INGREDIENCE: 10 vajec uvařených natvrdo, 3 dl kysané smetany, kousek cibule, 1 paprika, 1 rajčatová paprika, 40g másla, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme papriky pokrájené na nudličky, potom sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zalijeme několika lžícemi vody, osolíme a podusíme několik minut. Do omáčky přidáme vejce pokrájená na kousky a před podáváním polijeme paprikáš kysanou smetanou. Podáváme s rýží. ..
INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g slaniny, 1 cibule, 300g kořenové zeleniny, 50g margarinu, 2 dl červeného vína, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 150g pardubického perníku, citron, sůl, ml. pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Připravíme si kořenovou zeleninou krájenou na plátky a osmažíme ji do zlatova (strouhaná zelenina by se neorestovala - pustila by mnoho vody a neměla by potřebnou barvu). Přisypeme krájenou cibuli a ještě osmažíme spolu s ..
INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, 1 cibule, po 1 červené a zelené paprice, 1 cuketa, 1 sklenka červených fazolí (425 ml), 2 lžíce oleje, 1 sklenka loupaných rajčat, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 200 ml mléka, 100g sýra, 9 kousků lazaní, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme je. Rozpůlíme papriky a nakrájíme na kostičky. Cuketu drobně nakrájíme. Slijeme nálev z fazolí. Rozpálíme olej a osmáhneme na něm česnek s cibulí. Přidáme papriky s cuketou a podusíme je. Přisyp ..
INGREDEINCE: 6 klobás, 1 l piva, 200g hl. mouky, sůl, vejce, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy rozpůlíme a namáčíme v řídkém těstíčku z piva, vajec, soli a mouky. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Příloha: hrachová nebo bramborová kaše a okurkou. ..
INGREDEINCE: 6 klobás, 1 l piva, 200g hl. mouky, sůl, vejce, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy rozpůlíme a namáčíme v řídkém těstíčku z piva, vajec, soli a mouky. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Příloha: hrachová nebo bramborová kaše a okurkou. ..
INGREDIENCE: 400g hrubé mouky, jedno vejce, 8g droždí, 2dcl mléka, lžička soli, 50g krájené housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě 45 minut kynout. Rozdělíme je na 2 stejné díly, vytvarujeme do šišek a necháme kynout asi ještě 10 minut. Lehce převalíme do pravidelného tvaru a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 15 -17 minut. Po vyjmutí z vody knedlík propícháme velkou vidličkou. ..
INGREDEINCE: 700g vepřové kýty nebo kuřecích řízků. Na marinádu: 5 lžic Solamylu, 5 lžic oleje, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 1 lžíce kari, 1 lžičky pepře, 1 lžičky pálivé papriky, 1 lžičky sladké papriky, 5 celých vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostičky a naložíme přes noc do marinády. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a tvoříme placičky, které smažíme na oleji (jako bramboráky). ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 1 zelená paprika, 1 velká cibule, 100g šunky nebo anglické slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 20g másla, 150g eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory si uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibuli nadrobno. Uzeninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulí a s osmahnutou uzeninou. Přimícháme vejce, osolíme a opepříme. V pánvi ..
INGREDIENCE: 100g tuku (Hera), 200g ml. cukru, 300g poloh. mouky, 1 prášku do pečiva, 2 cela vejce, 1 l mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Můžeme poklást ovocem. ..
INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku bez kostí, 200g cigára (tenká klobása), drcený pepř, 500g kysaného zelí, 4 červené cibule, 1 l piva, ml. paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe zelím a klobásou a zatočíme roládu. Nakrájíme malé kousky, kterou pevníme dvojitou nití. Poklademe na nakrájenou cibuli, vše zalijeme pivem, necháme zležet v chladu. Pečeme asi 40 min. v předehřáté troubě bez podlévání a přikrýv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA