Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ BŮČEK | BŮČEK S BYLINKOVOU NÁDIVKOU.

Několikrát za rok si můžeme dovolit předložit rodině nadívaný bůček. Zvlášť tehdy, je-li libovější, zbavený co nejvíce tuku, a vylehčí-li ho zelená nádivka s bylinkami.POSTUP PŘÍPRVY: Asi do 1 - 1,5 kg libového bůčku vyřízneme kapsu a osolíme ho. Připravíme si nádivku. Asi 4 rohlíky nakrájené na kostičky svlažíme sklenkou mléka. Rozšleháme 4 vejce a promícháme s rohlíky, osolíme. A pokračujeme - nasekáme misku mladých dobře opraných kopřiv, stejně tak šálek petrželové nati. Smícháme s rohlíky a ..

ZELENINA | PÓREK PO ŠVÝCARSKU.

INGREDIENCE: 600g bílých částí pórku, 40g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30g másla, 50g strouhaného sýra.Bešamel: 30g hladké mouky, 30g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen velmi lehc ..

MASO TELECÍ | SEKANÉ KLOPSY PO ITALSKU.

INGREDIENCE: 400 g telecí plece, 1 vejce, 2 žemle, 100 g rajčatového protlaku, 100 g kořenové zeleniny, 50g cibule, 40 g hl. mouky, 70 g sádla, sůl, cukr, bobkový list, nové koření, pepř, tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme společně s namočenou žemlí na masovém strojku, přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky (dva kusy na porci), které doměkka uvaříme ve slané vodě. Na kastrole v tuku usmažíme nakrájenou zeleninu a cibuli přidáme mouku zalijeme vývar ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA GULÁŠOVÁ NEPRAVÁ.

INGREDIENCE: 30 g hovězího masa, sůl, 40 g polévkové zeleniny 20 g brambor, 5 g hl. mouky, cibule a kmín (na vývar), l0 g protlaku, 5 g másla, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme zeleninu a brambory nakrájené na kostky. Nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z kmínu a cibule a povaříme. Obojí spojíme, přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme čerstvé máslo a pažitku. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | RUSKÉ BTTKY (2 porce).

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa mletého (správně má být skopové ), sůl, pepř, 20g hl. mouky, 30 g oleje nebo 100% ztuženého tuku, 1/8 l smetany, 50 g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí a s pepřem a rozdělíme na čtyři díly. Uděláme bochánky, obalíme je v hladké mouce a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ještě ji dozlatova osmažíme podlijeme vodou a patnáct minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme a ihned podáv ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | JAK NA ŠTĚTCE !

STVRDLÉ ŠTĚTCE: Změknou namočíme-li je do octa, zahřátého na bod varu. KVĚTINY VE VÁZE: Vydrží déle vložíme-li do vody trochu soli a kousek cukru. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BAKOŇSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš slabé kotlety vykostíme, hranou ruky naklepeme, opepříme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyndáme na talíř a na omastku, který nám na pánvi zbyl, zpěníme nadrobno usekanou cibulku. Pak ji odstavíme, přidáme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a houby, posypeme paprikou, navrch naklademe opečené kotlety, podlijeme lžíci vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Když máme kotlety hotové, přendáme je na mísu, do zbylé šťávy Přidáme hustou kyselou smetanu, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | DALMATSKÉ ČUFTY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme dohromady 200g vepřového a 200g hovězího masa, vmícháme do něj v mléce rozmělněnou a na plátky rozkrájenou žemli, přidáme jedno vejce, 100g hladké mouky, opepříme, opaprikujeme a osolíme. Z této hmoty utvoříme osm až deset válečků, opečeme jo ze všech stran v oleji a vyjmeme. Na pánev dáme 300g másla, nalijeme na něj olej, který nám zůstal v kastrolku a zpěníme v tom drobně nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme špetkou mouky a lehce osmažíme. Pak zalijeme trochou horké vo ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

Dárky ze skla | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz