INGREDIENCE: 4 vejce, 100g majolky, 3 lžíce strouhaného křenu, sůl, pepř, špetka cukru, šťáva z 1 citronu.POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku zakapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme, trochu přisladíme a vmícháme strouhaný křen. Uvařená oloupaná vejce přelijeme omáčkou a podáváme se slaným pečivem. ..
INGREDIENCE: 12 kuřecích křidélek, 2 cibule, 4 stroužky česneku, drcený kmín, ml. pepř, ml. nové koření, majoránka, tymián olej, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule a stroužky česneku jemně nastrouháme, přidáme koření a bylinky, promícháme a potřeme křidélka. Pokapeme olejem, urovnáme do misky a necháme v chladničce několik hodin proležet. Pak je osolíme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče, přidáme zbylou marinádu a pečeme v předehřáté troubě (nebo pod grilem), až maso změkne. Podáváme horké nebo studen ..
INGREDIENCE: 600g králičího masa (lze nahradit kuřecím), 2 bílky, 1 lžíce hl. mouky, sůl, 3 lžíce oleje, 1 konzerva ananasu, 1 lžíce arašídů, 1 lžíce glutasolu.POSTUP PŘÍRAVY: Králičí maso nakrájíme na tenké udičky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme k němu mouku a trochu jej osolíme. Sníh promícháme s nakrájeným masem. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání osmáhneme, dokud se kousky masa od sebe neoddělují. Otevřeme ananasový kompot, šťávou podlijeme maso. Přidáme k němu ara ..
INGREDIENCE: 450 g mraženého listového špenátu, 2 vejce, 75 g hladké mouky, na špetku nože prášku do pečiva, 150 ml mléka, 50 ml minerální vody, 8 šalotek, 2 stroužky česneku, 175 g kozího sýra, 3 lžíce oleje, 1 lžíce provensálského koření, 370 g pokrájených rajčat (i sterilizovaných), 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, sladká paprika, rozmarýn na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme rozmrazit. Ušleháme vejce se špetkou soli, vmícháme prosetou mouku a prášek do pečiva. Přidáme mléko a minerální vodu a ..
INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g másla, 3 cibule, špetka ml. sl. papriky, 1 lžíce hl. mouky, 1 oloupané rajče, 2 zelené papriky, 3 lžíce rajského protlaku, 250 ml vody, 2 stroužky česneku, sůl, ml. bílý pepř, lžíce zakysané smetany, 1 cibule nakrájená na kolečka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme omyjeme a osušíme. Následně maso nakrájíme na stejné velké kostky asi 2x2 cm. V kastrolu rozehřejeme polovinu dávky másla. Cibule nakrájíme nadrobno. Vsypeme je na máslo a za stálého míchání restujem ..
INGREDEICNE: 1 l podmáslí, 1 l vody, 500g brambor, sůl, kmín, 30g másla a 40g hl. mouky na jíšku, petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody s kmínem dáme vařit nakrájené brambory. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme podmáslím a přidáme k polévce. Kořeníme petrželkou nebo koprem. ..
INGREDIENCE: 4 lžíce mléka, 40g droždí, 1 lžičky cukru krupice, 500g hl. mouky, 1 sáček prášku do pečiva, špetka soli, 2 vejce, 250g másla, tuk na vytření plechu, 1 vejce na potření, mouč. cukr na obalení.Nádivka tvarohová: 125g měkkého tvarohu, 25g cukru krupice, 1 sáčku vanilkového cukru, 1 žloutek.Nádivka povidlová: 125g švestkových povidel, 25g cukru krupice, 1 lžíce rumu2 lžíce nastrouhaných piškotů, 2 lžíce oloupaných drobných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, př ..
INGREDIENCE: 1 celé kuře, 150 g anglické slaniny, 100 g žampiónů, 125 ml smetany, brusinkový kompot, kuřecí vývar na podlití, olej, tymián, mletý pepř, sůl.Bramboráčky: 400 g syrových brambor, 2 jablka, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, sůl, pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampióny nakrájené na plátky a dusíme. Pod ..
INGREDIENCE: 75 dkg bůčku, sůl, kmín, 20g másla. Nádivka: 40g másla, 3 vejce, 100g máčené housky, 1/8 l mléka, sůl, petržel, citr. kůra, 80g strouhané housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček opereme, zbavíme kostí, uděláme do něho kapsu, uvnitř i navrch jej osolíme a naplníme nádivkou - do umíchaného másla se solí zamícháme žloutky, strouhanou housku navlhčenou mlékem nebo smetanou, sekanou zelenou petržel, sníh z bílků a suchou strouhanou housku. Zašijeme a posypeme trochu kmínem. Pak jej dáme do pekáče ..
INGREDIENCE: 450g hrubé mouky, 200g cukru moučka, 200g Hery, 2 žloutky, 5 lžic mléka, 4 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, citrónová kůra. Náplň: 140g mletých ořechů, 140g cukru moučka, 2 lžíce horkého mléka, 4 lžíce marmelády. POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme a těsto necháme cca čtvrt hodiny odpočinout. Pak těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme. První část přeneseme na vymazaný a vysypaný plech a potřeme náplní: Do misky dáme mleté ořechy, polijeme horkým mlékem, přidáme cukr, marmeládu a dobře pro ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA