INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g vařených strouhaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, kmín, olej, brusinkový kompot, 100 ml zakysané smetany, 250 g švestek, 100 g moučkového cukru, 100 g mletého máku, 100 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařených nastrouhaných brambor přidáme tvaroh, vejce, polohrubou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme jej na dvě části a do jedné přidáme sůl a kmín. Ze slané části vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme z něj placičky, které po obou stranách ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou kachnu hodně vytřeme česnekem utřeným se solí a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku kterou kachnu naplníme a upečeme dozlatova. Zbytek nádivky můžeme dát upéct do kastrolku.Nádivka: Uvaříme doměkka pohanku nebo krupky nebo vločky, vodu slijeme a smícháme se 2 syrovými vejci, 3 nastrouhanými syrovými brambory, osolíme a okořeníme tymiánem. Vše důkladně promícháme. ..
INGREDIENCE: 250g čočky, 150g sójových bobů, 1 cibule, 150g mrkve, 100g zelené papriky, 1 jablko, 1 citron, 2 dl červeného vína, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hl. mouky, saturejka, bobkový list, česnek, libeček, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové boby namočíme na 24 hod. do studené vody, zvlášť namočíme také čočku. Vodu slijeme, znovu doplníme a oboje uvaříme do měkka. Sóju s bobkovým listem – a protože vaření trvá déle, můžeme využít i tlakový hrnec. Čočku vaříme se saturejkou krátce. Zvlášť si nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 90g cukru krupice, 50g poloh. mouky, 100g ml. máku, špetka prášku do perníku, 250g tvarohu, 1 dl smetany, lžíce zavařeniny, 300g meruňkového kompotu, 1 vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu nastavíme na 180°C a na plech připravíme pečící papír. Z bílků ušleháme pevný sníh spolu s cukrem, vmícháme žloutky, pak smícháme mák s práškem a moukou. Lehce obracíme a tím šetrně a dobře promícháme. Těsto vlijeme na plech a na dvě místa a rozetřeme kulaté omelety. Pečeme v horké trou ..
INGREDIENCE: 4 plátky z libového bůčku, sůl, olej, 4 čtverce alobalu, 20g másla.Nádivka: 8 koleček salámu, 4 plátky sýra, kousek červené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky bůčku rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe kolečky salámu, plátky sýra a nudličky papriky a pevně stočíme závitky. Položíme je na alobal potřený olejem,, pevně stočíme, . položíme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvilce je nepatrně podlijeme vodou a dopečeme (celkem asi 25 min). Těsně před podáním alobal nahoře nast ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané uvařené brambory asi tak 1/2 kg. Do misky dáme 150 g hrubé mouky, 2 žloutky, rozmícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme. Vzniklé těsto, nesmí být moc husté, dáme do cukrářského sáčku a vytlačujme na plech. Pečeme asi 5-7 minut na 200°C. Můžeme potírat žloutkem. ..
INGREDIENCE: 6 cl vodky, pivo.POSTUP PŘÍPRAVY: Pivní sklenici naplníme do poloviny pivem. Přilijeme vodku a podáváme. ..
POSTUP PŘÍPRVY: Potřebujeme 4 rovné rohlíky, nebo i bulky. Ty podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Lepší je použít den staré rohlíky, ale zase ne příliš zatvrdlé. A připravíme nádivku: 150 g měkkého tvarohu smícháme s vanilinovým cukrem, špetkou citrónové kůry, lžící rozinek a 1 žloutkem. Směsí naplníme vydlabané půlky pečiva, poklademe dílky pomeranče nebo kiwi, nebo broskve, meruňky, jahody a přitiskneme druhou půlku rohlíku. Zbylý bílek rozšleháme ještě s jedním vejcem a l ..
INGREDIENCE: 300g zmrazeného listového těsta, hl. mouka nerozválení těsta, 200g bílého kysaného zelí, 200g červeného kysaného zelí, 100ml červeného vína, 1 lžíce cukru, sůl, ml. černý pepř, 200g anglické slaniny v plátcích, 1 velká cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, 100g eidamu v celku, 200 ml kysané smetany, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto rozmrazíme a pomocí hl. mouky je rozválíme na placku větší než průměr formy. Kysané zelí podusíme každé zvlášť na červeném víně asi 15 min. Ochutí ..
POSTUP PŘÍPRVY: Nejprve tedy tu nádivku: 300 g mletého masa smícháme s drobnými kostičkami (5 mm) nakrájenými z dvou oloupaných syrových brambor, přidáme sekanou cibuli, petrželku (4 lžíce), 2 stroužky česneku, osolíme. Vmícháme lžičku mleté papriky, lžičku provensálského koření, lžičku čerstvého oregana a bazalky (nebo po špetce sušeného), 2 lžíce sekaných ořechů, vejce, popřípadě trochu strouhanky. Papriky podélně rozkrojíme napůl, zbavíme semen a vláken a naplníme nádivkou. Uložíme na máslem ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA