Recepty na xkuchtik.cz

RYBY RŮZNÉ | RYBA SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 nasekané stroužky česneku, 500g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat, 100 ml suchého bílého vína, 100 ml vody, 700g mořské ryby (postačí hejk), 1 svazku nasekané čerstvé petržele, 2 lžíce nasekaných fenyklových lístků (nemusí být), šťáva z 1 citronu, čerstvě mletý černý pepř, sůl.     POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut v něm smažte cibuli a česnek. Míchejte. Přidejte rajčata, víno a vodu a vařt ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MAROKÁNKY 2.

INGREDIENCE: 50g rozinek, 400g pískového cukru, 150g tekuté šlehačky, 50g medu, 100g mandlí, 450g ořechů, 50g hl. mouky, 250g hořké čokolády, 100g ztuženého tuku, kandována ovocná směs.POSTUP PŘÍPRAVY: Posekané loupané mandle, ořechy a rozinky s kandovaným ovocem povaříme ve směsi ze šlehačky, medu a cukru. Na pomaštěný plech tvoříme malé placičky a pečeme nejprve při 200°C a pak dopékáme při 170°C. Po vychladnutí máčíme ve vlažné rozpuštěné čokoládě a zdobíme vydličkou. ..

RYBY KAPR | NADÍVANÝ KAPR (Jugoslávie).

INGREDEINCE: kapr (asi 1,2 - 1,5 kg) - očištěný a vykuchaný, 2 cibule, 100g dušené rýže, olivový olej, hrst sekané zelené petrželky, mletá sladká paprika a černý pepř, šťáva z jednoho citrónu, sůl, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky upraveného kapra vně i uvnitř osolíme. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, smícháme s osolenou dušenou rýží a ještě krátce osmahneme. Hotovou nádivku posypeme paprikou, pepřem, petrželkou, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme. Směsí naplníme kapr ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KOKOSOVO - SÓJOVÉ TLAPKY.

NGREDIENCE: 200g hladké celozrnné mouky, 50g hladké sójové mouky, 60g mletého hnědého cukru, 100g kokosové moučky, 1 vejce, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, které vtláčíme do malých tlapových formiček. Poukládáme na plech a upečeme. Upečené tlapky vyklopíme a můžeme jemně posypat vanilkovým cukrem. Variace - část kokosu nahradíme mletými ořechy příp. kakaem. ..

RYBY KAPR | KAPR PO HLUBOCKU.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 90g slaniny, ml. sl. paprika, 4 str. česneku, sůl, chilli, 40 g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra proklínkujeme nudličkami slaniny obalenými v paprice, potřeme česnekem utřeným se solí a lehce poprášíme pepřem. Opečeme po obou stranách v oleji, podlijeme a udusíme. Podáváme s vařenými brambory a se salátem. Chilli můžeme nahradit špetkou pálivé papriky. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHOVÉ TIČINKY.

INGREDIENCE: 120 g mletých mandlí a lískových oříšků, 250 g cukru, 50 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, tuk nebo papír na pečení, cukr na vál.Poleva: 1 bílek, 120 g moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme mandle, lískové ořechy, cukr a mouku. Rozmícháme vejce se žloutkem, dáme do mísy a zpracujeme na pevné těsto. v chladničce necháme asi 1 hodinu odpočinout. Těsto vyválíme na pocukrovaném vále a krájíme tyčinky. mezitím ušleháme bílek na velmi pevný sníh, přidáme mo ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 100 g kořenové zeleniny, 300 g brambor, jablko, okurku, 30 g cibule, 2 lžíce hrášku. Majonéza: 1 žloutek, 70 g oleje, sul, cukr, štávu z 1/2 citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dětem uděláme bramborový salát jemný a ne ostrý. Uvaříme zvlášť zeleninu a brambory. Vše nakrájíme na kostičky, rovněž i okurku, jablko a čerstvou cibuli, přidáme hrášek. Salát spojíme jemnou olejovou majonézou. Aby byl salát výživnější, můžeme do něho nastrouhat část zeleniny syrové. Místo olejové můžeme udělat majoné ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ŠÍPKOVÝ PROTLAK ( Od Jarky a Ludvy).

POSTUP PŘÍPRAVY: Šípky rozpůlíme a vyčistíme od semen a osin, potom vyčištěné slupky několik minut vaříme, potom je prolisujeme lisem na česnek. Následně hmotu přepasírujeme přes sítko a malinko zredukujeme. Používáme do omáček, nespotřebovaný protlak zavařujeme do skleniček. ..

BRAMBORY | KLOUZÁKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 1kg oloupaných syrových brambor jemně nastrouháme, vylouženou vodu z části slijeme, přidáme sůl, jedno vejce, 100g hrubé mouky, 60g strouhanky a promícháme. Ostrou lžící namočenou ve vařící vodě vykrajujeme kousky, které vkládáme do vařící slané vody. Knedlíčky opatrně ve vodě vařečkou nadzvedneme. Mastíme sádlem a cibulkou. Podáváme se zelím. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MORAVSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 120 g hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 10 g cibule, 5 g oleje, 20 g syrových brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Na zapěněnou cibuli dáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Necháme osmahnout, podlijeme vodou a dusíme. Téměř měkké zahustíme syrovým strouhaným bramborem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz