INGREDIENCE: 1 slepice,100 g másla, 50 g slaniny, 100 g cibule, 1g sl. papriky, 2g soli, 1 l sladké smetany, 70g hl. mouky, špetka pepře..POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici rozsekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme a opečeme na másle. Pak slepici vyndáme na zbylém tuku dorůžova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme přiměřeně vodou. Porce slepice dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku vysmáhneme až na tuk, zaprášíme moukou, kterou osmáhneme a zalijeme polévkou nebo vodo ..
INGREDIENCE: 60g sušeného ovoce (hrušky, švestky, hrozinky a j.), 50g oříšků, kokosová moučka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené ovoce nasucho rozmixujeme, ořechy pomeleme nebo též rozmixujeme. Ze směsi vypracujeme těsto (můžeme přidat trochu vody nebo ovocné šťávy), tvoříme kuličky, obalujeme v kokose a vychladíme v chladničce. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve upečeme keksy. Vypracujeme těsto z 42dkg hladké mouky, 28dkg tuku, 14dkg cukru, 4 žloutků a vanilky. Potom si připravíme 20dkg ořechů, 21dkg cukru a 1 bílek. Umícháme těstíčko a formičku vysypeme moukou. Na nádivku uvaříme trochu pudinku a utřeme s 1/ 8 másla a trochou cukru. Pak ulky vyplníme a přilepíme na keksy. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme 35dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 15dkg cukru, 10dkg mletých oříšků, 2 lžičky kakaa, citrónovou kůru, vanilku a 1 žloutek. Hladké těsto se vtlačuje do formiček a peče v mírně vyhřáté troubě, formičky slabě vymažeme máslem. Necháme vychladnout a pak vyklopíme. Úplně vychládlé mažeme konce čokoládovou polevou. Až poleva zaschne plníme k sobě kakaovým krémem. Prostředky rohlíčků cukrujeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Upečeme linecké kolečka. Smícháme 4 bílky, 15dkg ořechů, 30dkg mletého cukru a 2 hrstě strouhanky. Necháme uležet přes noc. Ráno znovu zamíchat, těsto musí být hodně husté, je-li těsto řídké, přidáme trochu mletých ořechů a cukru. Nalijeme na pergamenový papír, mírně péct a pak obrátit. Po upečení vykrájíme kolečka a nalepujeme na linecké kolečka. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 2 melanzány, olej, bazalka, 1 zralé rajče, 1 cibule, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Melanzány nakrájíme na silnější plátky a pak na kostičky. Na velké teflonové pánvi na rozpáleném oliv. oleji osmažíme melanzány za stálého míchání do růžova. Osolíme je a případně opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a potrhané lístky bazalky, posolte, přidejte nadrobno nakrájené rajče. Směs nalijeme na měkké melanzány a necháme trochu osmahnout. Pak z ..
POSTUP PŘÍPRAVY: To je Slovenský recept a nezadá si s tím indickým: umeleme 200g vepřového bůčku, 300g předního hovězího, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, pár stroužků česneku (drceného), jedno vejce, pepř, sůl, pálivou papriku podle chuti a všechno dohromady prohněteme. Potom z masa rozválíme obdélník, na něj vložíme 250g oloupané spišské klobásy, stočíme do válečku a za občasného podlévání pečeme v troubě. Vypečenou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vroucím vývarem z ..
INGREDIENCE: 200g vepřového libového masa, 50g oleje, 1 citrón - šťáva, 5 cl šťávy z masa nebo pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, kari koření, 30g cibule, 10g mouky, 10g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napichuji na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, kari kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší. se trochou hladké mouky a přidá se trochu ..
INGREDIENCE: 600g kotlety (nebo krkovička), sůl, pepř, grilovací koření chilli, 6 stroužků česneku, 3 vejce, strouhanka na obalení, olej, 100g špeku (nakrájené na plátky, 3 cibule nakrájena na půkolečka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme jedné strany lisovaným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance a pak namočíme do rozšlehaných vajec a dáme na pánvičku a mírně opékáme z každé strany dorůžova. Ke konci pokapeme maso tekutým chilli tabascem, pak při ..
Jak na to ?Formy na koláče a bábovky vymazáváme máslem a sypeme je hr. moukou. Zkusme vysypat je pro změnu prosetou strouhankou, drcenými piškoty nebo kakaovým práškem. Místo másla používejme škvařené sádlo. To se hodí hlavně na bábovky, kterým dodá skvělou křupavou kůrčičku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA