Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KVĚTÁKOVÝ NÁKYP II.

INGREDIENCE: 1 květák, 3 vejce, 2 lžíce hl. mouky, 3 lžíce másla, 150 ml mléka, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáče, 1 lžička směsi Kari koření. POSUP PŘÍPRAVY: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které za stálého míchání přilijeme mléko a uvaříme na hustou hladkou kaši. Do prochladlé hmoty přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, kari a z bílků ušlehaný sníh. Nakonec přid ..

LUŠTĚNINY | FAZOLOVÝ DORT (Má chuť jak ořechový).

INGREDIENC: 180g vařených propasírovaných fazolí, 180g ml. cukru, 3 vejce, 1 lžíce rumu, 3 lžíce proseté strouhanky, vanilkový cukr, 1 prášku do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme rum a pasírované fazole. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme zbytek cukru, lehce vmícháme střídavě se strouhankou a práškem do pečiva do fazolové hmoty. Pečeme zvolna 3 hodiny ve vymazané a jemnou strouhankou vysypané dortové formě. Po vychladnutí plníme a zdobíme kakaovým krémem ne ..

RYBY RŮZNÉ | HEJK NA VÍNĚ S PIKANTNÍ RÝŽÍ.

INGREDIENCE: Hejk, 300g rýže, 1 citron, 150g mražené zeleniny s houbami, 4 dl bílého vína, lžíce kečupu, 2 chilli papričky, 2 lžíce oleje, petrželka, bílý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: rýži vyperme, osmažíme na oleji s kečupem, přilijeme víno, osolíme a vmícháme zeleninu s kousky citronu a papričkami. Kousky ryby očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rýží, přikryjeme a pečeme v rozpálené troubě asi 20 min. Po otevření vyjmeme porce ryby, rýži promícháme a podáváme sypané petrželkou. Pok ..

ZELENINA | RAJČATA PLNĚNÁ BYLINKAMI.

INGREDIENCE: 1 jemně nasekaná šalotka, 3 lžíce jemně posekané petrželky, 1 lžička jemně posekaného tymiánu, 60g strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, 4 masitá rajčata, sůl a pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Na nádivku smíchejte šalotku, petržel, tymián, strouhanku a olivový olej. Odřízněte vršky rajčat a dejte je stranou. Lžičkou vyberte semínka. Rajčata postavte do vymazané zapékací misky a uvnitř je osolte a opepřete. Naplňte je nádivkou a zavíčkujte". Rajčata zapékejte 1 ..

VEPŘOVÉ KÝTA | CHOLTICKÉ ŘEZY (Minutka).

INGREDIENCE: Vepřová kýta, sůl, pepř, cibule, paprikový salát, rajče, turistický salám, feferonka, kečup, posekané mandle nebo ořechy, worcester, nastrouhaný tvrdý sýr, bílé víno.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme a nakrájíme na kousky a prudce na oleji opečeme. Přidáme koření, nakrájenou cibuli, paprikový salát, rajče, nakrájený salám na nudličky, feferonku, kečup, worcester a víno. Trochu zahustíme moučným máslem (malé kousky másla obalené v hladké mouce) a nakonec přidáme mandle či ořechy a nast ..

ZELENINA | MANGOLDOVÉ ZÁVITKY ZAPEČENÉ SE SÝREM.

Máte na zahrádce tuhle skvělou zeleninu, kterou můžete sklízet od jara do pozdního podzimu? Pochází z východního Středomoří a byla známa už v antice. Mnohem více ji oceňují v západní Evropě, Středomoří i USA. Má mnoho minerálních látek, vitaminu C, B, provitamin A a také betain proti kornatění cév. Je to zelenina zvláště pro starší osoby. POSTUP PŘÍPRVY: Připravíme nádivku ze 300 g mletého masa, 100 g polouvařené rýže, prohněteme s vejcem, solí, lžičkou provensálského koření, špetkou zázvoru. Za ..

ZELENINA | KVĚTÁK ZAPEČENÝ V SÝROVOŽAMPIONOVÉ ŠALŠI.

POSTUP PŘÍPRVY: Velký květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Dáme okapat a růžičky rozložíme do máslem vymaštěného pekáčku.Připravíme šalši. Vlastně omáčku. Dvě lžíce másla rozehřejeme, opečeme drobně krájenou cibuli, 2 - 4 plátky žampionů nebo jiných hub a kousek nakrájené červené papriky. Zasypeme 2 lžícemi mouky, zasmahneme na světlou jíšku, osolíme, okořeníme bílým pepřem, špetkou strouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky anýzu. Zalijeme 1 dl vody, prošleh ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | MERUŇKOVÝ DŽEM.

INGREDIENCE: 2 kg meruněk, 1,8 k krystalového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé meruňky umyjme a zbavíme pecek. Potom na masovém strojku umeleme 1,5 kg ovoce. Hmotu vaříme v rendlíku, dokud nezhoustne. Přidám cukr a vaříme, dokud se nerozpustí. Nakonec přidáme zbytek meruněk nakrájených na kousky, chvíli vše povaříme a polovychladlé nalijeme do připravených sklenic. Vychladlý džem uzavřeme a uložíme. ..

JITRNICE JELITA A PREJT | SMAŽENKY Z JITRNIC.

INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..

Dárky ze skla | SMAŽENKY Z JITRNIC.

INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz