Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PRSA S MANDLOUVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 800g krůtích prsou, 200g jedlých kaštanů nebo mandlí, 100g slaniny, 50g strouhanky, 100g másla, 2 vejce, citr. kůra, bílý pepř, sůl, zelená petrželka, kostka slepičino bujonu.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa rozkrojíme tak, abychom měli celistvý plát, který opatrně rozklepeme paličkou. Kaštany nařízneme a asi 15 min. vaříme ve vodě. Pak je umeleme na masovém strojku, přidáme strouhanku, část slaniny nakrájené na kostičky, ochutíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Pokud používáme mandle, spař ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCAN PEČENÝ S MANDLOVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 mladý dobře krmený krocan, 250 g másla, 50 g oloupaných mandli, 250 g okrájené žemle, 1 dl smetany, 30 g soli, špetka mletého květu, trochu citrónové kůry, 15 g cukru, 3 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěného a opraného krocana připravíme k pečení. Očištěnou část ve voleti nadijeme touto nádivkou: 100 g másla třeme do pěny se třemi žloutky a se solí, květem, citrónovou kůrou a s cukrem. Do utřené směsi přidáme na jemné kostičky nakrájené žemle zvlhčené smetanou. Nakonec přidáme t ..

NÁPOJE KOKTEJLY | MALINOVÝ ŠAMPAŇSKÝ KOKTEJL

INGREDIENCE: 1 lžička malinového sirupu, 3 střiky malinovce nebo slivovice, třešňovice, sekt.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vychlazené sektové sklenky nalijeme malinový sirup. Při nalévání nakloníme sklenku tak aby sirup pokryl strany i dno. Sklenku dolijeme vychlazeným sektem a nápoj zastříkneme destilátem. V sezóně můžeme do koktajlu vhodit několik zralých malin jahod či jiné vhodné ovoce. Použijeme-li místo sektu bílé víno a vynecháme destilát uděláme světově známý aperitiv Kir. Malinový sirup můžeme na ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA PO ŽIDOVSKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Den předtím, než si uděláme tuto lahůdku, namočíme hrách a velké kroupy. A druhý den přistoupíme k přípravě: v kastrole rozpálíme sádlo a dvě osolená husí stehna v něm rychle opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek, pepř, zázvor a zakryté pokličkou dáme dusit do trouby. Ovšemže občas musíme podlít vývarem ! Mezitím si dáme vařit hrách a kroupy, každé zvlášť. Když se uvařily, vezmeme pekáč, vyjmeme husí stehna a v pekáči smícháme vařený hrách s kroupami. M ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILETY NA ŠAMPAŇSKÉM.

IGREDIENCE: 4 filety z velkého platýze (můžou být i jiné filety po 250g), šťáva s 1 citrónu, sůl, 1 cibule, 3 lžíce másla, 6 celých černých pepřů, 1 bobkový list, 1 l sektu, 600g mrkve, 2 svazky naťových cibulek, 6 žloutků, cukr, bílý pepř, 100g smetany ke šlehání, kopr na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Filety opláchneme a osušíme. Pokapeme citrónem, lehce nasolíme a necháme chvíli uležet. Cibuli usekáme najemno. V kastrolu zahřejeme 2 lžíce másla a cibuli na něm osmáhneme, až zesklovatí. Potom k cib ..

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ IV

INGREDIENCE: 800gého kapra, 2.d1 bílého vína, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř a česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra nakrájíme ze stejnoměrné porce. Do každé porce uděláme vedle sebe dva zářezy, osolíme, opeříme a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Při pečení poléváme vínem, do něhož jsme přidali usekaný česnek ..

RYBY KAPR | ALSASKÝ KAPR.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve necháme dobře vyhřát troubu. Na kameninovou mísu - nemáte ji tedy na ohnivzdornou misku - také ji nemáte ? Pak tedy na pánvičku položíme porce kapra a celé je pokryjeme slaninou. Mezi porce dáme 2-3 kousky másla, aby se nám maso nepřichytlo, a vložíme pánev do dostatečně vyhřáté trouby. Za 10 minut se podíváme, co se děje. Máslo se rozpustilo hned, slanina se s ním pravě mísí. Jakmile se omastek začne škvařit - anebo ještě lépe právě před tím kamžikem, nalijeme na pánev ..

RYBY TRESKA | FILÉ Z TRESKY PO TURECKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 100g filé z tresky, 8 cl mléka, 20g mandlí do mlíka, 5 cl sladké smetany, 10g mandlí na posypáni, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tresčí filé se krátce vloží do vařící vody. Po chvilce se vyjme a vloží do slaného vařícího mléka. část mléka se odlije na pánvičku, přidají se jemně strouhané oloupané mandle a trochu husté sladké smetany. Omáčka se krátce povaří a osolí. Před podáváním se rybí filé vyjme z mléka, přelije omáčkou a posype tenkými plátky oloupaných mandli. Vhodnou přílohou je rýže. ..

RYBY KAPR | ORIENTALSKÝ KAPR.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA MODRO.

INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve 25 g cibule, sůl celé nové koření, celý pepř; bobkový list, 2,5 cl octa (8 %), 75 g másla, plátek citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme očištěnou zeleninu a cibuli na kolečka, dáme do širšího kastrolku, zalijeme přiměřeným množstvím vody a octem, osolíme přidáme bobkový list, nové koření a svaříme. Do toho dáme porce kapra a na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Kapra nesmíme prudce vařit, kroutil by se a rozpadl. Vařené ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz