INGREDEINCE: 250g vepřového masa, 2 kompotované broskve, 150 ml šťávy z broskví, 20 ml vody, 1 červené papriky, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky, lžíce hub (sušených), 3 stroužky česneku, špetku Vegety, ml. sl. Paprika, kmín, ml. pepř, gulášové koření, 1 lžíce nasekané petrželové natě, majoránka, lžička nastrouhaného křenu, 1 avokádo, 10 ml kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 5 kapek citr. šťávy, 1 oloupaná cibule, 4 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nakrájíme na nudličky vepřové mas ..
INGREDEINCE: Jako základ můžeme využít těsto na bramborový knedlík (cca 1500g), 250g uzeného masa (krkovička), 200g uzené slaniny, 200g cibule, špetka pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu vložíme do studeného kastrolu, zahřejeme, pak přidáme jemně nakrájenou cibuli a uzené maso. Směs lehce opečeme, dochutíme pepřem, necháme vychladnout a plníme jí bramborové těsto vyválené do čtverečků. Takto připravené knedlíky vaříme asi 20 min. Podáváme jako hlavn ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 2 lžíce vody, hrubá mouka podle potřeby.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme tužší těsto, vyválíme na tenký plát (1mm) a necháme oschnout. Nakrájíme pruhy 4-5 cm široké, z nich proužky 1 cm široké a ty nakrájíme na čtverečky. Ve vařící osolené vodě je asi 7 min. vaříme, pak promícháme se sekaným vařeným uzeným masem nebo dušenými čerstvými houbami nebo dušeným zelím. ..
INGREDIENCE: 300g vepřových jater, 300g vepřového masa, 300g syrového sádla (bílá slanina), cibule, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a vepřové maso nakrájíme a umeleme. Syrové sádlo nebo slaninu nakrájíme, roztopíme a osmažíme na ní cibuli. Přidáme k mletému masu a játrům, osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme 2 celá vejce, 2 lžíce strouhanky a všechno důkladně promícháme. Plníme do malých skleniček a vaříme 1 hodinu ..
INGREDIENCE: 300g vepřových jater, 300g vepřového masa, 300g syrového sádla (bílá slanina), cibule, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a vepřové maso nakrájíme a umeleme. Syrové sádlo nebo slaninu nakrájíme, roztopíme a osmažíme na ní cibuli. Přidáme k mletému masu a játrům, osolíme, opepříme, nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme 2 celá vejce, 2 lžíce strouhanky a všechno důkladně promícháme. Plníme do malých skleniček a vaříme 1 hodinu ..
INGREDIENCE: Brambory, mrkev, pórek, cibule i jiná zelenina, sterilované nebo namočené a uvařené fazole, chilli, Vegeta, vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i zeleninu, kterou máme doma a máme v oblibě, uvaříme do měkka. Do vývaru přisypeme fazole, dochutíme chilli, Vegetou a zjemníme rozšlehaným vejcem. Pokud se bude zdát málo hustá, rozmícháme lžíci Maizeny ve vodě a vlijeme do polévky, krátce povaříme společně s nakrájenou paprikou. ..
INGREDIENCE: Vepřové řízky, 300 g vepřového masa, mražená směs na lečo, 300 g žampiónů, 200 g sterilovaných fazolí, chilli, 6 brambor, 200 g hladké mouky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vajíčko, sůl, pepř, majoránka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme vrstvu těsta, na ně položíme řízek a překryjeme další vrstvou těsta. Směs: na oleji osmahneme cibuli a pokrájené ..
INGREDIENCE: 220g kysaného zelí, 4 plátky z vepřové kýty (po 120g), 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kapie nakrájené na tenké nudličky, 4 lžíce másla, 200 ml vývaru z masoxu, 2 jablka, sůl, ml. barevný pepř, majoránka, 3 lžíce zakysané smetany.POSTUP PŘÍRPAVY: Zelí scedíme a nakrájíme nadrobno. Maso očistíme vlhkým ubrouskem a z jedné strany potřeme hořčicí. Potom na plátky rozložíme zelí a kapie, maso zavineme do rolek a ovážeme režnou nití nebo sepneme masovými jehlami. V kastrole rozehřejeme 3 lž ..
INGREDIENCE: 500g vařených brambor, 100g mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 200g šunky, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Teplé prolisované brambory dáme do mísy, přidáme sůl, mouku, prášek do pečiva a 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto. Šunku pokrájíme nadrobno a přimícháme do těsta. Děláme placky, které obalujeme ve vejci a housce. Na rozpáleném tuku usmažíme do růžova. Zdobíme citrónem, a podáváme se zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 400g formanské, loupežnické a maďarské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, trochu kečupu, sladká a pálivá paprika, sůl, worcester, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji, přisypeme nakrájenou cibuli, namačkaný česnek, přidáme kečup, papriku, sůl, worcester a dusíme, až je cibule sklovitá. Příloha: zeleninové obložení, hranolky nebo jen chléb. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA