POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vodě uvaříme lžičku kmínu, naloupanou cibuli, stroužek česneku a sůl. Zahustíme tmavou jíškou, přidáme vejce (do polévky nalité tenkým pramínkem). Přichutíme polévkovým kořením a zasypeme pokrájeným pórkem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Několik uvařených brambor umeleme, přidáme žloutek, 2 lžíce husté smetany, sůl, na špičce nože prášek do pečiva, mouky tolik, aby těsto bylo husté. Na vále těsto propracujeme, uděláme váleček, krájíme stejné dílky a tvarujeme tlustí rohlíčky. Obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme po obou stranách jako řízky. ..
INGREDIENCE: 4 plátky vepřového uzeného masa (muže být i obrana uzená žebírka), 100g ementálu, 2 pórky, 1 čerstvá červená paprika, 1 cibule, 200g žampionů, trochu majoránky, sůl, pepř, kousek másla, 1 kostka zeleninového bujónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku nebo oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přimámena proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené žampiony, na kolečka nakrájený pórek. Společně vše osmažíme. Přidáme vývar z bujónu, osolíme a opepříme, poklademe kousky masa, které posypeme majorán ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 20g anglické slaniny, 1 šlehačka, 2 stroužky česneku, 1 másla, 4 kyselé okurky, 2 lžíce poloh. Mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou slaninu opražíme, přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso a dusíme ve vlastní šťávě. Až je maso měkké, přidáme sůl, česnek a trochu vody. Povaříme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali mouku, krátce povaříme a odstavíme. Do hotového dáme okurky nastrouhané na struhadle s většími oky a už nevaříme. Příloha: houskový kne ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 3 lžíce hl. mouky, 1 1 dl mléka, sůl, olej, 300g měkkého salámu, 3 lžíce kečupu, 80g nivy, zelenina.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme s moukou, solí a mlékem a na oleji připravíme 4 omelety. Salám nakrájíme na hranolky, osmáhneme na oleji, vmícháme kečup, prohřejeme a potřeme omelety. Stočíme je, vložíme do zapékací misky, posypeme hrubě nastrouhanou nivou zapečeme pod grilem nebo v horké troubě, až se niva začne tavit. Hned poddáváme obložené zeleninou. ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, sůl, grilovaní koření, olej, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 1 menší jablko, 100g žampiónů, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nakrojíme asi třikrát po obvodu a částečně od kosti, naklepeme , lehce osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet. Rajčata spaříme vařící vodou, necháme stát asi 10 vteřin, pak je z vody vyjmeme, oloupeme a nakrájíme kousky. Okurky a jablko nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zpěníme na oleji, přidáme ..
NGREDIENCE: 200g fazolí, 40g sádla, 4 lžíce hl. mouky, 2 dl kysané smetany, bobkový list, ocet, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole ve stejné vodě uvaříme s přidáním bobkového listu do měkka. Do měkkých fazolí nalijeme kysanou smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme a přikyselíme. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 2 cibule, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, sůl, sádlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle. Na troše sádla dáme zpěnit nahrubo nakrájeno cibuli, vlijeme do nastrouhaných brambor, osolíme, přidáme vejce, mouku a pořádně zamícháme. Plech z vyššími okraji vymažeme polotuhým máslem, vlijeme směs a pečeme asi 40 min. až začnou hnědnout okraje. Horké potřeme syrovým máslem, nakrájíme na kostky a podáváme jako samostatný pokrm. ..
INGREDIENCE: Pstruh, česnek, ml. paprika, nové koření, hřebíček, anglická slanina, hl. mouka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého a čistou utěrkou osušeného pstruha potřeme uvnitř po povrchu pastou z česneku utřeného se solí a pálivé papriky. Ryba musí být doslova obalená. Do břišní dutiny dáme 3 tenké plátky slaniny, 2 kuličky nového koření a 3 hřebíčky. Takto připravenou rybu obalíme v hl. mouce a upečeme na rozpáleném tuku po obou stranách. Na talíři zdobíme kolečkem citrónu, kouskem p ..
INGREDIENCE: Vepřová kýta, slanina, cibule, česnek, vejce, strouhanka, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, obalíme ve strouhance. Pak namočíme v rozšlehaných vejcích a na rozpáleném oleji usmažíme. Na pekáček dáme nakrájenou slaninu, na ní uložíme usmažené řízky, alespoň dvě vrstvy na sebe a opět slaninu. Povrch posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a dáme do trouby zapéci na 20 min. Příloha: bramborová kaše. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA