Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | VÝLUH NA BOLESTI HLAVY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 100g heřmánku, 100g lipového květu, 50g meduňky, 50gtřezalky, 50g máty peprné. To vše zalijeme sklenkou vřelé vody a necháme odstát 15 minut a procedíme. Pijeme dle potřeby, ale ne více než skleničku , vždy po dvou hodinách přestávky. ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | VLIV ZELENINY NA ZDRAVÍ.

Celer: Má příznivý vliv na naší nervovou soustavou. Také je doporučován a má příznivě působit proti revmatismu. Fazole obyčejné: Při léčbě i prevenci cukrovky. Obsahuje též minerální látky jako K, S, Fe, Mg. Mrkev: Obsahuje také hodně železa. Působí proti nechutenství a neurózám. Pro kojící matky má mít konzumace syrové mrkve příznivý vliv na mateřské mléko. Petržel: Pomáhá proti kornatění cév a čistí krev. Rajská jablíčka: Obsahují mimo jiné více vitamínu E a také čistí krev. Ředkvička: Pomáhá ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANKFURTSKÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 40g másla, 40g cibule, 60g hl. mouky, ml. červená paprika, vývar z kostí nebo z kostky masoxu, ml. černý pepř, 1 dl mléka, 100g párků, Vegeta, petrželová nať. POSTUP PŘÍRPAVY: Na másle osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, ke které přimícháme mletou papriku. Za stálého míchání zředíme jíšku vývarem a dobře povaříme. Polévku dochutíme kořením, přidáme mléko, na kolečka pokrájené párky a krátce povaříme. Dochutíme Vegetou a posekanou petrželovou ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | CROISSANTY SE ŠUNKOU A SÝREM.

INGREDIENCE: 7g droždí, 120 ml mléka, 300g hl. mouky, 30gcukru krystal, sůl, 215g másla, 1 vejce, mouka na vál.Na náplň: 100g šunky, 120g tvrdého sýra, špetka červené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Při přípravě těsta neděláme kvásek, ale droždí pouze rozmícháme v teplém mléku, přidáme mouku, cukr, sůl, 15g změklého másla a vejce.vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet. Těsto rozválíme a rozvrstvíme na něj plátky studeného másla. Máslo zabalíme do těsta, které rozválíme na původní veliko ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | HOUSENKA.

INGREDIENCE: (1 porce), 160g kuřecích prsíček, 30g párku, 30g sýr cihla, 30g čerstvé papriky, 5g soli, 30g oleje, vejce, hl. moka, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Na špejli napichujeme střídavě sýr, párek, papriku. Takto připravený špíz obalíme plátkem masa a potom obalíme v trojobalu. Osmažíme v oleji. Když je housenka propečená, vyjmeme špejli a housenku rozpůlíme po délce, aby vynikla mozaika. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky. ..

KRÁLÍK | KRÁLÍČÍ HŘBET DLE KUCHAŘE MAŇASA.

INGREDIENCE: (1 porce), 250g vykostěného králičího hřbetu, 1g soli, pepř, 1g nového koření, 50g mrkve, 50g anglické slaniny, 1g bobkového listu, 10g tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý, osušený králičí hřbet osolíme a zprudka krátce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kostičky anglické slaniny, mrkev nakrájenou na kolečka, divoké koření. Pod pokličkou krátce podusíme do měkka. Příloha: opečené brambory nebo dušená rýže. ..

SALÁTY | SALÁT Z TĚSTOVIN S KUŘECÍM MASEM.

INGREDIENCE: 250 g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl,pepř, smetana, 4 lžíce bílý jogurt, 4 lžíce majonézu, 150 g tvrdý sýr, 150 g šunku, rajčata, okurku, petrželku.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr, šunku nakrájíme na tenké stejné nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso, přidáme těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejc ..

SEKANÁ | LOUNSKÁ SEKANÁ (od Jany).

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg hovězího masa, 1 kg bůčku, 2x pomlít, osolit přidat 1 l vody a maso našlehat, dá se na 2 hod. uležet. Pak se okoření – nové koření, pepř, majoránka, trochu hl. mouky, trochu strouhanky a nakonec se vmíchá nakrájená slanina a cibule. ..

ZELENINA | PLNĚNÉ CIBULE 2.

INGREDEINCE: 4 cibule, 250 g másla, 150 ml šlehačky, 400 g drůbežích jater, sýr, strouhanka, sůl, drcený pepř, petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli uvaříme do poloměkka. Rozpůlíme a vyhloubíme mističky. Vnitřky cibule nakrájíme a orestujeme na másle. Do poloviny vmícháme šlehačku a dochutíme solí a pepřem a nalijeme do zapékací misky. Na druhé půlce krátce orestujeme drůbeží játra, dochutíme a ke konci přidáme nasekanou petrželku. Směsí plníme půlky vyhloubených cibulí. Klademe do zapékací ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY 3.

INGREDIENCE: 1600g vychladlých vařených brambor, 2 vejce, 200g hrubé mouky, 100g krupice, lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory semeleme, případně najemno nastrouháme. Přidáme vejce, mouku a sůl a vše promícháme. Vytvarujeme bramborové šišky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 - 25 minut. Pracujeme velice rychle, protože bramborové těsto rychle řídne. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz