POSTUP PŘÍPRAVY: 100g heřmánku, 100g lipového květu, 50g meduňky, 50gtřezalky, 50g máty peprné. To vše zalijeme sklenkou vřelé vody a necháme odstát 15 minut a procedíme. Pijeme dle potřeby, ale ne více než skleničku , vždy po dvou hodinách přestávky. ..
Celer: Má příznivý vliv na naší nervovou soustavou. Také je doporučován a má příznivě působit proti revmatismu. Fazole obyčejné: Při léčbě i prevenci cukrovky. Obsahuje též minerální látky jako K, S, Fe, Mg. Mrkev: Obsahuje také hodně železa. Působí proti nechutenství a neurózám. Pro kojící matky má mít konzumace syrové mrkve příznivý vliv na mateřské mléko. Petržel: Pomáhá proti kornatění cév a čistí krev. Rajská jablíčka: Obsahují mimo jiné více vitamínu E a také čistí krev. Ředkvička: Pomáhá ..
INGREDIENCE: 40g másla, 40g cibule, 60g hl. mouky, ml. červená paprika, vývar z kostí nebo z kostky masoxu, ml. černý pepř, 1 dl mléka, 100g párků, Vegeta, petrželová nať. POSTUP PŘÍRPAVY: Na másle osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, ke které přimícháme mletou papriku. Za stálého míchání zředíme jíšku vývarem a dobře povaříme. Polévku dochutíme kořením, přidáme mléko, na kolečka pokrájené párky a krátce povaříme. Dochutíme Vegetou a posekanou petrželovou ..
INGREDIENCE: 7g droždí, 120 ml mléka, 300g hl. mouky, 30gcukru krystal, sůl, 215g másla, 1 vejce, mouka na vál.Na náplň: 100g šunky, 120g tvrdého sýra, špetka červené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Při přípravě těsta neděláme kvásek, ale droždí pouze rozmícháme v teplém mléku, přidáme mouku, cukr, sůl, 15g změklého másla a vejce.vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet. Těsto rozválíme a rozvrstvíme na něj plátky studeného másla. Máslo zabalíme do těsta, které rozválíme na původní veliko ..
INGREDIENCE: (1 porce), 160g kuřecích prsíček, 30g párku, 30g sýr cihla, 30g čerstvé papriky, 5g soli, 30g oleje, vejce, hl. moka, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Na špejli napichujeme střídavě sýr, párek, papriku. Takto připravený špíz obalíme plátkem masa a potom obalíme v trojobalu. Osmažíme v oleji. Když je housenka propečená, vyjmeme špejli a housenku rozpůlíme po délce, aby vynikla mozaika. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: (1 porce), 250g vykostěného králičího hřbetu, 1g soli, pepř, 1g nového koření, 50g mrkve, 50g anglické slaniny, 1g bobkového listu, 10g tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý, osušený králičí hřbet osolíme a zprudka krátce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kostičky anglické slaniny, mrkev nakrájenou na kolečka, divoké koření. Pod pokličkou krátce podusíme do měkka. Příloha: opečené brambory nebo dušená rýže. ..
INGREDIENCE: 250 g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl,pepř, smetana, 4 lžíce bílý jogurt, 4 lžíce majonézu, 150 g tvrdý sýr, 150 g šunku, rajčata, okurku, petrželku.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr, šunku nakrájíme na tenké stejné nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso, přidáme těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejc ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg hovězího masa, 1 kg bůčku, 2x pomlít, osolit přidat 1 l vody a maso našlehat, dá se na 2 hod. uležet. Pak se okoření – nové koření, pepř, majoránka, trochu hl. mouky, trochu strouhanky a nakonec se vmíchá nakrájená slanina a cibule. ..
INGREDEINCE: 4 cibule, 250 g másla, 150 ml šlehačky, 400 g drůbežích jater, sýr, strouhanka, sůl, drcený pepř, petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli uvaříme do poloměkka. Rozpůlíme a vyhloubíme mističky. Vnitřky cibule nakrájíme a orestujeme na másle. Do poloviny vmícháme šlehačku a dochutíme solí a pepřem a nalijeme do zapékací misky. Na druhé půlce krátce orestujeme drůbeží játra, dochutíme a ke konci přidáme nasekanou petrželku. Směsí plníme půlky vyhloubených cibulí. Klademe do zapékací ..
INGREDIENCE: 1600g vychladlých vařených brambor, 2 vejce, 200g hrubé mouky, 100g krupice, lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory semeleme, případně najemno nastrouháme. Přidáme vejce, mouku a sůl a vše promícháme. Vytvarujeme bramborové šišky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 - 25 minut. Pracujeme velice rychle, protože bramborové těsto rychle řídne. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA