprášíme hladkou moukou a v rozpáleném oleji opečeme. Měkké maso vyjmeme, urovnáme na talíře a stavu vysmahneme. Zaprášíme ji moukou, zředíme studeným v ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PIKANTNÍ TYKEV.

INGREDIENCE: 2 kg tykve, 5 dl vody, 5 dl octa, l lžíce soli, 750 g cukru, l lžíce celého pepře, zázvor, 6 feferonek. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou a očištěnou tykev pokrájíme na kostičky. Z octa, soli a vody připravíme nálev, který nalijeme na tykev. Necháme stát 24 hodin. Druhý den nálev slijeme, přidáme k němu cukr a necháme přejít varem. Takto připravený nálev nalijeme na tykev, přidáme koření, pokrájené feferonky a vaříme, až je tykev sklovitá. Tykev i s nálevem rozdělíme do sklenic, zavřeme ..

DRŮBEŽ HUSA | STAROČESKÁ HUSA NA ZÁZVORU.

INGREDIENCE: husa, 4 stroužky česneku, mletý zázvor, sádlo, cibule, hladká mouka POSTUP PŘÍPRAVY: Husu naporcujeme, maso potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým zázvorem. Na pekáči na troše sádla osmahneme nakrájenou cibuli, na ni vložíme maso, podlijeme horkou vodou, vložíme do trouby a zvolna pečeme za občasného podlévání. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a povaříme. Omáčkou přeléváme porce husy. Příloha: knedlíky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz