Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU (Od Jarky a Ludvy).

INGREDIENCE: 800g hovězího roštěnce, 60g hl. mouky, 100g šípkového protlaku, 50g strouhaného perníku, 3 lžíce rajčatového protlaku, worcester, 1 badyán , 1 citron, cukr, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečeme maso, okořeníme solí, pepřem a worcesterem, podlijeme a pečeme pod poklicí v troubě. Potom přidáme mouku, rajský protlak a po prohřátí zalijeme necelým litrem vody. Přidáme šípkový protlak s perníkem, ochutíme citronem, cukrem a mletým badyánem. Vše povařímeŠÍPKOVÝ PROTLAK. POSTUP PŘÍP ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA 3.

INGREDIENCE: Část vnitřností a hlavy z ryby, 30 g polévkové zeleniny, 5 g hrubé krupice, 5 g másla, sůl, petrželka, 2 plátky žemle.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vnitřnosti a hlavu z ryby uvaříme a z vývaru vyjmeme. Do vývaru zavaříme na nudličky nakrájenou zeleninu, sůl, zahustíme nasucho opraženou krupici, rozředěnou vodou a povaříme; pak vše spojíme, přidáme obrané maso z hlavy a vnitřnosti, máslo a sekanou petrželku. Jako vložku podáváme housku na nudličky nakrájenou a nasucho opraženou. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VANILKOVÁ KOLEČKA (Jugoslávie).

INGREDIECE: 250g másla, 500g polohrubé mouky, 2 vejce, 120g práškového cukru, 2 citróny, 50g práškového cukru, smíchaného s vanilkovým, 100g rybízového džemu, 100g jader z vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme a pak do něho postupně přidáváme 1 žloutek, celé vejce, práškový cukr, citrónovou šťávu a polohrubou mouku. Na vále pak vypracujeme těsto a rozválíme na půl centimetru silnou placku. Pak vykrájíme tvořítkem malá kolečka, která potřeme rozšlehaným bílkem a drobně rozsekanými oře ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ŠOHAJKY.

INGREDEINCE: 50g 100% tuk 125g cukru 75g ořechy 1/2 dl rumu 1/2 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše se uvaří ve vodní lázni.Plníme do papírových košíčků, polijeme čokoládou a na horu dáme půlku ořechu nebo mandli. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MANDLOVÉ ROHLÍČKY II

INGREDIENCE: 140g hladké mouky 100g másla 50g cukru 50g mandle 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny spojíme,vytvarujeme rohlíčky,pečeme v mírné předehřáté troubě.Po upečení necháme vychladnout a oba konce namáčíme v domácí čokoládě. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LASKONKY 2.

INGREDIENCE: 3 bílky, 280 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových ořechů, 70 g proseté strouhanky, šťáva z 1/2 citronu, hrubě mleté oříšky na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem a citrónovou šťávou umícháme dohusta, přidáme mleté ořechy a strouhanku. Z hmoty tvoříme na pomaštěném a moukou posypaném plechu malé placičky. Pečeme je v mírné troubě. Upečené plníme máslově-kávovou náplní nebo podle chuti různými náplněmi. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HRACHOVÁ POLÉVKA 2.

Tradiční a nejen česká polévka. Dá se říci evropská. Např. ve Švédsku se moc polévky nevaří, ale hrachová ano a říká se jí "čtvrteční" polévka. Hrachová polévka, stejně jako luštěniny vůbec, prospívá zdraví. Jsou bohaté na vitaminy B1, B2, hrách má až 250 m. j. provitaminu A, poměrně mnoho železa, hořčíku, draslíku, také fosforu a zinku. Důležitá je i vláknina a sacharidy. Starý český pokrm, hrách a kroupy, byl jako bezmasý velmi cenný - kroupy doplnily některé nezbytné aminokyseliny, které lušt ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OUŠKA.

INGREDIENCE: (rozpis na 40 kousků). 5 vajec, 300g cukru krupice, 150g hl. mouky, tuk a mouka na plech.Karamelový krém: 250g másla, 1 kondenzované mléko Salko.Čokoládová poleva: 100g čokolády, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vložíme do mísy a vyšleháme do pěny. Pak lehce vařečkou vmícháme mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hl. moukou. Těsto poklademe lžičkou na plech a tvoříme placičky o průměru asi 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 min. pečené kousky vyndáme a ještě horké je na j ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČERNO (staročeský recept)

Předpokládejme, že jste si koupili pěkného, půldruhakilového chlapíka. Máte ho už očištěného a nakrájeného na úhledné kousky. Chytili jste při zabíjení krev ? Velmi dobře - použijeme ji také. Ne-li, nermuťte se, podruhé na to nezapomenete! POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme tedy kořenovou zeleninu na nudličky, s ní 1 cibuli, dáme do kastrolu s 50g másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatová, pak přidáme krev a 1/41černého piva čím sladší, tím lepší -, ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 700g brambor, 200g hub naložených v octě, 200g salámu, 5 vajec, olej, nastrouhaný křen, okurky, mrkev petržel, celer, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory, zeleninu a vejce uvaříme, nakrájíme na kostky. Přidáme nastrouhaný křen, pepř, sůl, nakrájené houby , přilijeme olej a vše dobře promícháme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz