Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA.

INGREDIENCE: 100 g telecího masa (může být i vepřové), 1 telecí nožička, 20 g zeleniny (mrkev, celer), 10g šunky, plátek uvařeného vejce na ozdobu, citrón, agar, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, nožičku (nemusí být), zeleninu, 1 malé cibule uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso, šunku a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme na misku. Ve vývaru z masa a zeleniny rozvaříme prut agaru, okyselíme, dosolíme a nalijeme na připravené maso. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu a necháme ztuhnout. Posypeme ..

DRŮBEŽ SLEPICE | MAĎARSKÁ SLEPICE NA PAPRICE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně nakrájenou cibulku, když je do zlatova, přisypeme sladkou papriku, zalijeme polévkovou lžící octa, na to naklademe porce slepice, přisolíme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak porce přendáme na mísu, šťávu povaříme na prudkém ohni, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a znovu povaříme. Do této omáčky přilijeme osminku kys ..

DRŮBEŽ | FRANCOUZSKÝ PULARD JAKO BAŽANT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného pularda prošpikujeme na proužky nakrájenou slaninou. Osolíme zevnitř i svrchu a vložíme do kastrolu s jemné nakrájenou cibulkou. Přidáme několik celých pepřů, několik rozdrcených jalovcových bobulek, kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme péci za častého podlévání pod poklicí do měkka. Pak pularda vyjmeme z kastrolu, vysmahneme šťávu, slabě ji zaprášíme, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme. Pak dáme na rozporcovaného pularda. Podáváme s červe ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ POLENTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 40g másla se 3 žloutky, přidáme 1 l vařených lisovaných brambor, 1/8 l kyselé smetany, 50g na kostky nakrájené šunky, trochu soli a ze 4bílků tuhý sníh. Těsto dáme do vymazané, vysypané pudinkové formy a dobře uzavřeme. Víko musíme též vymazat. Formu postavíme do nádoby s vařící vodou a přiklopíme. Vaříme 3 hodiny. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Použití mikrovlnné trouby

Mikrovlny směřují přímo na jídlo, ve kterém způsobují rychlou vibraci molekul tuku, cukru a vody. Čím více jídla vaříme, rozmrazujeme nebo ohříváme, tím více času potřebujeme.Tenčí části pokrmů se vaří rychleji. Přikrytím jídla zkracujeme čas přípravy. Maso a ryby pečeme zásadně jen na pekáči CRISP, který jsme dostali s troubou od výrobce. Pokrmy s vysokým obsahem tuku a cukru se uvaří rychleji než pokrmy s vyšším obsahem tekutin. Pokud vaříme současně menší, tenčí kousky s velkými, umístíme men ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | RYCHLÁ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Piškotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Krátce ho opečeme, ve středně vyhřáté troubě. Jakmile oschne, ihned ho vyjmeme z trouby, aby se okraje nevysušily a nelámaly se. Plát okamžitě potřeme pikantní marmeládou (nejlepší je rybízová) a zabalíme roládu. Chceme-li ji potírat krémem, piškot nejprve nasucho zavineme a necháme vychladnout. Rozvineme ho a potřeme krémem. Znovu zavineme a uložíme do chladničky. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠPENÁTOVÉ JEHĚNČÍ TAŠTIČKY.

INGREDIENCE: 6 jehněčích plátků (asi po 80g), sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku, 600g mraženého špenátu, strouhaný muškátový oříšek, 5 lžic sezamu, 300g čerstvého kozího sýra, 400g listového těsta, 1 žloutek, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme. Cibuli a česnek zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme špená ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŽABÍ STEHÝNKA „ROŽMBERK“

INGEDIENCE: 200g žabích stehýnek,citrónová šťáva, sůl, 40g oleje, 10g másla.FAZOLOVÉ LUSKY: 200g lusků, sůl, 1 dcl kyselé smetany, 30g másla, 10g hladké mouky, 5 cl bílého vína, citrónová šťáva.ZVLÁŠTNÍ PIVNÍ TĚSTÍČKO: 1/4 l Budvaru, 4 žloutky, 200g hladké mouky, 1 cl kyselé smetany, 40g oleje, sůl, 4 bílky, muškátový oříšek.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvá žabí stehýnka máčíme v citrónem okyselené vodě asi půl hodiny. Vymáčené osušíme na utěrce, omočíme ve zvláštním pivním těstíčku a vysmažíme na oleji ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE BUDĚJOVICKÉHO SLÁDKA.

INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2 kg), kmín, 500g černého chleba, 1/4 l světlého piva, 1 kg kyselého zelí, 60g sádla, 1 velká cibule, 100g cukru, 20g hladké mouky zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a naplníme černým chlebem, namočeným ve světlém pivě. Takto připravenou upečeme do zlatova. Nádivku, po níž zbude typická vůně a chuť chleba a piva, odstraníme, kachnu rozporcujeme, na talíři polijeme její vlastní šťávou. Jako přílohu podáváme vařené kyselé zelí, ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PRSA S ČERVENOU ŘEPOU.

INGREDIENCE: 600g krůtích prsou, 100g bambusových výhonků, 50ml sojové omáčky, 50ml sherry, 1 lžíce škrobové moučky, 1 paprika, zázvor, sůl. Příloha: 1 malá řepa, cukr, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Naložíme společně se sojovou omáčkou, sherry, zázvorem, škrobovou moučkou, solí. Necháme odležet alespoň 12 hodin. Malou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osušíme ubrouskem, osolíme, pocukrujeme a osmažíme na oleji. Krůtí maso zprudka opečeme na pánv ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz