INGREDIENCE: 800g hovězího roštěnce, 60g hl. mouky, 100g šípkového protlaku, 50g strouhaného perníku, 3 lžíce rajčatového protlaku, worcester, 1 badyán , 1 citron, cukr, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečeme maso, okořeníme solí, pepřem a worcesterem, podlijeme a pečeme pod poklicí v troubě. Potom přidáme mouku, rajský protlak a po prohřátí zalijeme necelým litrem vody. Přidáme šípkový protlak s perníkem, ochutíme citronem, cukrem a mletým badyánem. Vše povařímeŠÍPKOVÝ PROTLAK. POSTUP PŘÍP ..
INGREDIENCE: Část vnitřností a hlavy z ryby, 30 g polévkové zeleniny, 5 g hrubé krupice, 5 g másla, sůl, petrželka, 2 plátky žemle.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vnitřnosti a hlavu z ryby uvaříme a z vývaru vyjmeme. Do vývaru zavaříme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl, zahustíme nasucho opraženou krupici, rozředěnou vodou a povaříme; pak vše spojíme, přidáme obrané maso z hlavy a vnitřnosti, máslo a sekanou petrželku. Jako vložku podáváme housku na nudličky nakrájenou a nasucho opraženou. ..
INGREDIECE: 250g másla, 500g polohrubé mouky, 2 vejce, 120g práškového cukru, 2 citróny, 50g práškového cukru, smíchaného s vanilkovým, 100g rybízového džemu, 100g jader z vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme a pak do něho postupně přidáváme 1 žloutek, celé vejce, práškový cukr, citrónovou šťávu a polohrubou mouku. Na vále pak vypracujeme těsto a rozválíme na půl centimetru silnou placku. Pak vykrájíme tvořítkem malá kolečka, která potřeme rozšlehaným bílkem a drobně rozsekanými oře ..
INGREDEINCE: 50g 100% tuk 125g cukru 75g ořechy 1/2 dl rumu 1/2 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše se uvaří ve vodní lázni.Plníme do papírových košíčků, polijeme čokoládou a na horu dáme půlku ořechu nebo mandli. ..
INGREDIENCE: 140g hladké mouky 100g másla 50g cukru 50g mandle 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny spojíme,vytvarujeme rohlíčky,pečeme v mírné předehřáté troubě.Po upečení necháme vychladnout a oba konce namáčíme v domácí čokoládě. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, 280 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových ořechů, 70 g proseté strouhanky, šťáva z 1/2 citronu, hrubě mleté oříšky na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem a citrónovou šťávou umícháme dohusta, přidáme mleté ořechy a strouhanku. Z hmoty tvoříme na pomaštěném a moukou posypaném plechu malé placičky. Pečeme je v mírné troubě. Upečené plníme máslově-kávovou náplní nebo podle chuti různými náplněmi. ..
Tradiční a nejen česká polévka. Dá se říci evropská. Např. ve Švédsku se moc polévky nevaří, ale hrachová ano a říká se jí "čtvrteční" polévka. Hrachová polévka, stejně jako luštěniny vůbec, prospívá zdraví. Jsou bohaté na vitaminy B1, B2, hrách má až 250 m. j. provitaminu A, poměrně mnoho železa, hořčíku, draslíku, také fosforu a zinku. Důležitá je i vláknina a sacharidy. Starý český pokrm, hrách a kroupy, byl jako bezmasý velmi cenný - kroupy doplnily některé nezbytné aminokyseliny, které lušt ..
INGREDIENCE: (rozpis na 40 kousků). 5 vajec, 300g cukru krupice, 150g hl. mouky, tuk a mouka na plech.Karamelový krém: 250g másla, 1 kondenzované mléko Salko.Čokoládová poleva: 100g čokolády, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vložíme do mísy a vyšleháme do pěny. Pak lehce vařečkou vmícháme mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hl. moukou. Těsto poklademe lžičkou na plech a tvoříme placičky o průměru asi 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 min. pečené kousky vyndáme a ještě horké je na j ..
Předpokládejme, že jste si koupili pěkného, půldruhakilového chlapíka. Máte ho už očištěného a nakrájeného na úhledné kousky. Chytili jste při zabíjení krev ? Velmi dobře - použijeme ji také. Ne-li, nermuťte se, podruhé na to nezapomenete! POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme tedy kořenovou zeleninu na nudličky, s ní 1 cibuli, dáme do kastrolu s 50g másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatová, pak přidáme krev a 1/41černého piva čím sladší, tím lepší -, ..
INGREDIENCE: 700g brambor, 200g hub naložených v octě, 200g salámu, 5 vajec, olej, nastrouhaný křen, okurky, mrkev petržel, celer, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory, zeleninu a vejce uvaříme, nakrájíme na kostky. Přidáme nastrouhaný křen, pepř, sůl, nakrájené houby , přilijeme olej a vše dobře promícháme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA