Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 1 slepice,100 g másla, 50 g slaniny, 100 g cibule, 1g sl. papriky, 2g soli, 1 l sladké smetany, 70g hl. mouky, špetka pepře..POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici rozsekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme a opečeme na másle. Pak slepici vyndáme na zbylém tuku dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme přiměřeně vodou. Porce slepice dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku vysmáhneme až na tuk, zaprášíme moukou, kterou osmáhneme a zalijeme polévkou nebo vodo ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KULIČKY ZE SUŠENÉHO OVOCE A LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ.

INGREDIENCE: 60g sušeného ovoce (hrušky, švestky, hrozinky a j.), 50g oříšků, kokosová moučka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené ovoce nasucho rozmixujeme, ořechy pomeleme nebo též rozmixujeme. Ze směsi vypracujeme těsto (můžeme přidat trochu vody nebo ovocné šťávy), tvoříme kuličky, obalujeme v kokose a vychladíme v chladničce. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VČELÍNKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve upečeme keksy. Vypracujeme těsto z 42dkg hladké mouky, 28dkg tuku, 14dkg cukru, 4 žloutků a vanilky. Potom si připravíme 20dkg ořechů, 21dkg cukru a 1 bílek. Umícháme těstíčko a formičku vysypeme moukou. Na nádivku uvaříme trochu pudinku a utřeme s 1/ 8 másla a trochou cukru. Pak ulky vyplníme a přilepíme na keksy. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MÁSLOVÉ ROHLÍČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme 35dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 15dkg cukru, 10dkg mletých oříšků, 2 lžičky kakaa, citrónovou kůru, vanilku a 1 žloutek. Hladké těsto se vtlačuje do formiček a peče v mírně vyhřáté troubě, formičky slabě vymažeme máslem. Necháme vychladnout a pak vyklopíme. Úplně vychládlé mažeme konce čokoládovou polevou. Až poleva zaschne plníme k sobě kakaovým krémem. Prostředky rohlíčků cukrujeme. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LINECKÉ KOLEČKA SLEPOVANÉ OŘECHOVÝMI KOLEČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Upečeme linecké kolečka. Smícháme 4 bílky, 15dkg ořechů, 30dkg mletého cukru a 2 hrstě strouhanky. Necháme uležet přes noc. Ráno znovu zamíchat, těsto musí být hodně husté, je-li těsto řídké, přidáme trochu mletých ořechů a cukru. Nalijeme na pergamenový papír, mírně péct a pak obrátit. Po upečení vykrájíme kolečka a nalepujeme na linecké kolečka. ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA S LILKY ( melanzány).

INGREDIENCE: 6 vajec, 2 melanzány, olej, bazalka, 1 zralé rajče, 1 cibule, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Melanzány nakrájíme na silnější plátky a pak na kostičky. Na velké teflonové pánvi na rozpáleném oliv. oleji osmažíme melanzány za stálého míchání do růžova. Osolíme je a případně opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a potrhané lístky bazalky, posolte, přidejte nadrobno nakrájené rajče. Směs nalijeme na měkké melanzány a necháme trochu osmahnout. Pak z ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SPIŠSKÁ FAŠÍRKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: To je Slovenský recept a nezadá si s tím indickým: umeleme 200g vepřového bůčku, 300g předního hovězího, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, pár stroužků česneku (drceného), jedno vejce, pepř, sůl, pálivou papriku podle chuti a všechno dohromady prohněteme. Potom z masa rozválíme obdélník, na něj vložíme 250g oloupané spišské klobásy, stočíme do válečku a za občasného podlévání pečeme v troubě. Vypečenou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vroucím vývarem z ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SAHTEIAVA.(Maso na špejli)

INGREDIENCE: 200g vepřového libového masa, 50g oleje, 1 citrón - šťáva, 5 cl šťávy z masa nebo pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, kari koření, 30g cibule, 10g mouky, 10g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napichuji na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, kari kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší. se trochou hladké mouky a přidá se trochu ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | JARČIN ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 600g kotlety (nebo krkovička), sůl, pepř, grilovací koření chilli, 6 stroužků česneku, 3 vejce, strouhanka na obalení, olej, 100g špeku (nakrájené na plátky, 3 cibule nakrájena na půkolečka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme jedné strany lisovaným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance a pak namočíme do rozšlehaných vajec a dáme na pánvičku a mírně opékáme z každé strany dorůžova. Ke konci pokapeme maso tekutým chilli tabascem, pak při ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KOUZLO S KOLÁČOVOU FORMOU.

Jak na to ?Formy na koláče a bábovky vymazáváme máslem a sypeme je hr. moukou. Zkusme vysypat je pro změnu prosetou strouhankou, drcenými piškoty nebo kakaovým práškem. Místo másla používejme škvařené sádlo. To se hodí hlavně na bábovky, kterým dodá skvělou křupavou kůrčičku. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz