INGREDIENCE: 100 g telecího masa (může být i vepřové), 1 telecí nožička, 20 g zeleniny (mrkev, celer), 10g šunky, plátek uvařeného vejce na ozdobu, citrón, agar, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, nožičku (nemusí být), zeleninu, 1 malé cibule uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso, šunku a zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme na misku. Ve vývaru z masa a zeleniny rozvaříme prut agaru, okyselíme, dosolíme a nalijeme na připravené maso. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu a necháme ztuhnout. Posypeme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně nakrájenou cibulku, když je do zlatova, přisypeme sladkou papriku, zalijeme polévkovou lžící octa, na to naklademe porce slepice, přisolíme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak porce přendáme na mísu, šťávu povaříme na prudkém ohni, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a znovu povaříme. Do této omáčky přilijeme osminku kys ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného pularda prošpikujeme na proužky nakrájenou slaninou. Osolíme zevnitř i svrchu a vložíme do kastrolu s jemné nakrájenou cibulkou. Přidáme několik celých pepřů, několik rozdrcených jalovcových bobulek, kousek másla a na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme péci za častého podlévání pod poklicí do měkka. Pak pularda vyjmeme z kastrolu, vysmahneme šťávu, slabě ji zaprášíme, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme. Pak dáme na rozporcovaného pularda. Podáváme s červe ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 40g másla se 3 žloutky, přidáme 1 l vařených lisovaných brambor, 1/8 l kyselé smetany, 50g na kostky nakrájené šunky, trochu soli a ze 4bílků tuhý sníh. Těsto dáme do vymazané, vysypané pudinkové formy a dobře uzavřeme. Víko musíme též vymazat. Formu postavíme do nádoby s vařící vodou a přiklopíme. Vaříme 3 hodiny. ..
Mikrovlny směřují přímo na jídlo, ve kterém způsobují rychlou vibraci molekul tuku, cukru a vody. Čím více jídla vaříme, rozmrazujeme nebo ohříváme, tím více času potřebujeme.Tenčí části pokrmů se vaří rychleji. Přikrytím jídla zkracujeme čas přípravy. Maso a ryby pečeme zásadně jen na pekáči CRISP, který jsme dostali s troubou od výrobce. Pokrmy s vysokým obsahem tuku a cukru se uvaří rychleji než pokrmy s vyšším obsahem tekutin. Pokud vaříme současně menší, tenčí kousky s velkými, umístíme men ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Piškotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Krátce ho opečeme, ve středně vyhřáté troubě. Jakmile oschne, ihned ho vyjmeme z trouby, aby se okraje nevysušily a nelámaly se. Plát okamžitě potřeme pikantní marmeládou (nejlepší je rybízová) a zabalíme roládu. Chceme-li ji potírat krémem, piškot nejprve nasucho zavineme a necháme vychladnout. Rozvineme ho a potřeme krémem. Znovu zavineme a uložíme do chladničky. ..
INGREDIENCE: 6 jehněčích plátků (asi po 80g), sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku, 600g mraženého špenátu, strouhaný muškátový oříšek, 5 lžic sezamu, 300g čerstvého kozího sýra, 400g listového těsta, 1 žloutek, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme. Cibuli a česnek zesklovatíme na zbylém oleji. Přidáme špená ..
INGEDIENCE: 200g žabích stehýnek,citrónová šťáva, sůl, 40g oleje, 10g másla.FAZOLOVÉ LUSKY: 200g lusků, sůl, 1 dcl kyselé smetany, 30g másla, 10g hladké mouky, 5 cl bílého vína, citrónová šťáva.ZVLÁŠTNÍ PIVNÍ TĚSTÍČKO: 1/4 l Budvaru, 4 žloutky, 200g hladké mouky, 1 cl kyselé smetany, 40g oleje, sůl, 4 bílky, muškátový oříšek.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvá žabí stehýnka máčíme v citrónem okyselené vodě asi půl hodiny. Vymáčené osušíme na utěrce, omočíme ve zvláštním pivním těstíčku a vysmažíme na oleji ..
INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2 kg), kmín, 500g černého chleba, 1/4 l světlého piva, 1 kg kyselého zelí, 60g sádla, 1 velká cibule, 100g cukru, 20g hladké mouky zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a naplníme černým chlebem, namočeným ve světlém pivě. Takto připravenou upečeme do zlatova. Nádivku, po níž zbude typická vůně a chuť chleba a piva, odstraníme, kachnu rozporcujeme, na talíři polijeme její vlastní šťávou. Jako přílohu podáváme vařené kyselé zelí, ..
INGREDIENCE: 600g krůtích prsou, 100g bambusových výhonků, 50ml sojové omáčky, 50ml sherry, 1 lžíce škrobové moučky, 1 paprika, zázvor, sůl. Příloha: 1 malá řepa, cukr, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Naložíme společně se sojovou omáčkou, sherry, zázvorem, škrobovou moučkou, solí. Necháme odležet alespoň 12 hodin. Malou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osušíme ubrouskem, osolíme, pocukrujeme a osmažíme na oleji. Krůtí maso zprudka opečeme na pánv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA