Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÉ NUDLIČKY S RÝŽÍ A ČERVENÝMI FAZOLKAMI.

INGREDEINCE: 300 g hovězí svíčkové, 400 g vařené dlouhozrnné rýže, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 rajčata, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, tymián, bazalka , 150 g konzervovaných červených ledvinkových fazolek, škrobová moučka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na kostičky, okořeníme a obalíme ve škrobové moučce. Restujeme v rozehřátém oleji, přidáme nakrájený česnek a papriky, po 1 minutě nakrájená rajčata a chilli papričku a restujeme asi 2-3 min ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ RUSKÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší množství ředkviček nastrouháme na slzičkovém struhadle , přidáme hodně mladé cibulky i s natí. Spojíme se zakysanou smetanou, osolíme a kořeníme jen sekaným čerstvým koprem. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KENEDLÍKY S OVOCEM.

INGREDIENCE: 3 balíčky měkkého tvarohu, 3 vejce, 150g poloh. mouky, sůl, čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny), ml. cukr, smetana ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s vejci a solí, přidáme mouku a vše promícháme. Z těsta uděláme váleček na pomoučněném vále, rozdělíme ho na stejně velké kousky a uděláme z nich knedlíky. Uvaříme je v osolené vodě (5-6 min), vyjmeme, hned je nakrojíme, aby vyprchala pára, a po okapání rozdělíme na talíře. Poklademe je nakrájeným nebo rozmačkaným ovoce ..

TĚSTOVINY | ŠUMAVSKÉ NUDLE.

INGREDIENCE: 500g širokých nudí, 150g slaniny nebo uzeniny, 200g čerstvých hub, 4 vejce, 200g jemného tvarohu, kopřiva nebo pórek, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Než uvaříme nudle tak si připravíme tvarohovou omáčku – kostičky slaniny rozpustíme , přisypeme krájené houby, osolíme okmínujeme, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme. Přidáme krájené kopřivy nebo pórek a smícháme za tepla s tvarohem, až vznikne hustá omáčka. A talíři přeléváme těstoviny a hned podáváme. Chutný levný a rychlý pokr ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | NA CO KTERÉ BRAMBORY SE HODÍ.

Prodávají se tři druhy brambor označené A, B, C. Typ A pevná lojovitá, jemná struktura, slabě moučnaté. Hodí se k přípravě salátů a ke konzumaci jako vařené.Typ B polopevné polomoučné s jemnou až hrubší strukturou, příjemně vlhké až sušší, vhodné jako příloha.Typ C měkké moučné s jemnou až středně hrubou strukturou, vhodné přednostně k přípravě těst a kaší. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 500g očištěného kapra, 200g mražených krevet, 4 loupaná rajčata, 1 cibule, 1 1 dl bílého vína, olej, 2 brambory, 2 stroužky česneku, 80g mrkve, 100g pórku, sůl, tymián, šafrán, hřebíček, bobkový list, polévkové koření, bílá veka nebo toastový chléb.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 1 l vody dáme vařit kostičky nakrájených brambor s kolečky cibule, mrkne, plátky česneku, pórku, kořením a solí. Necháme asi 5 min. vařit a pak přidáme kousky rybího masa, krevety, na čtvrtky nakrájená loupaná rajčat ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | DESET RAD JAK BOJOVAT PROTI ZÁCPĚ.

1. Hodně vlákniny: Z počátku jen jednu lžíci denně obilných otrub z pšenice nebo rýže jako přídavek do jídla (jogurt). Teprve po týdnu až deseti dnech zvýšit množství, až se vytvoří ve střevech potřebné mikroby. 2. Hodně pít: (průběžně), ne najednou velké množství. Denně alespoň 8 – 10 sklenic vody. 3. Při špatné funkci střev: (líná střeva) užívat kyselinu pantotenovou. V lékárně pod názvem Pantenol tab. 100mg, denně 2 tablety najednou. Možno i cucat, zlepší se sliznice v ústech a hltanu.4. Acid ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | OLEJOVÉ KOLÁČE OD DANKY.

INGREDIENCE: 40g droždí (jedna kostka), 20g mletého cukru, 2 dl oleje, ¼ l mléka, 500g polohrubé výběrové mouky, špetka soli, 2 žloutky. Náplň: 500g měkkého tvarohu, cukr, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí s cukrem utřeme v pěnu. Přidáme uvedené ingredience a umícháme těsto. Z těsta vytvoříme placičky do kterých dáme tvarohovou náplň a upravíme na koláčky. Koláčky dáme na mírně vymaštěný plech, do každého koláčku vytlačíme důlek a naplníme ( posypkou nebo povidly, někdo má rád jinou kombin ..

LUŠTĚNINY | MEXICKÉ FZOLE S VEJCI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci oleje opražíme několik proužků slaniny. Pak ji vyjmeme a dáme stranou. Na pánev přidáme 4 nahrubo nakrájené cibule a 4 nasekané stroužky česneku. Dále přidáme na větší kousky nakrájenou malou cuketu a 4 zralá rozkrájená rajčata. Vše okořeníme ostrou chilli papričkou a lžičkou oregana. Osolíme a přidáme 500g vařených fazolí (černé a bílé nebo červené), podusíme, aby pokrm měl málo šťávy. Potom lžící vytvoříme čtyři důlky a rozklepneme do nich čtyři vejce. Na chvíli přikl ..

RYBY TRESKA | RYBA NA ZELENÉM PEPŘI.

INGREDIENCE: 4 porce ryby (treska, mořská štika, losos, candát nebo kapr), zelený pepř, máslo, petrželka, cibule. Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 malá nastrouhaná cibule, špetka cukru, lžička worcesterské omáčky a lžička sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryb necháme několik hodin marinovat v uvedené směsi. Pak je dáme do pekáčku vymazaného máslem, posypeme hojně zeleným pepře a poklademe kousky másla, kroužky cibule a posypeme lžíci petrželky. Pečeme do změknutí a podávám ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz